closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Меморіал Чанових-2021. 1-й тур. Інтернаціонал "Сокола" починає та виграє…

Меморіал Чанових-2021. 1-й тур. Інтернаціонал "Сокола" починає та виграє…
Изменить размер a+ a-
600
0

Початок сезону в Києво – Святошинській лізі вийшов дещо буденним. Через неготовність більшості стадіонів перший тур ХІ Меморіалу Чанових зіграли в урізаному форматі – відбулися лише чотири матчі. Два з них пройшли за потужного світла прожекторів на вечірній "Бузовій Арені", ще два - на борщагівській "Козак Арені". Саме на останній в матчі-відкритті Меморіалу Чанових зустрілися "Сокіл" з Михайлівки-Рубежівки і "Стара Боярка".

Фаворитом гри вважалася команда Олега Самченка, адже вона представляє вищу лігу чемпіонату Київської області та Києво-Святошинського району, є чинним володарем кубка Київщини та дворазовим переможцем Меморіалу Чанових. Щодо боярчан, то у минулому році підопічні Костянтина Лахтадиря грали у третьому за силою дивізіоні району, однак традиційно "СБ" вважається "міцним горішком" для будь-якого суперника.

Початок матчу вийшов доволі несподіваним. Вже на першій хвилині м’яч влетів в ворота боярчан. Саме вони розіграли шкіряного з центра поля і під тиском суперника відіграли його назад на воротаря. А далі Володимир Сивенко припустився прикрої помилки, коли забарився з рішенням і дочекався, як його атакували одразу два гравці "Соколу". У підсумку воротар "СБ" "зіграв у Рустама Худжамова" і вибив м’яча в останній момент, а Джошуа Лагі встиг підставити ногу, від якої шкіряний опинився у сітці – 1:0. Чому ми згадали про Рустама? Тому, що і в пам’ятній грі "Маріуполь" - "Бордо", і в сьогоднішньому матчі "Сокола" та "СБ" однотипними помилками голкіперів скористалися французи: в Маріуполі – Гаетан Лаборде, а в Петропавлівській Борщагівці – Джошуа Лагі. Катастрофічний початок для "Старої синьори" з Боярки та перший гол на Меморіалі у виконанні французького "легіонера" "Сокола".

Загалом на поле "Козак Арени" в складі команди з Михайлівки Рубежівки вийшов справжній "інтернаціонал": вже знайомі лідери "Сокола" казахстанський голкіпер Денис Толєбаєв, фланговий захисник з Киргизстану Сардорбек Хурулоходжаєв, камерунський нападник Жан Ромарік, а також новачки клубу – нігерієць Майкл Еморді та французький "легіон" Ліліан (не Тюрам) Дюпюі, Джошуа Лагі, Мохаммед Гассама. Серед інших можливих новобранців "жовтих" в основному складі вийшов 18-річний хавбек з традиційним для "Сокола" прізвищем Сіренко. Олександр прийшов з дубля ковалівського "Колоса". Непогано працює селекційна служба "Сокола". Французькі хлопці мали прибути на перегляд в клуб української прем’єр - ліги донецький "Олімпік", але по дорозі до Києва повернули не туди і потрапили до Михайлівки Рубежівки. А далі то вже була справа техніки, якої в Олега Самченка не віднімеш. Отож, "Сокіл" поповнився новими виконавцями Ліліаном Дюпюі, останнім клубом якого був шотландський "Каледоніан Брейвз" (5 дивізіон), Джошуа Лагі з англійського "Соліхалл Мурз" (5 дивізіон), Мохаммедом Гассама з іспанської "Оріхуели" (3 дивізіон) та Майклом Еморді з нігерійського клубу "Дельта Форс". Що стосується "СБ", то екс – чемпіони третьої ліги району сьогодні не дорахувалися багатьох ключових виконавців, серед яких особливо відчутною була втрата лідерів нападу Романа Розливана та Михайла Самодія. Частково компенсувати їх мав новачок "СБ" Сергій Хруленко, якого ми звикли бачити у футболці "Віннера".

Надалі гра точилася переважно у центрі поля, звідки обидві команди намагалися загострити свої атаки. Приблизно на 12-й хвилині у боярчан був напівмомент після розіграшу кутового. На ближню штангу підключався Володимир Пазюк і головою зрізав м’яча у дальній кут, але трохи не влучив. У відповідь "Сокіл" забив вдруге. Знову груба помилка боярчан в обороні призвела до того, що Олександр Сіренко виграв боротьбу за м’яч у карному майданчику суперника і віддав точний пас на Мохаммеда Гассама. "Легіонер" "Соколу" потужно поцілив у дальній кут з 15-ти метрів – 2:0.


Після цього номінальні гості відверто загубилися. Попереду у них нічого не виходило. "Сокіл" же продовжував створювати нагоди біля воріт Сивенка, і третій гол був лише питанням часу. Його мав забивати Еморді, але двічі під час однієї атаки не зміг влучити у ворота з близької відстані. Втім, саме він на 30-й хвилині довів рахунок до великого. Гассама забіг лівим флангом і зробив ідеальну передачу на лінію воротарського майданчику, а там вже нігерійський "Михайло", себто Майкл, ударом голови поцілив у кут – 3:0.

У перерві "Сокіл" зробив чимало замін. Втім, це не позначилося на перебігу матчу. Команда Олега Самченка продовжувала вести гру і доволі швидко забила четвертий гол. Ігор Байдалук отримав м’яча на хід і реалізував вихід сам-на-сам. Тільки після цього "Сокіл" дещо збавив обороти. А можливо й бояр чани активізувалися, намагаючись забити хоча б гол престижу. Та до останньої хвилини матчу рахунок залишався незмінним. Проте, за мить до фінального свистку кращого арбітра району за підсумками 2020 року Олександра Бучакова Микола Бойко взяв гру на себе, пройшов з м’ячем метрів двадцять і з лінії штрафного майданчику влучно пробив у ближній кут – 5:0!

Отже, "Сокіл" починає турнір з впевненої перемоги, підтверджуючи свій статус одного з головних претендентів на перемогу в Меморіалі Чанових.



З великим інтересом очікувався поєдинок на "Козак Арені", який з повним правом можна було охрестити "борщагівським дербі". Підопічні Максима Головка з юнацької "Чайки" зустрічалися з командою "Софія" з Софіївської Борщагівки, яка представляє вищу лігу в чемпіонаті Київщини та Києво-Святошинського району.

Матч став справжньою окрасою стартового туру, адже юнаки з "Чайки" дали справжній бій фавориту. Протягом гри "юніори" вигравали з рахунком 3:0 (!), відверто "возили" старших за рангом "софіївців", але через брак досвіду та залишившись у меншості, не втримали суттєву перевагу. Саме "пташенята" "Чайки" відкрили рахунок на 14-й хвилині. Олександр Олешко з центру поля віддав пас на хід Максиму Столярову, той на замасі прибрав захисника і невідпорним ударом влучив у ворота – 1:0. Наприкінці першого тайму індивідуальними діями відзначився капітан господарів Кирило Кирносов. Змістившись зліва у центр та обігравши двох захисників, Кирило поцілив у дальній кут – 2:0. Ще до перерви міг відзначитись Владислав Клименко, але після виходу на ворота влучив у стійку. Втім, правий "хав" юнацької "Чайки" все ж таки відзначився на 55-й хвилині, коли на правій стійці замкнув передачу з флангу – 3:0. Здавалося б, за такого перебігу подій молодші за рангом мали втримати перевагу. Але більш досвідчені гравці "Софії" швидко відіграли два м’ячі, після чого юнаки "Чайки" залишились в меншості – за друге попередження арбітр зустрічі вилучив з поля Кирила Кирносова. За п'ятнадцять хвилин, що залишалися до кінця гри, "софіївці" ще двічі вразили наші ворота і перемогли, здійснивши запаморочливий "камбек". Але треба віддати належне підопічним Максима Головка за яскраву гру і гідний результат. За "Софію" дебютував вихованець гатненського футболу та випускник ДЮСШ-15, продовжувач футбольної династії Єрмаків – Дмитро Єрмак. Саме завдяки його "дублю" підопічним Анатолія Маткевича вдалося перевернути гру. А сам досвідчений "коуч" забив переможний гол, реалізувавши пенальті за сім хвилин до завершення гри. Щоправда, на останніх хвилинах "юніори" "Чайки" мали всі підстави вимагати призначення пенальті і у ворота "Софії", але бригада арбітрів вирішила, що фол мав місце до карного майданчика гостей. Серед уважних глядачів цього поєдинку були помічені обидва президенти клубів – суперників – Олександр Нігруца ("Чайка") та Анатолій Лук’яненко ("Софія"). Олександр Петрович у післяматчевому коментарі відзначив особливу інтригу матчу, похвалив своїх молодих вихованців за вогняну гру в перші дві третини поєдинку. Звісно, юним гравцям ще не вистачає "фізики", щоб грати на рівних з дорослими командами, але такі матчі дають неоціненний досвід та гартують молодь, і фізично, і психологічно.

"Нива" в ювілейний день народження свого президента Октая Ефендієва відвантажила сім "сухих" голів у ворота "Софії-2". Якщо в першому таймі гості чинили певний опір, то після перерви перевага "Ниви" була безапеляційною. "Дублі" на свій рахунок записали форвард Владислав Коба та лівий крайній Алі Банішевський. Особливо приємно відзначити успіх азербайджанського "легіонера" "Ниви". Внук великого радянського та азербайджанського футболіста Анатолія Банішевського таким чином віддав данину пам’яті своєму великому дідусеві, 75 років з дня народження якого відзначала нещодавно світова футбольна громадськість.

В заключному матчі туру оновлений спортклуб "Гатне" під акомпанемент сніжного вальсу на вкритій білим покривалом "Бузовій Арені" довів свою перевагу над зухвалим "Білгородом". Але підопічним Миколи Іщенка перемога далася нелегко. Команда Сергія Пилипенка добре захищалася та швидко контратакувала і залишила хороше враження. Як для початку сезону, обидві команди продемонстрували цікавий та змістовний футбол. В складі "Білгорода" прем’єрний матч за новий колектив зіграли кілька дебютантів. Зокрема, це відомий український футболіст (ЦСКА Київ, "Говерла" Ужгород, ФК "Харків"), а нині - арбітр КСРФФ Олександр Піхур, вихованець донецького футболу досвідчений Олександр Суворов, 26-річний вихованець київського ЦСКА Олександр Гавриленко, який в минулому сезоні захищав кольори "Атлетика" з Білогородки, та відомий на Київщині за виступами в шкарівському "Граніті" та ФК "Богуслав", 31-річний Сергій Лісовенко. Саме останній відзначився двома голами у ворота гатненців. А в команді Миколи Іщенка дебютували за новий клуб "солодка парочка" забірських "енерджайзерів", відкриття минулого сезону - кращий бомбардир другої ліги Андрій Євтушок та вихованець київського "Локо" Олег Остролуцький. Крім того, глядачі побачили в футболці гатненського клубу відомого екс – професіонала, 35-річного захисника гренадерського зросту, вихованця маріупольського футболу Михайла Денисова, відомого на Київщині за виступами в ФК "Музичі", та легенду Києво – Святошинського футболу, 27-річного хавбека Романа Морозова, який в минулому сезоні став переможцем першої ліги в складі боярського "Віннера".

Результати 1-го туру

Група А. 27.02, 18.30. Бузова, "Бузова Арена".

"Нива" (Бузова) – "Софія-2" (Софіївська Борщагівка) 7:0 (2:0)
Голи: В.Коба (11,85), О.Гаркавенко (18), О.Ніколенко (49, автогол), А.Банішевський (80, пенальті,89), В.Подолянюк (83)

Арбітри: О.Піхур, Д.Авдишев, К.Гринь (всі – Київ)

"Нива": Байдюк (Яковенко,46), Шуліпа (Брюзгін,70), Бондар, Кот, Сергієнко (Подолянюк,75), О.Гаркавенко (Ємельянов,75), Т.Сорока (Ганага,80), Ширай (Банішевський,60), Гаркуша (Джевага,46), Шульга (А.Гаркавенко,46), Коба. Тренер В.Ємельянов
"Софія-2": Бровчук, О.Олійник (Старостюк,82), Ніколенко (Ільченко,75), Мялковський (Міхієнков,82), Братунь (Кулик,68), Бугера, Корж (Бобошко,18), Білий (Шульженко,46), Середа (М.Пилипенко,46), Кравченко (Хомко,49), Комаров (Гресько,63). Тренер М.Оленковський

Група В. 28.02, 18.30. Бузова, "Бузова Арена".

СК "Гатне" - "Білгород" (Білогородка) 5:2 (3:1)
Голи:
Є.Костенко (6), О.Романчук (26), О.Грива (44), М.Денисов (76, пенальті), Д.Кунцевич (89) - С.Лісовенко (28,75)

Арбітри: В.Сіренко (Михайлівка Рубежівка), Д.Козлов (Гостомель), О.Приймак (Дмитрівка)

"Гатне": Пазенко, Орлов (Д.Кунцевич,69), Є.Костенко, Денисов, Р.Мороз, Романчук, Грива, В.Костенко, Брильов (Давиденко,56), Остролуцький (А.Іщенко,63), Євтушок. Тренер М.Іщенко
"Білгород": Федченко, М.Мельник, Яловенко, Радчук, Миткалик, Піхур, Ковальов, Гавриленко, Суворов, Головня (С.Пилипенко,60), Федірець (Лісовенко,15). Тренер Є.Майданов

Група С. 27.02, 10.00. ПП Борщагівка, "Козак Арена".

"Сокіл" (Михайлівка Рубежівка) – ФК "Стара Боярка" 5:0 (4:0)
Голи:
Джошуа Лагі (1), Мохаммед Гассама (14), Майкл Еморді (29), Ігор Байдалук (46), Микола Бойко (90+1)

Арбітри: О.Бучаков (Крюківщина), Д.Авдишев, О.Піхур (обидва – Київ)

"Сокіл": Толєбаєв, Сорока (Андрейчиков,46), Паламарчук (Скаскевич,46), Фільчаков (Хурулоходжаєв,46), Бойченко, О.Сіренко (Байдалук,46), Дюпюі (Сапоненко,46), Лагі (Власенко,46), Гассама (Бойко,46), Васильєв (Мамчур,46), Еморді (Ромарік,46). Тренер О.Самченко
"СБ": Сивенко, П.Вергелес, Кулініч, Лапа, Погорілий (Буртовий,66), Пазюк, Цингарюк, Побережний (Духлій,66), Е.Вергелес, Макухін, Хруленко. Тренер К.Лахтадир

Група С. 28.02, 11.30. ПП Борщагівка, "Козак Арена".

"Софія" (Софіївська Борщагівка) – "Чайка U-17" (Петропавлівська Борщагівка) 4:3 (0:2)
Голи:
Д.Панченко (63), Д.Єрмак (69,75), А.Маткевич (83, пенальті) - М.Столяров (14), К.Кирносов (39), В.Клименко (55)

Арбітри: С.Карташов (Вишневе), А.Снімщиков, Д.Авдишев (обидва – Київ)

"Софія": Копаліані, Симоненко, Бикович (Берсан,60), Бульбін, Черних, Семикін (Козленко,60), Долгоп’ятов (Маткевич,46), Федоренко, Панченко, Охременко, Єрмак. Тренер А.Маткевич
"Чайка" U-17: Шпаченко, Клименко, Тіняков (Соловей,55), Олешко, Романов, Скворцов, Кочубинський (Баринов,46), О.Хруленко, Столяров (Кошель,65), Кирносов, Сахно. Тренер М.Головко

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →