closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Борис Саковець: "У новому сезоні буде багато "заруб"

Борис Саковець: "У новому сезоні буде багато "заруб"
Изменить размер a+ a-
457
0

Під час прямого відеоефіру в Instagram-акаунті ЛАФ директор "Юності" з Верхньої і Нижньої Білок, яка є чинним чемпіоном Львівщини, Борис Саковець розповів про новачків команди, розвиток її інфраструктури, завдання на сезон та можливість виступів "білок" у чемпіонаті аматорів України.

– Борисе, під час карантину Ти одружився, тож насамперед вітаємо Тебе з цією знаковою подією в житті! Бажаємо Тобі і Твоїй дружині Наталі взаєморозуміння, сімейного затишку, любові і тепла!

– Щиро дякую!

– Чим Ти займався в карантинний період?

– Дивився фільми в Інтернеті, читав книги, бігав, підтримував свою фізичну форму. Чесно кажучи, я, як і всі, втомився від карантину. Хочеться вже повноцінно працювати, тренуватися. З нетерпінням очікуємо відновлення обласних футбольних змагань.

– Розкажи про новачків "Юності". Хто поповнив її склад, кого ще можна буде побачити в команді?

– Ми підсилилися молодими, перспективними, талановитими футболістами: Андрієм Лебеденком, Віталієм Равликом, Максимом Соляником, Володимиром Войтовичем, які проявили себе в поєдинках цьогорічного Меморіалу Ернеста Юста. Окрім них, у нас на перегляді перебувають іще декілька потенційних новачків. Обов'язково офіційно їх усіх представимо.

Пішли з команди Юрій Музика – в СКК "Демня-Фенікс", Богдан Адам – у ФСК "Самбір", Роман Бойко – в "Юність" (Куликів/Гійче). Також у нас з'явився новий помічник головного тренера Тарас Данилюк.

– Назви трійку гравців теперішнього складу національної збірної України, яких би Ти хотів бачити в "Юності".

– Мені подобається гра Руслана Малиновського і молодого оборонця Віталія Миколенка. Також можна повернути на Львівщину Мар'яна Шведа.

– Чи плануєте підсилюватися футболістами, які пограли на професіональному рівні?

– Всі футболісти, які через певні причини не можуть чи не хочуть продовжувати виступи на професіональному рівні, можуть прийти до нас на перегляд. Чому б ні? Думаю, жодній команді не завадить гравець із таким досвідом.

– Яку суму грошей загалом витрачає "Юність" (Верхня/Нижня Білка) на зарплати гравцям за сезон?

– "Юність" не є професіональним футбольним клубом, тому наші гравці не мають контрактів. Усе базується на усній домовленості. З моєї сторони не коректно говорити, хто скільки отримує. Ми працюємо без дотацій, без коштів із місцевих бюджетів.

Наш президент Олександр Вікторович Ролько любить футбол. Він фінансово підтримує команду, яка гідно виступає в чемпіонаті Прем'єр-ліги і Кубку Львівської області. Це головне.

– Зрозуміло, що і цього сезону перед "Юністю" стоїть завдання перемагати на всіх фронтах.

– Так, у всіх змаганнях, в яких ми беремо участь, прагнемо досягати максимальних результатів. Хочемо тріумфувати в Меморіалі Ернеста Юста – турнірі, який уже став престижним, й обласному Кубку. В Прем'єр-лізі Львівщини завдання незмінне – підтвердити реноме чемпіона. Зробити це непросто, адже чимало команд намагатимуться відібрати в нас очки.

Нам буде нелегко. Навіть важче, ніж торік. Як і всім, хто боротиметься за золоті медалі. Об'єдналися "Демня" і підмонастирський "Фенікс-Стефано". Вочевидь, це буде потужний колектив. Хороші, боєздатні склади в "Юності" (Гійче/Куликів) і "Самбора" на чолі з досвідченими наставниками Русланом Брунцем та Володимиром Підкіпняком. Традиційно лише за перше місце боротиметься "Миколаїв".

Не варто списувати й інші команди, які будь-якої миті можуть поставити підніжку фаворитам. У новому сезоні буде чимало цікавих футбольних "заруб".

– Уболівальники цікавляться, чи планує "Юність" заявлятися в аматорську першість або ж Другу лігу України?

– Щодо аматорської першості нашої країни, наразі через карантин іще не дограно сезон-2019/2020. Чекаємо інформації від Асоціації аматорського футболу щодо того, яким буде формат нового чемпіонату й коли він узагалі розпочнеться. Вже впродовж трьох років ми змагаємося в Кубку України серед аматорів. Звісно, маємо бажання виступати і в чемпіонаті аматорів.

Завдяки Голові Львівської Асоціації футболу Олександру Шевченку, в учасників Прем'єр-ліги Львівщини з'явився додатковий стимул у боротьбі за "золото" – чемпіон отримує з обласного бюджету кошти на розвиток спортивної інфраструктури у своєму населеному пункті. Тож, грубо кажучи, таким чином краще боротися в обласному чемпіонаті, аніж в аматорській першості України лише за кубок і медалі.

Але, звичайно, хочемо спробувати свої сили на вищому рівні. Як кажуть, ніколи не кажи ніколи. Поступово рухаємося вгору. Якби мені хтось років п'ять тому сказав, що Верхня Білка гратиме у Прем'єр-лізі Львівської області, я би, напевно, не повірив.

– Наскільки "Юність" готова до переходу на вищий рівень?

– За підбором виконавців можемо спокійно виступати у Другій лізі України. Команда цілком готова, багато вболівальників підтримують нас у кожній грі. Можемо скласти гідну конкуренцію друголіговим професіональним колективам. Але потрібно ще зробити відповідну базу, інфраструктуру.

– На якому рівні в "Юності" інфраструктура і тренувальний процес?

– Зараз тренуємося з обмеженнями, в групах до 10-ти людей, адже карантин іще не послабили. Сподіваємося, найближчим часом його послаблять, і ми зможемо перейти до повноцінних тренувань. Наші тренери Богдан Костик і Тарас Данилюк стараються в короткі терміни підготувати команду до відновлення змагань.

З інфраструктурою на аматорському рівні в нас усе гаразд. У Нижній Білці функціонують сучасна роздягальня з душовими, полив футбольного поля, новітній спортивний майданчик зі штучним покриттям, який плануємо збудувати і у Верхній Білці. Обидва наші стадіони обгороджені, мають хороші газони. Тут комфортно грати в якісний футбол.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →