closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Борис Саковець: "Задоволені результатом "Юності" (Верхня Білка) у першому колі"

Борис Саковець: "Задоволені результатом "Юності" (Верхня Білка) у першому колі"
Изменить размер a+ a-
1530
0

Минулий сезон для "Юності" (Верхня Білка) був найуспішнішим: команда під керівництвом Олександра Ролька на чолі з головним тренером Богданом Костиком та його помічником Юрієм Кудіновим вперше у своїй історії здобула золоті медалі Прем`єр-ліги Львівської області, пробилася у півфінал обласного кубка та чвертьфінал кубка України серед аматорів. Подібних звитяг від футболістів із Пустомитівського району вболівальники чекають і цього сезону. Перша частина чемпіонату продемонструвала, що "Юність" має гарні шанси на повторення торішнього успіху.

У інтерв’ю спецпроекту FootBoom "Аматорський футбол" граючий спортивний директор "Юності" (Верхня Білка) Борис Саковець підбив підсумки першої частини сезону.

- Борисе Петровичу, після першого кола "Юність" (Верхня Білка) посідає перше місце, випереджаючи ФК "Миколаїв" на одне очко та СКК "Демня" - на три. Як ви розцінюєте цей проміжний результат?

- Задоволені результатом, який показала "Юність" (Верхня Білка) у першому колі. Не дуже лише подобається, що в деяких матчах багато пропустили. Втім, вважаю, що це можна виправити.

- ФК "Миколаїв" ваша команда у другому турі вдома перемогла (2:1), які враження залишилися од того матчу?

- Перемогли по грі. Спочатку поступалися, у кінці першого тайму зрівняли рахунок. У другому таймі додали, збільшили темп, заграли енергійніше і врешті забили переможний м’яч. Загалом матч вийшов цікавим і динамічним, став окрасою всього першого кола.

- З іншим своїм конкурентом за чемпіонство – СКК "Демня" "Юність" (Верхня Білка) зіграла внічию (1:1)…

- Рахунок відображає ігровий та кадровий потенціал суперників. До цього поєдинку "Юність" (Верхня Білка) та "Демня" підійшли з однаковою кількістю очок. Тож протистояння викликало неабиякий ажіотаж. Для нас це була дуже важка гра. Після вилучення футболіста "Демні", в кінці першого тайму, на полі почали вирувати емоції і команди заграли ще агресивніше. На початку другого тайму нам вдалось відкрити рахунок, але одразу в першій атаці "Демня", скориставшись помилкою наших захисників, зрівняла рахунок у матчі. Після цього гра пішла на зустрічних курсах, команди відповідали атакою на атаку. За рахунку 1:1 прозвучав фінальний свисток.

Борис Саковець: "Задоволені результатом "Юності" (Верхня Білка) у першому колі" - изображение 1

- У 11 -му турі "Юність" (Верхня Білка) у гостях перемогла "Погонь" (Львів) – 6:3, а у 12-му вдома був обіграний "Фенікс-Стефано" (Підмонастир) – 4:2. Веселий вийшов футбол: у двох матчах ваші футболісти забили десять м’ячів, а п’ять пропустили…

- У грі з "Погонню" (Львів) вели у рахунку 3:0. Після цього, на жаль, наші захисники розслабилися і це коштувало нам двох попущених м’ячів. 3:2. У перерві Богдан Костик вніс необхідні корективи і гру було доведено до логічного завершення. Що стосується поєдинку з "Феніксом-Стефано", то він був заключним у першому колі. Підсумковий рахунок відповідає перебігу подій на полі. "Юність" (Верхня Білка) швидко забила три м’ячі, а потім довела зустріч до логічної перемоги. Мали змогу забити ще більше, але наш нападник Олег Шептицький не реалізував пенальті. Керівництво клубу та тренерський штаб не задоволені, що у двох матчах так багато пропустили. Після завершення першого кола був проведений детальний аналіз цих двох поєдинків.

- Як у першому колі проявили себе новачки команди?

- Перед чемпіонатом у наші лави влилася велика кількість нових гравців. Кожен із них по-різному провів першу частину. Давайте проаналізуємо. У правого захисника Максима Занька (екс-"Локомотив" (Рава-Руська) адаптація йшла важко, але у середині першого кола йому вдалося стати гравцем основного складу. Лівий півзахисник Омар Набізада (екс- "Рочин" (Соснівка) з перших матчів почав грати в основі. Досвідчений атакувальний хавбек Костянтин Деревльов (екс -"Карпати-2" (Львів), "Арсенал" (Київ), "Арсенал" (Біла Церква), "Полтава", "Рух" (Винники) після свого першого поєдинку травмувався і лише нещодавно почав виходити на поле на заміни. Опорний півзахисник Павло Макогон (екс-"Карпати" (Львів) U-21), "Нива" (Теребовля), "Нива" (Тернопіль) постійно виходив у стартовому складі, але не завжди показував стабільну гру. Нападник таранного типу Олексій Омельченко (екс-"Карпати" (Львів), "Сталь" (Дніпродзержинськ), "Рух" (Винники) постійного місця в основі не мав, забивати почав в останніх чотирьох матчах. Микола Богданов (екс-"Рочин" (Соснівка) відразу став гравцем основного складу, він є основним плеймейкером і мозком команди. Лівий (правий) півзахисник Андрій Курилишин (екс -"Сокіл" (Угерсько) не всі поєдинки може занести до свого активу, достатню ігрову практику почав мати наприкінці першого кола.

Читайте також: Богдан Костик: "Якщо буде підсилення, то тільки точкове"

- Від кого очікували більшого?

- На старті чемпіонату хотіли бачити якісніший футбол від Максима Занька, але згодом хлопець виправдав наші сподівання. Не вистачало стабільності Олексію Омельченку та Андрію Курилишину. Костянтину Деревльову на сто відсотків завадила проявити себе неприємна травма.

- Кого все-таки відзначите за підсумками першого кола?

- Попри раціональну критику виділю усіх новачків. Не здають позицій і ті футболісти, які виступали за нас раніше. Резюме після першого кола – рівно та надійно зіграла уся команда.

- Чи розпочали вже підготовку до другого кола?

- Так. 20 липня "Юність" (Верхня Білка) вийшла з відпустки та почала підготовку до другої частини чемпіонату та кубку області, аматорського кубку України.

Плануємо провести низку спарингів із сильними командами. 4 серпня зіграємо поєдинок кубка області. Друге коло розпочнеться 11 серпня, але ми не знаємо з ким гратимемо, адже після того, як із чемпіонату знялися "Думна" (Ременів) і "Мостиська" графік та календар зазнає коригування.

Борис Саковець: "Задоволені результатом "Юності" (Верхня Білка) у першому колі" - изображение 2

- Які зміни відбулися у складі команди?

- Наразі на перегляді перебувають троє футболістів. Залишив команду Павло Макогон, який повернувся у "Ниву" (Теребовля).

- За "Юність" (Верхня Білка) виступає чимало відомих гравців – Ярема Каваців, Володимир Федорів, Віталій Романюк, Олег Шептицький та ін. Можливо знову здивуєте якимось гучним трансфером?

- Поки що таких трансферів на плануємо.

- "Юність" візьме участь у Кубку України серед аматорів, а коли очікувати на появу команди в аматорському чемпіонаті?

- Цього року ми серйозно розглядали це питання. У перспективі такі плани є, можливо вже у сезоні 2020/2021 "Юність" (Верхня Білка) дебютує у аматорському чемпіонаті України.

Читайте також: Олег Шептицький: "Стати найкращим бомбардиром - не головне завдання для мене"

Довідка

Футбольної історія села Верхня Білка бере свій початок з 70-их років ХХ століття. У той період сільська команда успішно виступала у різноманітних любительських змаганнях. Після розпаду СРСР з’явився ФК "Сян", який грав у 2 лізі обласного чемпіонату. На початку 2000-их група ентузіастів створила "Юність".

Відправною точкою у розвитку команди став 2015-ий рік, коли президентом клубу обрали місцевого мецената Олександра Ролька. З цього моменту "Юність" почала прогресувати: у 15-му році посіла третє місце у другій лізі, у 16- му, під керівництвом Руслана Маланія, виграла першу лігу чемпіонату області. У 2017-му, у свій дебютний сезон, фінішували на сьомому місці у Прем`єр-лізі та стала володарями Кубка Львівщини, перемігши у фіналі ФК "Миколаїв". У 2018-му "Юність" (Верхня Білка) – переможець Прем`єр-ліги Львівщини.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →