closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Дмитро Єсін: "Завдання – не понизитися в турнірній таблиці"

Дмитро Єсін: "Завдання – не понизитися в турнірній таблиці"
Изменить размер a+ a-
958
0

"Яруд" третій сезон представляє Донецьку область у Чемпіонаті ААФУ, але цього разу виступ команди під керівництвом володаря Кубка України Дмитра Єсіна є найбільш зрілим і успішним за всі ці роки. Маріупольський клуб зимує в трійці найкращих і всерйоз претендує на плей-офф. Про причини такого прогресу, плани на 2020 рік і враження від чемпіонату ми розпитали головного тренера "Яруда".

– Давайте розпочнемо з зимової підготовки. "Яруд" уже в робочому процесі?

– Команда працює з 20 січня. Дали хлопцям 5-6 днів аеробіки та пробіжок, потім – пару вихідних, а далі взяли участь у турнірі пам’яті Віктора Євгеновича Прокопенка. Було шість учасників: "Яруд", "Шахтар" U17, ФК "Маріуполь" U21, ФК "Маріуполь" U19, "Портовик" (Маріуполь), "Мотор" (Запоріжжя). Ми отримали нормальну ігрову практику. Це був один із важливих етапів нашої підготовки до весняної частини сезону.

– "Яруд" зимує на дуже багатообіцяючому третьому місці. За рахунок чого такий прогрес, якщо врахувати, що селекційна політика клубу залишилася такою ж?

– Думаю, такий результат – це наслідок планомірної роботи всього колективу. Награли склад, освоїли тактичні напрацювання. До того ж, можна відзначити прихід хороших новачків. Той же Володя Безлепкін нас посилив – вихованець маріупольського футболу, який на пару років залишився без футболу, але ми помітили його в місцевій команді "Промсервіс", запросили до себе. І Безлепкін значно посилив нашу гру – він і сам забиває, і віддає хороші передачі.

Причому, він – не єдиний, хто прогресує. Багато хлопців вже значно впевненіше почуваються на всеукраїнському рівні. Звісно, якби наше керівництво не знайшло можливість заявити команду в Чемпіонат ААФУ, цього росту майстерності не було б. Спасибі за можливість грати на цьому рівні.

– Ветерани, яких у команді чимало, тримають рівень?

– Безперечно. Всі вони залишаються з нами. Без них, якщо чесно говорити, було б набагато важче. Це наші лідери – Бояринцев, Денісов, Мясніков, Салатін, Кілікевич. Це хлопці, у яких високий клас і досвід. Коли є такі майстри – молодь буде активніше й швидше підтягуватися.

– У таблицях переходів чемпіонату України бачимо, що Безлепкін встиг побувати на перегляді в "Альянсі" (Липова Долина), а Сандрак-Вінницький – у ФК "Нікополь". Чи є ще у вас гравці, на яких задивляються клуби Другої ліги? Чи реально втримати їх?

– Скажімо так, наша місія – розкривати місцеву молодь. І це дуже добре, що вони у нас прогресують, підіймаються вище. Ми тільки раді, якщо вони йдуть далі й розвиваються. У нас уже є позитивний приклад того ж Ігоря Биковського, який певний час був без футболу, а після нашої команди перейшов у вірменський "Локомотив". Мають шанси заграти на професіональному рівні відразу кілька наших гравців. Слава Калінін зараз грає в друголіговому "Поділлі". Касімов був у "Оболоні-Бровар-2", зараз займається з першою командою. Мочевінський від нас ішов у "Полісся", зараз шукає команду. Крашневський і Азаренко грали в "Буковині".

Ми нікого не тримаємо – якщо у них будуть шанси піти вище, для нас це підтвердження, що "Яруд" якісно працює з футболістами.

– Зміну шукатимете все так само – в надрах міського футболу?

– Так. У нас і зараз є на перегляді досить здібні хлопці, які з певних причин не змогли закріпитися або в юнацьких складах професіональних клубів, або десь в інших командах. Ми їх усіх переглядаємо, даємо шанс. Нові обличчя в "Яруді" 100% будуть. І це будуть місцеві гравці – така у нас філософія.

– "Яруд" серед лідерів, причому, конкурує як із старожилами ліги, так і з новачками. Як вам інтрига в турнірі та його рівень?

– Я вам так скажу: 5-6 команд у нашій Групі 3 – це цілком собі рівень Другої ліги ПФЛ. Вони реально одного рівня, і дуже непоганого. Приємно, що й середняки вирівнялися, стає менше матчів, де очевидна перевага. Тож чемпіонат став набагато цікавішим, у всякому випадку, говорю про нашу групу – хай і є тут слабкіші команди, але загалом рівень хороший і боротьба ще попереду.

– А конкретне завдання перед "Ярудом" поставлене?

– Завдання – не понизитися в турнірній таблиці. Хочеться бути в трійці, закінчити друге коло в лідерах і вийти в плей-офф. А по можливості чому б і не спробувати піднятися – будемо дивитися по ситуації, календар у нас непоганий, з конкурентами, переважно, будемо грати вдома.

Пам’ятаємо часи, коли ви особисто виходили граючим тренером, а цього сезону, здається, тільки в кубковому матчі проти "Таврії-Скіф" Дмитро Єсін допомагав підопічним на полі. Це більше вимушений захід?

– Так, у нас так склалося, що низка гравців через два дні на третій не могла виїхати на кубок. Ми взяли певну кількість хлопців, щоб хоча б якось обійтися без тих, хто був зайнятий на основній роботі. Довелося й мені брати з собою бутси й виходити. Наче вели в рахунку, але пропустили наприкінці й вибули з кубка. Прикро, але це футбол, і таке трапляється.

– Тим більше, що раніше вам на три фронти, здається, не доводилося розриватися. Як розподіляли сили?

– У нас наче людей і вистачало, але, загалом, є основна обойма десь із 15 гравців, на плечі яких лягає основне навантаження. Добре, що вони є. Колектив награний. Є той стержень, навколо якого можна будувати колектив.

– "Яруд" зразка сезону 2019/20 – це колектив, який відпрацював свій запал чи має внутрішні резерви для прогресу?

– Знаєте, якби ще не наша кадрова мінливість… А так у нас люди весь час приходять і відходять, доводиться притирати колектив прямо по ходу. Була б тоді й велика конкуренція, і вибір. Але нічого – добре, що є бойова основа, а вже до неї ми шукаємо нові таланти. Все одно будемо грати в свій футбол, який ми показуємо, а там уже будемо дивитися по ситуації. Найголовніше, що є команда, є можливість розвивати цих хлопців, тому все інше – це наживне.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →