closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Роман  Зубрицький: "Спробуємо захистити чемпіонський титул"

Роман  Зубрицький: "Спробуємо захистити чемпіонський титул"
Изменить размер a+ a-
2340
0

Сезон-2019 у Прем`єр-лізі Дрогобиччини був інтригуючим і непередбачуваним. Доля золотих нагород вирішилася в заключному турі. Вперше чемпіонами району в елітному дивізіоні стали "Карпати" (Залокоть).

Роман Зубрицький – нападник залокотського клубу, який, до слова, працює в Дрогобицькому відділі поліції ГУНП у Львівській області, в інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" поділився своїми враженнями від минулого сезону та розповів про найближчу перспективу.

- Романе, чи можна ствердно сказати, що минулий сезон на Дрогобиччині пройшов під знаком вашої команди?

- Моя точка зору з цього з приводу така – торішній сезон "Карпати" провели на високому рівні і заслужено стали чемпіонами Прем`єр-ліги району.

Якщо коротко проаналізувати, то стартували в чемпіонаті ми вдало: двічі перемогли – 4:3 і 1:0 та зіграли внічию 0:0. Щоправда, потім дещо розслабилися, як наслідок незапланована втрата очок. Перше коло завершили на другому місці – відстали від лідера "Арсеналу" (Лішня/Мединичі) на сім очок.

У другій половині чемпіонату карпатівці продемонстрували переможний результат. Перед заключним матчем чемпіонату "Карпати" випереджали "канонірів" на одне очко. Щоб стати чемпіонами, відкинувши різні припущення щодо того, як зіграє "Арсенал", на треба було у гостьовому поєдинку перемагати "Мрію" (Снятинка). І з цим завданням "Карпати" справилися блискуче – перемогли суперника з рахунком 2:4.

Наша команда – чемпіон Прем`єр-ліги Дрогобиччини у "Арсеналу" - "срібло", "бронза" - у снятинської "Мрії". До речі, "Карпати" у протистоянні з "арсеналівцями" обмінялися перемогами.

Роман  Зубрицький: "Спробуємо захистити чемпіонський титул" - изображение 1

- Подібний трофей раніше вигравали?

- Ні. Це перший великий успіх для "Карпат". Хоча команда була створена в далекому 1974-му році. Її організатор – Мирослав Кропивницький – великий шанувальник гри мільйонів.

У 1997 -му "Карпати" перемогли у першій лізі району. Загалом у районному чемпіонаті наша команда виступала лише в ті часові відрізки, коли їй дозволяло фінансове становище. Були періоди, коли залокотський футбол не мав змоги бути представленим у районних змаганнях. Так було, власне, до останнього часу.

Переломним став 2018 -ий рік. Саме тоді я зі своїм братом Дмитром задалися метою відродити "Карпати". У нас все вийшло: зібрали команду, залучили меценатів. Плече допомоги підставили місцеві підприємці, сільський голова Василь Куцик, районні депутати. Дмитра Зубрицького обрали президентом клубу.

Сезон -2019 для нас був дебютним, тому вдвічі приємно, що зі старту виграли золоті медалі. Команда вдячна всім добродіям, які допомагали нам упродовж сезону.

- Познайомте зі складом команди.

- У "Карпатах" підібрався молодий та дружній колектив. Більшість хлопців – місцеві, є також гравці з Дрогобича, сусідніх сіл та містечок. Колишніх профі у складі немає.

- Якої ви думки щодо рівня місцевої Прем`єр-ліги?

- Особисто мене все влаштовує: і рівень, і організація турніру. Все чудово! Минулий чемпіонат проводився в одній лізі – Прем`єр-лізі. На старт вийшло 16 команд, але до кінця дійшли 14 колективів.

Цього сезону було вирішено, що команди району будуть розділені на дві ліги.

Футбол на Дрогобиччині шалено популярний, на матчі збирається велика кількість вболівальників. Зокрема на домашні поєдинки "Карпат" у середньому приходить 200-250 глядачів. Нашим тіфозі – щирий респект і подяка! Дуже шкода, що відтепер всі матчі проходитимуть без підтримки "дванадцятого гравця".

- Початок чемпіонату затримується?

- Так. Пандемія коронавірусу зараз лютує на Львівщині, тому футбольне життя у регіоні все ще призупинене. І щось конкретне вам зараз не скаже ніхто.

Водночас тренувальний процес "Карпатами" розпочали, тренуємося, як завжди, двічі на тиждень. Проводимо контрольні спаринги, у будь-який момент готові до старту чемпіонату.

- В міжсезонні підсилитися вдалося?

- Так. Придбання – суттєві. Наш склад поповнився діючими гравцями "Галичини" (Дрогобич), що виступає у Прем`єр-лізі Львівської області, та гравцями "Тартаку" (Підбуж), який також бере участь в обласному чемпіонаті. Причому це не вікові футболісти, а молоді перспективні хлопці.

- Чи планують "Карпати" (Залокоть) на правах чемпіона Дрогобицького району взяти участь у Кубку чемпіонів Львівщини сезону 2020/21?

- Ні. Фінансові можливості не дозволять нам заявитися у цей цікавий і престижний турнір. Дрогобиччину у Кубку чемпіонів Львівщини представлятиме "Арсенал" (Лішня/Мединичі).

"Карпати" ж у найближчий сезон знову сконцентруються на чемпіонаті району. Спробуємо захистити чемпіонський титул. Хоча буде нелегко. Можливо навіть складніше, ніж торік.

- Тобто про вищий щабель – чемпіонат області – поки не думаєте?

- Наразі – ні. Точніше сказати ми хотіли би вийти на обласний рівень, але маємо вкрай скромний бюджет клубу. Для того, щоб грати у чемпіонаті області потрібне більше фінансування.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →