closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Чемпіонат Львівщини: зміни в арбітражі і календар на друге коло

Чемпіонат Львівщини: зміни в арбітражі і календар на друге коло
Изменить размер a+ a-
1588
0

У приміщенні Федерації футболу Львівської області перед стартом другого кола змагань відбулася традиційна зустріч керівника обласного Будинку футболу Олександра Шевченка з президентами і представниками футбольних клубів Прем'єр-ліги Львівщини.

Під час цієї зустрічі обговорено всі проблемні питання, зокрема питання арбітражу, яке є найболючішим, і з метою їх вирішення спільно прийнято низку нестандартних експериментальних рішень.

Олександр Якович наголосив, що відтепер Федерація футболу Львівської області і Комітет арбітрів ФФЛ будуть окремими, незалежними одна від одної структурами. Він виніс на розгляд пропозицію проводити призначення арбітрів на матчі "прем'єрки" шляхом жеребкування. Керівники футбольних клубів найвищого дивізіону області підтримали таку новацію. Тепер відповідну зміну в п'ятницю, 2-го серпня, має затвердити на своєму засіданні виконавчий комітет ФФЛ.

Таким чином передбачено: напередодні кожного туру щочетверга о 12:00 члени Комітету арбітрів ФФЛ відкрито (із залученням відеозйомки) за безпосередньої участі представників футбольних клубів за допомогою жеребу визначатимуть бригади арбітрів. Окрім цього, працівники Федерації футболу Львівської області, котрі є арбітрами, асистентами арбітрів чи спостерігачами арбітражу, не працюватимуть на матчах обласної Прем'єр-ліги. Такі кроки зроблено, аби уникнути безпідставних розмов щодо заангажованості ФФЛ у здійсненні арбітражу.

Представники Комітету арбітрів ФФЛ раз у рік виїжджатимуть до команд, аби ознайомити гравців, тренерів, президентів футбольних клубів та й загалом увесь персонал зі змінами і доповненннями до правил гри у футбол. Також відтепер учасники змагань повинні подавати скарги на дії рефері в обласну федерацію футболу лише в письмовому вигляді. Дізнатися, чи застосовані і які саме санкції щодо арбітра, який допустив результативну помилку, можна, письмово звернувшись у Комітет арбітрів ФФЛ.

Президенти та представники клубів одноголосно висловили довіру Голові Комітету арбітрів Федерації футболу Львівської області Андрію Шандору, котрий близько місяця тому добровільно подав Олександру Шевченку заяву на звільнення з цієї посади. На місце Андрія Арпадовича було запропоновано теж доволі авторитетного арбітра, директора відділення Національної школи арбітра у Львівській області Юрія Можаровського. Однак усі підтримали Андрія Арпадовича, підкресливши позитивні результати в його роботі.

"В ході дискусій представники футбольних клубів вирішили залишити Андрія Шандора на посаді очільника Комітету арбітрів ФФЛ, адже його досвід, його можливості, його професіоналізм говорять самі за себе, – зазначив у коментарі інформаційному центру Федерації футболу Львівської області Олександр Шевченко. – Після першого кола зібралося чимало питань, які потребували нагального вирішення. Тому, звичайно, потрібно було провести таку зустріч, вислухати думку кожного і спільно прийняти відповідні рішення. Необхідно покращувати якість чемпіонату Львівщини, створювати комфортні умови для проведення матчів.

Президенти футбольних клубів вкладають значні кошти і свої душі в розвиток команд, їм потрібно допомагати. Тепер винятково Комітет арбітрів ФФЛ займатиметься арбітражем, а обласна федерація футболу не матиме до цього жодного прямого відношення. Під час гри помилятися на футбольному полі можуть як гравці, так і арбітри. Потрібно з повагою ставитися до арбітрів, котрі роблять надзвичайно важливу роботу за не надто великі гроші. Я закликаю футбольну спільноту сприймати рефері як частину футболу, а не як людей, які роблять негативні речі".

Керівники клубів Прем'єр-ліги Львівщини задоволені й активно підтримують запровадження таких експериментальних новацій у процесі вдосконалення футбольних змагань.

Микола ОПРИСК, президент ФК "Миколаїв":

– Олександр Якович уже ввів звичку загалом перед початком чемпіонату та зокрема між першим і другим колами чемпіонату збирати всіх представників команд, щоби обговорити проблемні питання, щоби всі висловили свої думки і дійшли до певних рішень, аби футбол у нашому регіоні розвивався, прогресував і відповідно був цікавим для вболівальників. Я завжди згідний щось змінювати, якщо це покращує ситуацію. Чи покращать її сьогоднішні нововедення – побачимо в ході другого кола.

Степан ПИЛИП, президент ФК "Фенікс-Стефано" (Підмонастир):

– Дуже добре, що Андрій Шандор залишився на чолі Комітету арбітрів Федерації футболу Львівської області. Він – справжній професіонал своєї справи. На мою думку, запровадження призначення арбітрів шляхом жеребкування є правильним рішенням. Такі зустрічі потрібні, адже так можна все детально обговорити і визначити подальші напрямки руху,

Володимир ЮРАС, віце-президент ФК "Гірник" (Новояворівськ):

– У ході чемпіонату завжди накопичуються запитання, зауваження, які можна обговорити під час таких зустрічей, тож сьогоднішні враження лише позитивні. Ми вкотре відчули, що потрібні, що рухаємося разом у правильному напрямку. Запропоновані зміни – це переломний момент у львівському обласному футболі. Чи підуть вони на користь? Це ми дізнаємося після закінчення другого кола змагань.

Водночас виконавчий директор Федерації футболу Львівської області Степан Понайда ознайомив учасників зустрічі з проектом календаря другого кола чемпіонату Прем'єр-ліги Львівщини і термінами його проведення. Так, друга половина чемпіонату розпочнеться в суботу-неділю, 10-11-го серпня, а завершиться 3-го листопада.

В разі необхідності 10-го листопада буде проведено "золотий" матч. У зв'язку зі зняттям зі змагань ременівської "Думни" і дискваліфікацією ФК "Мостиська", команди, які повинні би були з ними грати, гратимуть між собою. Таким чином друге коло обласної Прем'єр-ліги Львівщини складатиметься не з 13-ти, як передбачалося, а з 11-ти турів.

На 20-те жовтня заплановано фінал Кубку, а на першу половину листопада цього року – поєдинок за Суперкубок Львівської області. Відповідний календар набуде чинності після того, як його на своєму засіданні затвердить виконком ФФЛ.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →