closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Сергій Вишневський: "Зрозуміли, що за підсумками сезону "Іква" може бути у першій п’ятірці"

Сергій Вишневський: "Зрозуміли, що за підсумками сезону "Іква" може бути у першій п’ятірці"
Изменить размер a+ a-
1807
0

На початку 2000-х "Іква" (Млинів) грала у другій лізі чемпіонату України, то був пік розвитку місцевого футболу. Потім був спад, "Іква" припинила своє існування і місто залишилося навіть без обласного чемпіонату. Справи на краще пішли у 2016 -му, коли місцева "Вілія" (команда отримала нову назву після того, як фінансову допомогу їй почала надавати однойменна група компаній) дебютувала у першій лізі чемпіонату Рівненської області і відразу посіла шосте місце. Наступні сезони млинівці також стабільно завершували чемпіонат у середині турнірної таблиці. Перед нинішнім сезоном у клубі сталися великі зміни. Зокрема група компаній "Вілія" припинила фінансування, на чемпіонат Рівненщини команда заявилася під своєю колишньою назвою - "Іква".

У інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" голова Млинівської районної федерації футболу, граючий тренер "Ікви" (Млинів) Сергій Вишневський підвів підсумки першого кола.

- Сергію Петровичу, ваші враження від виступу "Ікви" у першій частині сезону?

- Враження найпозитивніші! Я можу лише гордитися своїми підопічними. Скажу відверто, що я не очікував на подібний результат. Перше коло "Іква" завершила на п’ятому місці серед одинадцяти команд. Хоча на старті чемпіонату в інтерв’ю вашому сайту я казав, що буде непогано, якщо фінішуємо на сьомому - восьмому місці. Тобто наразі команда випереджає поставлену ціль. Зрозуміли, що за підсумками сезону "Іква" може бути у першій п’ятірці. Головне тепер не збавляти обертів.

- На вашу думку, за рахунок чого "Ікві" вдалося продемонструвати такий результат?

- Як ви знаєте, напередодні цього сезону наш клуб опинився у дуже непростій ситуації. Одна з найбільших аграрних компаній у західній Україні – "Вілія" припинила фінансувати млинівський футбол. Проте у важку хвилину ми вистояли: і зараз "Іква" бере участь в обласному чемпіонаті, друга команда змагається у першості Дубенського району, розвиваємо дитячий футбол. Головна запорука цього локальному успіху - неабияка самовіддача наших футболістів, які билися на полі за себе і за того хлопця. І так було впродовж першого кола.

Читайте також: Турнірна таблиця чемпіонату Рівненської області

- Цього сезону у чемпіонаті області не виступає багаторазовий чемпіон "ОДЕК" (Оржів), який сконцентрувався на матчах чемпіонату України серед аматорів. Якої ви думки щодо нинішнього рівня змагань?

- Вважаю, що рівень чемпіонату області достатньо сильний. Декілька команд за фінансовими можливостями та рівнем майстерності виокремлюються. Це ФК "Малинськ", "Маяк" (Сарни) та ФК "Садове". З ними на даному етапі конкурувати неможливо. Саме у такій послідовності ці команди і розташувалися після першого кола. А от колективи, які посідають місця з четвертого до одинадцятого приблизно одного рівня. Кожен із них може миттєво злетіти у турнірній таблиці, а потім у такому ж темпі опуститися. Для мене, наприклад, дещо несподівано наразі виглядає останнє місце "Локомотива" (Здолбунів).

Сергій Вишневський: "Зрозуміли, що за підсумками сезону "Іква" може бути у першій п’ятірці" - изображение 1

- Чи були у "Ікви" претензії щодо необ’єктивного суддівства у чемпіонаті?

- В жодному із матчів чемпіонату чи кубку судді відверто нас не "вбивали". Хоча було декілька поєдинків, в яких суддівська бригада симпатизувала нашим суперникам. Причини мені невідомі, можу лише здогадуватися.

Що буде далі – поживемо-побачимо. Наразі існує небезпека для всього рівненського обласного футболу. Річ у тім, що туди проникли представники букмекерських контор. На обласні матчі вже почали давати букмекерські котирування. Впевнений, що у цьому питанні не все так прозоро. Існує ймовірність того, що нечисті на руку ділки спробують вести свою "гру" і від цього Рівненщина футбольна може постраждати. На мою думку, Рівненська обласна федерація футболу (РОФФ) та інші компетентні органи повинні втрутитися у ситуацію.

- Яка у клубу наразі фінансова ситуація?

- Наша діяльність направлена на функціонування повноцінного народного футбольного клубу . Хочемо, щоб кожен член клубу був би причетним до розвитку "Ікви". На сьогодні вже вдалося зареєструвати СФК "Іква" та затвердити клубний статут, залишилося відкрити банківський рахунок.

За перше коло від доброчинців зібрали 54400 тисяч гривень, які були використані на функціонування та потреби команди. Допомогу надали 29 доброчинців, їхні імена були надруковані у місцевій газеті. Вже є один меценат, який щомісяця виділяє нам по 3 тисячі гривень. Свого прізвища він просить поки що не розголошувати . Просимо та закликаємо підприємців та простих пересічних громадян долучитися до розвитку млинівського футболу. А наразі ми висловлюємо слова щирої вдячності: Млинівський селищній раді (голова Дмитро Левицький) та Бокіймівській ОТГ (голова Сергій Павлюк ), Сергію Місьюріну – за виділення автотранспорту на поєдинки чемпіонату, Віктору Миколюку - водієві автобусу, Ігорю Стельмащуку – за надання паливно-мастильних матеріалів на поєдинки районного чемпіонату; Млинівський селищній раді, директору стадіону Ірині Воєводі та його працівникам – за підготовку і надання нам футбольної арени; Анатолію Калінобродському – за усю паперову роботу, Олександру Дехтярчуку – за придбання футбольної форму, Олександру Аліксійчуку (власник компанії "Inter-Beton Bud") – за фінансову підтримку; фан-сектору – за відданість. Я сподіваюсь на довготривалу конструктивну співпрацю з цими людьми.

Хочеться також, щоб переможець виборчих перегонів, майбутній народний депутат Верховної Ради України, по нашому 154 округу, допомагав млинівському спорту упродовж усієї своєї каденції, а не з’являвся перед виборами.

Читайте також: Сергій Вишневський: "Мрію у Млинові втілювати амбіційні футбольні проекти"

- "Іква" - одна із наймолодших за віком команд у чемпіонаті Рівненщини. Кого відзначите із молоді?

-Так. Прогрес молодих футболістів "Ікви" очевидний. Перше коло на стабільно високому рівні провели Андрій Ліщишин – гравець захисної ланки та Олександр Касянчук – півзахисник. Це хлопці 2000-го року народження. Вони потихеньку стають лідерами нашої команди і це мене тішить. Сподіваюсь, що і в подальшому кістяк "Ікви" складатимуть молоді вихованці місцевого футболу.

Тим паче, що у нас завжди в пріоритеті був розвиток дитячо-юнацького футболу. Це наш надійний тил, наша міць, наш завтрашній день. Різновікові команди "Ікви" є постійними учасниками обласної Дитячо -юнацької футбольної ліги (ДЮФЛ), відкритого чемпіонату Волинської області з футзалу, різноманітніх турнірів. Ми з однодумцями поетапно створюємо у Млинові дитячо-юнацьку футбольну піраміду. Під моїм керівництвом на сьогодні тренуються близько 70 дітей, зокрема й дівчатка. Наймолодша група – 2010-2012 р.н.

Сергій Вишневський: "Зрозуміли, що за підсумками сезону "Іква" може бути у першій п’ятірці" - изображение 2

- Чи плануються у складі "Ікви" зміни під час паузи у чемпіонаті?

- Думаю, що так. Я уже неодноразово говорив, що ми не можемо похвалитися стабільністю складу. У нас на сто відсотків аматорська команда, тож хлопці мають основне місце роботи і шукають там, де краще. Зараз в Україні спостерігається невтішна тенденція – люди їдуть на заробітки за кордон, переважно у Польщу. Млинів також не є винятком.

Періодично від’їжджають на заробітки і футболісти "Ікви". Хтось їде, хтось повертається. Це постійний процес. Тому змін у складі слід очікувати. Хоча не думаю, що вони будуть значні.

Дещо з історії "Ікви"

Дев`ятитисячне районне містечко Млинів розташоване за 50 км від головного міста області - Рівного. Шанувальники вітчизняного футболу повинні пам’ятати млинівську "Ікву", яка в сезоні 2003/04 виступала у другій лізі чемпіонату України (15 місце з 16 команд). У складі млинівського клубу у тому сезоні на професійному рівні дебютував вихованець місцевого футболу, у майбутньому нападник національної збірної України, Володимир Гоменюк. Уже наступного сезону вік уклав угоду з вищоліговою сімферопольською "Таврією". Також за млинівців кілька матчів у другій лізі відіграв нинішній голкіпер луцької "Волині" Віталій Неділько. Були успіхи в "Ікви" і на місцевому рівні: у 2002 році команда посіла третє місце у чемпіонаті області.

Історія ФК "Вілія" бере свій початок з команди "Смордва-Береги", яку створив Леонід Слободський. З 2008 року цей колектив почав виступати у першості району. У 2012 році кістяк "Смордви-Береги" сформували команду "Вілія", яка заявилася у 2 лігу чемпіонату області. У сезоні -2019 млинівська команда знову називається "Іква" і під цією назвою виступає у обласному чемпіонаті.

Хто такий Сергій Вишневський

Сергій Вишневський народився 7 жовтня 1992 року у селі Смордва Млинівського району. З дитинства займався футболом. Згодом навчався у школі київського "Арсеналу", під орудою Тараса Кучера. Опісля виступав у складі "Арсеналу" (U-19), під керівництвом Миколи Волосянка. На жаль, травма перекреслила можливість професійно займатися футболом.

Після закінчення Волинського національного університету імені Лесі України, за спеціальністю "Учитель фізичного виховання" Сергій повернувся у Млинів. Наразі він обіймає такі посади: голова Млинівської районної федерації футболу, граючий тренер дорослої команди "Іква" (Млинів), дитячий тренер.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →