closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Леонід Джужик: "Вважаю, що Київська область йде правильним футбольним шляхом"

Леонід Джужик: "Вважаю, що Київська область йде правильним футбольним шляхом"
Изменить размер a+ a-
1297
1

Перший заступник Голови Київської обласної федерації футболу ( КОФФ), керівник Комітету дитячо-юнацького футболу засновник і президент ФК "Любомир" (Ставище) Леонід Джужик розповів про стан справ у дитячому, юнацькому і дорослому футболі Київщини, а також у своєму рідному клубі.

- Леоніде Петровичу, наприкінці вересня стартував новий сезон у дитячо-юнацькій футбольній лізі Київщини. У яких вікових категоріях проходять змагання? Скільки команд вийшло на старт?

-Дійсно, дитячо-юнацький футбольний сезон на Київщині розпочав свій новий відлік. Змагання проводяться у шести вікових категоріях: U-7, U-9, U-11, U-13, U-15, U-17. Зазначу, що найменшенькі – шести-семирічні хлопчики (U-7)– змагаються уперше. Турнір серед команд U-9 проходить у два етапи у восьми групах. Вісім кращих команд, тобто переможці груп, виходять у фінальну частину, де і визначаються призери. Також цього сезону у змаганнях беруть участь дівчата (вікові категорії U-11, U-13, U-15, U-17). Поки що дівочих команд небагато, але ми активно розвиваємо цей напрямок футболу. Всього на старт у дитячо-юнацькій футбольній лізі Київщини вийшло понад двісті команд різного віку.

- У чемпіонаті представлені всі райони області?

- Мені приємно констатувати, що цьогоріч у дитячо-юнацьких турнірах, які проводяться під егідою КОФФ , презентовані всі районні центри та міста обласного підпорядкування. Цьому посприяла Київська обласна програма розвитку фізичної культури та спорту "Київщина спортивна", у якій є розділ "Безкоштовне підвезення команд". Тобто перевезення дітей на футбольні матчі фінансується з обласного бюджету. Загалом у рамках виконання цієї програми за останні два роки у багатьох населених пунктах області були відкриті футбольні міні-поля зі штучним покриттям та майданчики з вуличними тренажерами. "Київщина спортивна" розрахована на 2017-2020 роки, закупівля обладнання фінансується коштом обласного бюджету, а встановлення – коштом місцевого бюджету.

- Хто обслуговує матчі дитячо-юнацьких турнірів? Чи не виникає проблем із суддівством?

- Поєдинки обслуговують арбітри КОФФ, а також місцеві судді. Всі команди задоволені рівнем суддівства. Серйозних претензій до арбітражу не виникає, упередженості з боку "людей у чорному" помічено не було. Сподіваюся, що так буде і у майбутньому.

Леонід Джужик: "Вважаю, що Київська область йде правильним футбольним шляхом" - изображение 1

- Які населені пункти на сьогодні є лідерами дитячо-юнацького футболу Київщини?

- Насамперед відзначу Вишгородський район. Яскравим його прикладом є ФК "Діназ", який вже багато років приділяє значну увагу підростаючому поколінню. Дитячо-юнацька академія "Діназу" щороку випускає молодих обдарованих футболістів. Закономірним і логічним вінцем цієї роботи став цьогорічний дебют дорослої команди "Діназ" у другій лізі чемпіонату України. Плідно працює також академія "Любомир" (Ставище), засновником і меценатом якої є я. Лише за останній час чотири гравці команди U-19 підписали професійні контракти. Добре поставлена робота з дітьми у Білій Церкві, Борисполі, Пісківці, Петропавлівський Борщагівці (доросла команда "Чайка" цього села виступає у другій лізі чемпіонату України).

- Чи володієте ви цифрою, яка кількість дітей на сьогоднішній день займається футболом у Київській області?

- Їх дуже багато. Лише у офіційних змаганнях участь бере три з половиною тисячі дітей. А скільки малечі грає у футбол просто у своє задоволення… Футбол – найпопулярніша гра у Київській області. Як і у всьому світі. Велику роль у популяризації футболу на Київщині відіграє фестиваль "Відкриті уроки футболу". Учасниками фестивалю є учні загальноосвітніх закладів тих населених пункту, де проходить футбольне дійство, та гості-сусіди. Окрім хлопчаків участь у цьому спортивному заході із великим задоволенням беруть дівчатка.

"Відкриті уроки футболу" завжди проводяться яскраво, хочемо, щоб ці миттєвості запам’яталися дітям на все життя. На всі команди -учасниці від Київської обласної федерації футболу очікують приємні подарунки - ігрові м’ячі, спортивний інвентар. Великий вклад у розвиток саме дитячого футболу йде від голови КОФФ Ярослава Москаленка. Цього року нам вдалося провести "Відкриті уроки футболу" у Ставищах, Сквирі, Володарці, Пірновому, у Києві на стадіоні ім.Баннікова. У планах був і Тетіїв, але погодні умови завадили його проведенню. І все ж, свято футболу завітає у цей регіон. Ми запланували "Відкриті уроки футболу" на 17 жовтня у селі Денихівка (Тетіївського району). Сподіваюся, що цього разу погода не завадить.

- Якщо говорити про дитячих тренерів. Скільки на сьогодні їх працює в області?

- За моєю інформацією ця цифра сягає понад 200 осіб.

- Перейдемо до справ ФК "Любомир" (Ставище). У яких турнірах цього сезону представлені дитячі і юнацькі команди клубу?

- В обласних змаганнях команди "Любомира" представлені в усіх вікових категоріях. Команди U-15 і U-17 виступають у восьмій групі чемпіонату України. Хлопці U-19 змагаються у другій групі першої ліги чемпіонату України та у вищій лізі чемпіонату Київської області.

- Назвіть вихованців "Любомира", які останнім часом поповнили ряди професійних клубів?

- Гравцями "Чайки" (Петропавлівська Борщагівка) стали Дмитро Мохначук та Антон Гришин. Олег Заїка та Олексій Ставничий уклали контракти із "Енергією" (Нова Каховка), Богдан Козій із "Облонню-Бровар-2" (Київ) Ельвін Валієв із "Колосом" U-19 (Ковалівка), Дмитро Широков з одним із словацьких клубів. Дмитра Касабуцький поповнив склад одного із найсильніших аматорських клубів України, дворазового чемпіона Київщини "Авангарду" (Бзів). Сергій Шишкін, який змагався у обласній вищій лізі з 16-річного віку, тепер виступатиме за "Рубікон-Вишневе" (Київ) у чемпіонаті України серед аматорів.

Леонід Джужик: "Вважаю, що Київська область йде правильним футбольним шляхом" - изображение 2

- Розкажіть про співпрацю ФК "Любомир" із Національним університететом біоресурсів і природокористува́ння України (НУБІП), який завжди славився своїми спортивними досягненнями?

- ФК "Любомир" уклав із НУБІП договір про співпрацю. Зокрема наші футболісти використовують для тренувань університетську базу. Також переглядаємо студентів-аграріїв, найздібніших запрошуємо до наших команд.

- Запитання до Вас, як до першого заступника голови Київської обласної федерації футболу . Підходить до завершення чемпіонат у вищій та першій лігах. Чи все з задуманого вдалося втілити? Ви задоволені організацією чемпіонату?

- На мою думку, все організовано дуже добре, все йде за планом. У чемпіонаті Київської області виступає велика кількість футболістів з іменем, колишні гравці національної збірної України. Не може не радувати й процес будівництва нових футбольних стадіонів, міні-футбольних майданчиків. Цього сезону чемпіонат Київської області як ніколи інтригуючий, переможець як у вищій, так і у першій лізі визначатиметься лише в останніх турах.

Читайте також: Чемпіонат Київської області. 21-й тур. Чемпіон зупинив сенсаційного фаворита

- А якщо говорити про недоліки…

- На мій погляд, суттєвих недоліків немає. Не чув, аби команди висловлювали якісь претензії чи своє обурення організацією та проведенням чемпіонату.

- Чемпіонат Київської області подарував професійному футболу такі клуби – "Колос" (Ковалівка), "Чайка" (Петропавлівська Борщагівка), "Діназ" (Вишгород). Які аматорські команди області незабаром можуть поповнити цей список?

- На сьогодні я не маю жодної інформації, що якась команда збирається на профіарену. ФК "Біла Церква" бере участь у аматорському чемпіонаті України. Не знаю, але можливо у плани білоцерківського клубу входить друга ліга чемпіонату України?

- І наостанок. Ваші побажання юним футболістам Київщини, тренерам, президентам аматорських клубів.

- Я вважаю, що Київська область йде правильним футбольним шляхом. Зокрема є підтримка дитячо-юнацького футболу з боку обласної влади, розуміння проблем. Тож бажаю всім любити футбол ще з більшим бажанням і натхненням.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →