closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Валерій Чалий: "Меморіал Чанових буде дограний"

Валерій Чалий: "Меморіал Чанових буде дограний"
Изменить размер a+ a-
544
0

Пресслужба Києво-Святошинської районної федерації футболу поспілкувалася з головою ГО КСРФФ, членом виконавчого комітету КОАФ Валерієм Чалим.

- Валерій Іванович, карантин, напевно, приголомшив не тільки всю нашу районну спортивну громадськість, але й весь футбольний світ, який також узяв тривалу паузу. Особисто для Вас це виявилося несподіванкою?

- Я вже багато років живу на білому світі, але до цього моменту навіть уявити собі не міг, що таке взагалі можливо. Мені здавалося, що футбол ніколи не зупиниться. Були відпустки, були перерви між змаганнями, але я постійно відкривав для себе щось нове та прагнув до розвитку гри номер один в будь-яких її проявах. Але такого повного перезавантаження світового футболу і настільки тривалої паузи, більше ніж в три місяці, на всіх, без винятку, рівнях не міг уявити ніхто. Карантин через пандемію КОВІД - 19 залишив вдома всіх футболістів, починаючи зі світових зірок та закінчуючи сільськими хлопцями. Хіба що в Білорусі та Таджикистані продовжують проводити матчі. "Шкіряний" м’яч пішов у тривалу відпустку, а світова пандемія позбавила людей улюбленої гри. Залишається лише вмикати ігрові приставки та брати участь у футбольних баталіях "FIFA 2020" на екрані монітору з друзями. Або занурюватися у віртуальний світ "Футбольного менеджера". Знаю таких фанатів, які інколи захоплюються цим настільки, що вже починає світати, а у них тільки розпочинається фінал чемпіонату світу…

- Можливо, й нашій федерації варто було заповнити паузу проведенням віртуального чемпіонату?

- Ми намагалися з’ясувати технічні можливості проведення такого змагання і просили відомого спеціаліста з новітніх технологій Михайла Вєрного зайнятися організаційною роботою з підготовки районного чемпіонату з комп’ютерного футболу, але поки що ця справа з технічної точки зору надто обтяжлива. Проте, такі плани залишаються.

- Які наразі новини про відновлення спортивних заходів в нашій області? Чи є хоч якісь приблизні дати?

- Весь футбольний світ переживає кризу. Починаючи з Сан-Марино та закінчуючи Іспанією, Англією чи Німеччиною. Безумовно, всі хочуть швидше розпочати або продовжити свої внутрішні чемпіонати. УЄФА хоче закінчити європейські кубкові турніри поточного сезону, а УАФ – довести до логічного завершення змагання прем’єр – ліги та ПФЛ. Але світові обставини диктують свої умови, і заради збереження здоров’я ми всі поки що залишаємося вдома. Футбольні союзи Нідерландів та Франції повідомили про дострокове завершення своїх чемпіонатів, а бельгійська влада заборонила футбол в країні аж до 31 липня. На мій погляд, це не зовсім логічні рішення. Як буде з цим в Україні, зараз важко сказати. Враховуючи всі поради медичних органів та розпорядження владних структур, дивлячись на динаміку розвитку пандемії, будемо приймати виважені рішення, виходячи з усіх обставин. Наразі можу сказати, що з 11 травня професійні клуби вже можуть відновити тренувальний процес, а на початку червня УАФ планує продовжити професійні змагання. Однак, за умови проведення постійного тестування всіх учасників матчів на КОВІД – 19, а також – за порожніх трибун. Що ж стосується аматорського футболу, то наскільки мені відомо, після чергового етапу послаблення карантину, який влада України запланувала на 22 травня, буде дозволено проведення масових заходів за умови, якщо кількість учасників не перевищуватиме 50 чоловік. Маю надію, що аматорські футбольні змагання будуть підпадати під це визначення. В будь-якому разі чекаємо на офіційну інформацію з цього приводу від УАФ та КОАФ.

- У нас залишилися недограні матчі "плей-офф" в рамках МеморіалуЧанових. Кубок району так і не стартував. Якщо все-таки в кінці травня чи на початку червня уряд країни дозволить проводити спортивні заходи, як наша федерація планує надолужувати втрачений час?

- Нещодавно дитячо-юнацька футбольна ліга України повідомила про дострокове припинення чемпіонату України сезону 2019/2020 років у всіх вікових категоріях. Прем’єр - ліга, ПФЛ та ААФУ мають багато запитань від клубів щодо продовження змагань, але точних відповідей, на жаль, на сьогодні немає. КСРФФ зможе відновити проведення змагань лише після того, як уряд країни дозволить проводити спортивно-масові заходи і, якщо цей час припаде на кінець травня чи початок червня, можу з великою впевненістю сказати, що ми дограємо всі матчі, що залишилися, в рамках Меморіалу Чанових, а також спробуємо виконати весь план заходів, який наш виконком прийняв на сезон 2020 року. Складніше буде визначитись з чемпіонатом дитячо-юнацької футбольної ліги Києво – Святошинського району. Тут не все залежить від нас. Але ще раз наголошу, що КСРФФ зробить все можливе для того, щоб всі змагання - і ті, що розпочались, і ті, що заплановані, - дійшли до свого логічного завершення, а переможці отримали свої заслужені нагороди.

- Принагідно, давайте нагадаємо, хто з клубів уже вирішив стартувати в районному кубку, а хто має визначити переможця десятого Меморіалу Чанових?

- З великим інтересом футбольна спільнота району очікує на вирішальні матчі Меморіалу Чанових. В чвертьфіналах зустрінуться "Ліневич Груп" (Ірпінь) – "Прогрес" (Крюківщина), SC"Гатне" - "Альтіс" (Копилів), "Сокіл" (Михайлівка Рубежівка) – "Олімп" (Дмитрівка), "Вишня" (Вишневе) – "Нива" (Бузова). На шанувальників футболу очікують дуже цікаві поєдинки! Попри те, що наразі весь футбол відпочиває на карантині, ми все ж таки маємо надію на швидке повернення на стадіон. Нагадуємо, що адміністрація Києво - Святошинської районної федерації футболу продовжує здійснювати заявкову кампанію чемпіонату та кубку під егідою КСРФФ 2020 року в онлайн-режимі, працюючи з допомогою сучасних способів зв’язку дистанційно. Як відомо, реєстрація команд, які виступатимуть в районних змаганнях, розпочалася 15 березня і продовжиться до особливого розпорядження. Комітет проведення змагань КСРФФ просить учасників офіційних районних турнірів завчасно надсилати списки гравців для здійснення попередньої процедури реєстрації. Вимоги до заявки залишаються незмінними: фото гравця в електронному вигляді, ксерокопія паспорта (1 та 2 сторінки), загальна заявка в електронному форматі. Надсилати просимо на електронну пошту [email protected]. Довідки за телефоном 093-209-30-81. Нагадую, що курс КОАФ і КСРФФ на дотримання правила "один гравець – одна команда" залишається незмінним. І коротко про кубок району. Плануємо, що участь у ньому візьмуть 16 клубів. Пріоритет віддаємо командам вищої та першої ліг. На сьогодні відомо, що підтвердили свою участь SC "Гатне", "Джуніорс" (Шпитьки), "Софія" (Софіївська Борщагівка), "Сокіл" (Михайлівка-Рубежівка), "Факел" (Гостомель), "Ліневич Груп" (Ірпінь), ФК "Гореничі", "Арсенал" (Боярка), "Атлетик" (Білогородка), "Віннер" (Боярка), СК "Шпитьки", ФК "Вишневе", "Кімерка" (Гостомель), "Гостинний Двір" (Вишневе), "Прогрес" (Крюківщина), "Нива" (Бузова). Якщо будуть ще бажаючі, то проведемо попередній етап.

- Ця пандемія вже сплутала карти не тільки багатьом світовим європейським турнірам і чемпіонатам, але й нашим аматорським змаганням. Старт кубку і чемпіонату району довелося відтермінувати. Розкажіть, чи розробляє КСРФФ нові дати початку офіційних футбольних змагань в нашому районі? І чи є ймовірність, що тепер чемпіонат розпочнеться раніше, ніж кубок? Як тепер вмістити всю програму заходів у стислі терміни і як бути командам, які будуть змушені поєднувати участь в обласних і районних змаганнях?

- Всі терміни відновлення змагань, що вже почалися, та нових турнірів зараз важко спрогнозувати - вони будуть залежати лише від вказівок уряду країни та УАФ. Навіть в Англії не можуть визначитись щодо термінів продовження чемпіонату, що ж казати про районні змагання. Наскільки мені відомо, наразі лише в Німеччині визначилися з датами. Вся наша команда сподівається, що ми зможемо довести цей безпрецедентний футбольний сезон до логічного і успішного завершення. Але, звичайно, сьогодні вже зрозуміло, що в календарний план КСРФФ доведеться вносити зміни. Кубок і чемпіонат району будуть відтерміновані, і, можливо, ми змушені будемо вдатися до непопулярного рішення - грати по середам. Вірогідно, що кубкові матчі будуть відбуватися паралельно з чемпіонатом. В будь-якому разі ми знайдемо можливість врахувати інтереси команд, які будуть представляти наш район в змаганнях вищого рівня. На сьогодні, це учасники вищої ліги Київщини "Джуніорс", "Сокіл" та "Софія". Хотілося б додати, що найближчим часом збереться виконавчий комітет КСРФФ, який затвердить єдиний Регламент проведення змагань сезону 2020 року (зі змінами та доповненнями) та визначиться з новими датами проведення офіційних змагань під егідою КСРФФ.

- Як Ви вважаєте, чи зміниться футбол після карантину? І чи переживуть цю пандемію всі наші районні команди?

- Те, що ми побачимо після карантину трохи інший футбол, – безперечно. Весь світ проходить зараз процедуру переоцінки цінностей, і футбол тут – не виключення. Піде це на користь чи принесе збитки, звичайно, поки прогнозувати важко, однак ми всі сподіваємося на краще. Проте, на жаль, відчуваю, що аматорський футбол впаде у певну кризу. Дуже вдячний всім футбольним меценатам Київщини, зокрема, й нашого району, за підтримку спорту номер один у світі. Наприклад, вже найближчим часом маємо шанс отримати нові стадіони в Софіївській Борщагівці та Бузовій! Низький уклін тим людям, які долучилися до їх будівництва. Сподіваюся, що найближчим часом футбол повернеться, і стартовий свисток арбітри дадуть не тільки у Вишневому та Боярці, Бучі та Ірпені, а й в Забір’ї, Дмитрівці, Білогородці, Хотові, Михайлівці Рубежівці, Петропавлівській Борщагівці та в багатьох інших містечках і селищах нашого регіону.

- Валерій Іванович, що Ви можете порадити щодо заходів застереження від пандемії для нашого футбольного регіону?

- Ще раз хочу всім нагадати, що футбол – це наше життя, але його не буде без здоров’я. Закликаю всіх продовжити по можливості залишатися вдома, мити руки та дотримуватися правил гігієни. І тоді після закінчення пандемії ми всі разом зустрінемось на футбольних полях та разом, за грою в улюблений футбол, відсвяткуємо нашу спільну перемогу!

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →