closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

ФК "Гореничі 1960": тріумфатор першої ліги чемпіонату Києво-Святошинського району

ФК "Гореничі 1960": тріумфатор першої ліги чемпіонату Києво-Святошинського району
Изменить размер a+ a-
3003
0

Чемпіонат Києво-Святошиського району (відбувається у вищій, першій, другій та третій лігах) вважається одним із найсильніших на Київщині. Яскравим футбольним представником регіону є ФК "Гореничі 1960", що представляє однойменне село. Практично кожний сезон гореницька команда завершує з якимось титулом. Зокрема цьогоріч підопічні Володимира Іванова та Романа Здоренка стали переможцями першої ліги району.

Про минуле і сьогодення команди нашому кореспонденту розповідають президент ФК "Гореничі" Володимир Іванов і головний тренер Роман Здоренко.

- Скільки років існує ФК "Гореничі 1960" ?

В.І.: Команду було створено у 2011-му році групою меценатів на чолі зі мною. Вже вісім років є президентом ФК "Гореничі 1960". Як ви помітили назву клубу доповнює приставка "1960". Це рік, коли у селі вперше з’явилася футбольна команда, яка потім виступала у різноманітних змаганнях. Для нас це знаменна дата. Увійшла в історію і команда "Ірпінь" (Гореничі). Цей колектив у 2008 році виграв Кубок України серед аматорів. Грали у ньому зірки українського футболу Влад Ващук, Юрій Дмитрулін, Микола Волосянко, Анатолій Безсмертний, Сергій Нагорняк, Василь Кардаш та інші. Мабуть в жодній аматорській команді не було такого неймовірного підбору виконавців.

- Які досягення на сьогодні мають "Гореничі 1960"?

В.І: У перші роки свого існування "Гореничі 1960" виграли районну третю, а потім другу ліги. У 2015-му році перемогли у першій лізі чемпіонату Києво-Святошинського району. У 2016-му стали чемпіонами у вищому дивізіоні, а 2017-му завоювали Кубок району. І ось нове звершення - "Гореничі 1960" вдруге підкорили першу лігу.

ФК "Гореничі 1960": тріумфатор першої ліги чемпіонату Києво-Святошинського району - изображение 1

- Якою видалася цьогорічна звитяга?

Р.З.: Чемпіонат був інтригуючим, ім’я чемпіона не було відоме до останнього туру. В заключному турі ми грали з "Нивою" (Бузова) і за три хвилини до завершення матчу програвали 0:2. Але сталося маленьке диво. На 87-й хвилині "Гореничі 1960" відіграли один м’яч, а на 90+3 зрівняли рахунок. Автором голу став опорний півзахисник Сергій Бабюк. Для нас це був "золотий" гол, для Сергія він став незабутнім подарунком на його двадцять п’ятий день народження, яке він відзначив того дня. У підсумковій турнірній таблиці "Гореничі 1960" на одне очко випередили основного конкурента "Арсенал" (Боярка).

- Як команда виступила у Кубку району?

Р.З.: У 1/8 фіналу поступилися "Джуніорсу" (Шпитьки) з рахунком 1:2. За цю поразку не соромно, адже на сьогодні у Шпитьках напівпрофесійний клуб.

- Познайомте зі складом команди.

Р.З.: У "Гореничах 1960" підібрався бойовий ансамбль виконавців. Частина гравців – місцеві, іншу половину складають футболісти з навколишніх містечок та Києва. Є у команді і хлопці з досвідом виступів у професійних клубах. Зокрема центральний захисник Василь Грінка пограв за дублюючий склад "Таврії" (Сімферополь), а універсальний півзахисник Василь Троцько за "Геліос" (Харків). Його колега за амплуа Сергій Колесник є вихованцем київського "Динамо". Зазначу, що у тренерській роботі мені допомагає Ігор Сакір.

- Кілька сезонів тому у чемпіонаті району за "Гореничі 1960" виступали всім добре знайомі Руслан Костишин та Сергій Литовченко. Чи вдається вам спілкуватися з ними зараз?

В.І.: Руслан Костишин та Сергій Литовченко були хорошими футболістами, а стали прекрасними тренерами. Свою футбольну кар’єру вони закінчували саме у "Гореничах 1960". Мені це приємно усвідомлювати. Намагаюся бути з ними на зв’язку. Частіше це вдається з Сергієм. Інколи він навіть приїздить у Гореничі. Згадуємо 2016 рік, коли він у складі нашої команди став чемпіоном Києво-Святошинського району.

- Де проводите домашні матчі?

В.І: Суперників приймаємо у Гореничах на "Сад Арені", де газон суперової якості. Це відзначають всі, хто грав тут. Багато команд просяться орендувати поле для проведення матчів. На ньому, до слова, у свій час тренувалися футболісти "Колоса" (Ковалівка), який, як відомо, тренує Руслан Костишин, та "Арсеналу" (Київ), з яким працював Сергій Литовченко. У середньому на матчі "Гореничів 1960" збирається двісті глядачів, а на центральні поєдинки – усі триста.

- Чи розвиваєте у селі дитячо-юнацький футбол?

В.І: Так. У 2018-му році за ініціативи місцевої сільської ради було створено спортивну школу. Серед інших видів спорту неабияка увагу приділяється заняттям з футболу. Створені чотири вікові групи (2004-2006, 2007-2009, 2010-2012, 2013-2014 років народження), з якими працюють колишній футболіст київської "Оболоні" і сімферопольської "Таврії" Євгеній Кармаліта та діючий гравець "Гореничів 1960" Роман Щеглюк. Хотів би подякувати сільській раді та її голові Валентині Василевській за суттєву допомогу дитячо-юнацькому футболу, а також дорослій команді. Додам також, що у нас, у Гореничах, у пошані й ветерани футболу. Про них ми ніколи не забуваємо. У 2014-му році подарували сивочолим місцевим футболістам товариський матч проти ветеранів київського "Динамо".

- Чи не думаєте у найближчі роки заявитися для участі у чемпіонаті Київської області?

Р.З.: Поживемо-побачимо. Поки що "Гореничі 1960" готуються наступного сезону взяти участь у вищій лізі чемпіонату Києво-Святошинського району. Завдання на сезон? З якимось конкретними цілями ще не визначалися.

Віват, чемпіони!

30-го листопала у Будинку культури села Гореничі відбулася урочиста церемонія нагородження ФК "Гореничі 1960", яке провів голова Києво-Святошинської районної федерації футболу Валерій Чалий. Першим нагороду отримав капітан команди Дмитро Петров, а за ним і вся футбольна дружина, головний тренер Роман Здоренко, його асистент Ігор Сакір, наставники дитячо-юнацьких команд Євгеній Кармаліта та Роман Щеглюк, колектив стадіону "Сад Арена". Окремо "перепало" автору "золотого" м’яча Сергію Бабюку. Далі відзначили кращих гравців першої ліги чемпіонату району. Зокрема у номінації "Кращий захисник" переміг оборонець гореницької команди Василь Грінка, а кращим півзахисником визнали Сергія Колесника. Отримав подарунок і колишній наставник команди Тарас Ратушнюк, з яким "Гореничі 1960" у 2015-му році виграли чемпіонат району. Також президент клубу Володимир Іванов вручив ветеранам команди декількох поколінь пам’ятні презенти.

З привітальним словом виступили сільський голова Гореничів Валентина Василевська, співзасновник клубу Василь Ревчук, спонсори клубу – Сергій Хаджелій, Валерій Гопчук, Валерій Дуплій. Всіх присутніх розважали місцеві артисти та зірковий гість "DZIDZIO" .

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →