closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Володимир Пюро: "На Зарічненщині – футбольний ренесанс"

Володимир Пюро: "На Зарічненщині – футбольний ренесанс"
Изменить размер a+ a-
2556
1

Визначилися переможець та призери у другій лізі чемпіонату Рівненської області. Золоті медалі вибороли футболісти ФК "Грем'яче", срібні нагороди завоював ФК "Зарічне", "бронза" – у "Енергії" (Володимирець). Слід зазначити, що у другому за значенням дивізіоні цього сезону взяли участь вісім команд.

У нашому матеріалі мова піде про команду з поліського селища міського типу Зарічне, що розташувалося на лівому березі річки Стир, за 190 км від Рівного. Керівництво клубу та вболівальники дуже задоволені "сріблом", яке завоювали футболісти "Зарічного". Адже вже ніхто й не пам’ятає, коли востаннє місцеві команди сходила на обласний Олімп.

В інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" президент "Зарічного" Володимира Пюро розповів про відродження місцевого футболу, підсумки сезону та найближчі плани.

- Володимире Йосиповичу, для початку розкажіть про історію вашої команди. Коли і ким її було створено?

- Останні десятиріччя футбол у Зарічненському районі перебував у глибокій кризі. Перестала проводитися районна першість, місцеві команди не мали можливості виступати в чемпіонаті області. Особливо болісно було спостерігати, що занепадав дитячо-юнацький футбол. Далі так продовжуватися вже не могло. Три роки тому уродженець Зарічного, відомий правник Василь Яніцький, який на той час був народним депутатом України, ініціював процес відродження футболу у районі. До речі, наразі Василь Яніцький є радником президента Української асоціації футболу (УАФ) Андрія Павелка. Я також підключився до цієї справи. Розпочали з будівництва у Зарічному стадіону: футбольний газон, бігова доріжка та глядацька трибуна, на якій було встановлені стаціонарні пластикові сидіння на 280 місць, з накриттям вже експлуатуються. Хоча офіційного відкриття арени не було, адже будівельні роботи ще тривають. За логікою, якщо є стадіон, то повинна бути й команда, тож на початку 2018 року зайнялися її створенням. Знайти гравців на Зарічненщині було проблематично, але нам це вдалося. ФК "Зарічне" сформували місцеві гравці, футболісти з інших куточків області, запросили також хлопців із рівненського "Вереса" U-17.

Володимир Пюро: "На Зарічненщині – футбольний ренесанс" - изображение 1

- Свій виступ одразу почали з чемпіонату області?

-Так. У сезоні-2018 заявилися у другу обласну лігу і посіли у підсумку серед дванадцяти команд четверте місце. А ще в тому сезоні стали володарями "Малого Кубка Рівненської області". Цей турнір проводився для команд, які які за підсумками першого етапу чемпіонату області не потрапили до фінальної пульки. Торік наш результат був дещо гіршим – шосте місце.

- Цього сезону відставання вашої команди від чемпіона ФК "Грем`яче" склало шість очок.

- Так. "Грем`яче" сподобалося. Це сильна команда, яку зміцнили екс-гравці "Вельбівне" – чемпіона другої ліги області сезону- 2018. З представником Острожчини "Зарічне" грало на рівних. Зокрема з чемпіоном області ми обмінялися перемогами: у першому колі в гостях поступилися 0:1, а 11 жовтня в Зарічному здобули перемогу 2:1. Загалом "Зарічне" - це домашня команда, яка в рідних стінах перемагала всіх своїх суперників і лише в одному матчі зіграла внічию. А от на виїзді поступилися у чотирьох поєдинках. Це засмучує, з "гостьовим синдромом" треба щось робити. Але, якби там не було, сезон -2020 "Зарічне" завершило на мажорній ноті. Хлопці пішли у відпустку, на грудень заплановано нагородження. Я, до слова, отримаю особисту відзнаку в номінації "За розвиток футболу на Рівненщині".

Володимир Пюро: "На Зарічненщині – футбольний ренесанс" - изображение 2

- У фіналі Кубку області "Зарічне" помірялося силами з однією із найкращих аматорських команд України "ОДЕКом" (Оржів).

-Так. На шляху до фіналу "Зарічне" здолало декілька команд першої ліги, зокрема "Случ" (Березне) та "Калину" (Бугрин). Ми ще раз переконалися, що попри велику різницю у класі між першою та другою лігами, з командами вищого рангу можна грати та обігрувати їх. У фіналі нам протистояв обласний гранд "ОДЕК" -це всеукраїнський аматорський рівень. Для нас важливим було, щоб наші гравці насамперед відчули цей високий рівень. Поєдинок з оржівцями був дуже корисним для нашої молодої команди. Попри поразку (1:6) ми залишилися задоволеними тією футбольною атмосферою, яка панувала на полі.

- Кілька слів про наставника "Зарічного" та гравців команди.

- За три роки у "Зарічного" було три головні тренери. Починали з Миколою Хвальком, минулий сезон діями гравців керував Олексій Марєсьєв. Цього сезону до срібних медалей команду привів Олександр Пукало. Олександр Сергійович – це місцевий наставник, колишній футболіст.

Як і у 2018 році, так і наразі, у складі "Зарічного" є гравці з Зарічненщини, інших регіонів області, вихованці "Вереса". Основу команди складають 18-20- річні футболісти. Тож, зважаючи на їхній вік, у завтрашньому дні ми можемо бути впевнені.

Володимир Пюро: "На Зарічненщині – футбольний ренесанс" - изображение 3

- Чи є у команди екс-профі?

- Є один гравець, який був заявлений за луцьку "Волинь". Інші футболісти не мають професійного досвіду.

- За підсумками сезону когось з гравців виділите?

- На хорошому рівні відіграла вся команда, відвертих спадів у грі не траплялося. Окремо хочу сказати про нашого найдосвідченішого гравця, 34-річного голкіпера Олександра Костюченка. Надійні та впевнені дії Сашка на останньому рубежі передавалися всій команді. "Зарічне", до речі в чемпіонаті пропустило найменшу кількість м’ячів.

- Наступний сезон "Зарічне" проведе у першій лізі?

- Так. Це право "Зарічне" вибороло за спортивним принципом, тож хочемо спробувати свої сили на вищому рівні. На Зарічненщині – футбольний ренесанс. Вболівальник потягнувся на стадіон, причому збільшення кількості глядачів спостерігалося від матчу до матчу. Є також група найвідданіших шанувальників команди, які їздять на гостьові поєдинки. Йде "просування" "Зарічного" і в соціальних мережах. Словом після десятків років застою футбольний маховик у селищі розкручується. Зараз буде час обдумати все те, що вдалося (і не вдалося) зробити за ці три роки. Раніше я був пересічним уболівальником, але завдяки Василю Яніцькому "захворів" футболом у 43 роки, без цієї гри тепер не уявляю свого життя. Сподіваюсь на розширення кола меценатів ФК "Зарічного", адже вартість утримання команди у першій лізі зовсім інша. Закликаю підприємців та небайдужих мешканців Зарічнещини та Рівненщини приєднатися до фінансування нашого клубу.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →