closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Валерій Чалий: "В 2021 році Києво – Святошинська ліга грає без змін…"

Валерій Чалий: "В 2021 році Києво – Святошинська ліга грає без змін…"
Изменить размер a+ a-
462
0

Футбольна громада нині розформованого Києво – Святошинського району з великим нетерпінням та неспокоєм очікує нового сезону. Відома реформа децентралізації змінила адміністративно – територіальні межі всіх, без виключення, районів у Київській області, тож усталений устрій низових ланок футбольного господарства має відійти в минуле, а хто прийде замість старих та знайомих районних федерацій, поки незрозуміло. Чого чекати від нового футбольного сезону, до чого готуватися клубам, які бажають брати участь в регіональних змаганнях, ми запитали в очільника Києво – Святошинської районної федерації футболу, члена виконавчого комітету Київської обласної асоціації футболу Валерія Чалого:

- Наскільки нам відомо, сьогодні в штаб-квартирі КОАФ відбулася нарада керівників регіональних федерацій, на якій обговорювали питання, пов’язані з структурними та територіальними змінами в області та, відповідно, і в обласному футболі. Що вирішили?

- Так, дійсно, така нарада відбулася. Вона проходила під головуванням очільника обласного футболу Андрія Засухи за участі представника УАФ, керівника департаменту дитячо – юнацького футболу Валерія Золотухіна. Зрозуміло, що зміни, які відбулися в державі, незворотні, тож нам доведеться звикати до нових реалій. Безумовно, торкнуться ці зміни і регіонального футболу.

- Якими ж будуть ці зміни?

- По-перше, будуть утворені нові регіональні районні федерації. Їх буде сім, по числу новоутворених районів у області. Саме їм будуть делеговані права по проведенню районних змагань. Це буде так званий третій рівень аматорського обласного футболу. Звичайно, для створення районних федерацій потрібен певний час. Реєстрація нових громадських спілок, формування керівних органів, певні об’єднавчі процеси низових футбольних ланок – це справа, яка потребує вдумливого підходу та не терпить зайвої суєти. По-друге, обласні змагання залишаться в тому вигляді, як і зараз. Це буде вища та перша ліга Київщини. Права з усіх видів змагань по футболу в Київській області будуть, як і раніше, належати КОАФ. А от нині діючі районні федерації футболу будуть або переформатовані або припинять свою діяльність. По-третє, поки не до кінця зрозуміло, що буде з футбольним господарством всередині нині існуючих районів. Лунали різні думки, але скоріше за все піде процес створення футбольних осередків об’єднаних територіальних громад у вигляді тих же громадських організацій чи спілок. І саме вони будуть займатися організацією футбольних змагань в ОТГ, так званого четвертого рівня аматорського футболу. По ідеї будемо мати струнку систему футбольного господарства в області з чітко виписаним ланками: федерація ОТГ – футбольна асоціація району – футбольна асоціація області.

- Це має трапитися вже в цьому році?

- Ні, для таких реформ потрібен час. На нараді була створена робоча група КОАФ, яка буде ними займатися. Вони зроблять огляд нині існуючого футбольного господарства Київської області, їздитимуть по регіонах, поспілкуються з футбольними активістами на місцях. І на підставі висновків робочої групи буде запущений механізм футбольних реформ, про які я говорив вище. На сьогоднішній зустрічі прозвучало, що за новими реаліями футбольне господарство в області буде жити з 2022 року.

- А як бути з районними змаганнями в цьому році?

- Не знаю, чи це приємна новина для вас чи ні, але в 2021 році КСРФФ залишається з нами. Футбольний сезон поточного року буде проводитися в Київській області за старими правилами під егідою існуючих нині федерацій. Отже, ми працюємо в штатному режимі і, як мінімум, ще на один рік Києво – Святошинська ліга буде збережена в тому вигляді, якою вона була в кінці минулого сезону, а КСРФФ зробить все можливе, щоб наш чемпіонат залишався найкращим в Україні.

- Як відомо, в зв’язку з процесом ліквідації Києво – Святошинського району наша федерація втратила своє офісне приміщення. Як це вплине на діяльність КСРФФ?

- Так, це неприємний факт, який, на жаль, доводиться констатувати. Звичайно, це спричинить певні незручності для всіх учасників нашої ліги. Шукати інше приміщення наразі може й потрібно, але з точки зору майбутнього створення нової районної федерації дещо нелогічно. На щастя, зараз є можливість комунікувати в соціальних мережах, швидко й ефективно приймати будь-які організаційні рішення, знаходячись на дистанції. З точки зору протиепідемічних заходів, можливо, це навіть краще, ніж збиратися в офісі. В будь-якому разі тимчасова втрата офісу не позначиться на ефективності діяльності КСРФФ.

- Які ще новини маєте для учасників нового футбольного сезону?

- На нараді дискутувалося ще кілька питань, які безпосередньо турбують нашу футбольну громаду. Наприклад, правило "один гравець – одна команда". Учасники зібрання висловлювали різні думки, але керівництво КОАФ чітко запевнило – це правило буде обов’язковим для всіх, без виключення. І контроль за його виконанням буде жорсткішим. Пролунало запитання щодо можливості одночасної участі клубу в обласному та районному змаганні, з огляду на це правило. Дійшли до єдиної точки зору, що якщо команда грає в усіх змаганнях одними й тими ж футболістами, під знаменами одного й того ж клубу, це не є порушенням правила "один гравець – одна команда".

- Що ви можете побажати учасникам футбольних змагань в нашому районі в новому сезоні?

- Футбол нас завжди об’єднував і буде це робити, незважаючи на будь-які зміни та обставини. Я буду робити все від мене залежне, щоб зберегти Києво – Святошинську лігу. Головне, щоб це було потрібно вам! Від Княжич до Чабанів, від Мироцького до Хотова граємо в футбол разом і перемагаємо!

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →