closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олег Шандрук: "Не думаю, що мій перехід у "Малинськ" – це крок назад"

Олег Шандрук: "Не думаю, що мій перехід у "Малинськ" – це крок назад"
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
1266
0

Після завершення матчу-відповіді 1/2 фіналу Чемпіонату України серед аматорів сезону 2018/2019 років гравцям ФК "Малинськ" був офіційно представлений новий головний тренер команди – Олег Шандрук. У "повноправні права" головного тренера Олег Шандрук вступить вже зовсім скоро, а поки що він люб’язно погодився поділитися з уболівальниками та любителями футболу своїми планами щодо розвитку клубу та баченням свого майбутнього з ФК "Малинськ".

- В кінці березня у Володимирці "Верес" під твоїм керівництвом проводив спаринг з ФК "Малинськ". Чи міг ти подумати, що через чотири місяці очолиш тодішнього суперника? Які плани щодо тренерської роботи в тебе були після того, коли пішов з професійного клубу? Як виник варіант саме з Малинськом?

- Звичайно, що тоді всі думки були про "Верес". Після завершення Чемпіонату України виникла своєрідна пауза і приймалося рішення щодо тренерського штабу. Був варіант, що я не покину команду. І я був готовий залишитися, про що прямо говорив. Тому тоді ще навіть не думав починати займатися пошуком нового місця працевлаштування. Але як тільки з’явилася точна інформація, що у "Вересі" працюватиме Юрій Вірт – а я розумів, що прийде він відразу зі своєю тренерською командою – у Фейсбуці подякував команді та уболівальникам за цей сезон. Потім ця інформація поширилася журналістами і майже відразу зі мною зв’язався президент ФК "Малинськ" з пропозицією очолити клуб з Малинська.

Читайте також: Офіційно: Олег Шандрук - головний тренер "Малинська"

- Якось в інтерв’ю, розповідаючи про причини свого рішення залишити ОДЕК, ти відзначив, що вже переріс аматорський рівень. А тут знову повернення до аматорського клубу. Чи не вважаєш це кроком назад?

- Є таке хороше прислів’я – деколи варто зробити крок назад, щоб потім – два вперед. Чесно скажу, найбільше мене заінтригувало в новій пропозиції – це амбіції президента та рівень команди. Саме тут зараз бачу можливості для росту. Я – молодий тренер, мені тільки 36, тому казати зараз, що хочу відразу першу чи Прем’єр-лігу, буде смішно. Я готовий працювати далі, набивати шишки і отримувати той тренерський досвід, який мені в майбутньому обов’язково знадобиться. Ще раз повторюся, я бачу, що ФК "Малинськ" хоче розвиватися і це найголовніше.

Знову ж таки, якщо порівнювати рівень аматорського Чемпіонату України та професійного в Другій лізі, то наші дві команди – ФК "Малинськ" та ОДЕК – вони не поступаються в організації гри. Більше того, за розвитком інфраструктури деякі аматорські клуби дадуть фору певним професійним командам із Другої ліги. На мою думку, зараз поділ на аматорів і Другу лігу є багато в чому умовним. Якщо взяти, приміром, і об’єднати ці змагання, то в такому Чемпіонаті рівень команд буде приблизно однаковим. Так, звичайно, є клуби в аматорських змаганнях – як правило по два-три у кожній групі – котрі суттєво поступаються класом (наприклад, там, де грає тільки молодь), але решта приблизно на одному рівні. Проте й багато "професійних" команд не дотягують до рівня Другої ліги, не маючи нічого свого – ні інфраструктури, ні решти…

Тому, ще раз підкреслю, я не думаю, що мій перехід у ФК "Малинськ" – це крок назад. Особливо, у плані тренувального процесу, у плані підбору гравців та розвитку, з огляду на те, що зараз робить президент для клубу. Так, я зараз опустився на лігу нижче, проте є всі можливості додати у своєму особистому розвитку саме як тренера. Тому я радий, що тут опинився і це піде на користь як мені, так і команді.

- На 3 серпня запланований старт нового аматорського Чемпіонату України, часу залишилося небагато – яким чином буде йти підготовка ФК "Малинськ"? Чи заплановані спаринги з іншими командами?

- З 15 липня починаємо, практично, щоденні тренування – одно- та дворазові – на рівненському стадіоні "Водник", де поле більше-менш у придатних умовах. Додатково будуть силові тренування. В нас є хостел, є де проживати і харчуватися, є комфортабельний автобус – тобто всі умови для повноцінного тренувального збору створені. Крім того, вже є домовленість про проведення двох спарингів – точно зіграємо 19 липня у Хмельницькому з "Поділлям", учасником Чемпіонату України в Другій лізі та 23 липня у Луцьку з чемпіоном Волині та майбутнім суперником у найближчому Чемпіонату України серед аматорів "Вотрансом". На 27 липня також запланований матч з тернопільською "Нивою", проте тут все залежить від тернополян – вони попросили ПФЛ перенести їх матч першого туру в Чемпіонаті України. Якщо їхнє прохання задовільнять, то зіграємо з "Нивою". Якщо ж ні – обов’язково знайдемо інший клуб для спарингу. А от чому плануємо зіграти в гостях – хочеться зіграти на нормальних полях. У наше хороше поле – у Малинську – поки бережемо, адже йде невеличка його реабілітація і не хочеться цей процес зараз переривати. Щодо стадіону "Водник"… Як для тренувань поле непогане, проте футбольні арени того ж таки "Поділля" та "Вотранса" значно кращі, тому і нам краще зіграти саме на них.

Читайте також: Офіційно: Артем Корольчук - гравець ФК "Ужгород"

- Раніше слідкував за виступами ФК "Малинськ"? Як ти можеш оцінити якість роботи свого попередника саме в підборі виконавців та постановці гри? Які зміни ти плануєш вносити в концепцію гри та кадрову політику?

- Так, звичайно, уважно слідкував за успіхами малинської команди. Я вже казав раніше, що моє завдання – нічого кардинально не міняти. Але з іншого боку, звичайно, в мене є своє бачення футболу, свої задумки і я це погляди буду доносити футболістам і керівництву. Проте, ще раз підкреслю, Богдан Миколайович Самардак створив – і в плані комплектації команди, і в плані організації гри –дуже хорошу команду. Тим більше, результати самі про себе говорять. Моя мета зараз – втримати цей рівень та дати поштовх для подальшого розвитку клубу та гравців. Я думаю, що саме це спонукало президента призначити мене головним тренером. Тим більше, що і Богдан Самардак з Сергієм Вознюком залишилися. Той досвід, який є у нинішнього віце-президента, буде надзвичайно корисним. Крім того, Вознюк залишається помічником тренера, другим стане Михайло Тюрін, котрий працював зі мною у "Вересі". Плюс є в нас граючий воротар Микола Фокін, який буде займатися голкіперами – я про це ще з ним не мав розмови, проте, думаю, він не відмовить.

- Лідерство у Чемпіонаті області та вихід у півфінал Кубку області, зрозуміло, не залишають іншого вибору, як боротьба лише за перемогу в цих турнірах. А які завдання ставляться у Чемпіонаті України після третього місця в минулому сезоні, коли команда, фактично, була одною ногою у фіналі?

- Враховуючи те, куди ФК "Малинськ" дістався в останньому Чемпіонаті України, наступного сезону планку понижати не будемо. Я не хочу забігати наперед і казати, що ми обов’язково виграємо ці всеукраїнські змагання. Мінус нинішнього формату Чемпіонату України – це play-off. Там може трапитися все, що завгодно і ми це бачимо, навіть, на прикладі останнього матчу з "Вікторією". Нереалізовані два моменти в кінцівці гри, післяматчева лотерея – і все, про фінал можна забути… А коли є виключно Чемпіонат – то тоді простіше побудувати відповідну тактику та стратегію, а місце в турнірній таблиці більш-менш точно відповідає рівню команди, яка його посідає. Звичайно, перед ФК "Малинськ" ставляться найвищі цілі. Але перше обов’язкове завдання – це вихід з групи у play-off. А далі в кожній грі добиватися результату, аби дістатися до фіналу.

Щодо Кубку України, то, швидше всього, як і в минулому сезоні, ми не братимемо участь в ньому. Вже й так занадто у нас шалений графік з матчів як на рівні області, так і аматорського Чемпіонату.

- Хто, на твою думку, будуть головними конкурентами в обласних змаганнях? В Чемпіонаті України?

- Зараз у Чемпіонаті України з’явилося декілька нових амбіційних команд, як, приміром, "Епіцентр" з Дунаївців, районного центру Хмельницької області, який, за чутками, збирається, навіть, у Другу лігу. З "старожилів", без сумніву, серйозними конкурентами залишаться оржівський ОДЕК, коломийське "Покуття", "Карпати" з Галича, які не пустили в Другу лігу. Загалом, у нас в групі буде п’ять-шість амбітних колективів, між якими точитиметься серйозна, запекла боротьба. Мені здається, що у новому сезоні Чемпіонату України турнір буде цікавіший за попередній – у плані комплектації команд, їх рівня та інтриги. А в області головним конкурентом залишаються Сарни та ОДЕК, який бере участь у Кубку Рівненщини.

- Серйозні завдання вимагають серйозний підбір виконавців для боротьби на два фронти. Планується кадрове підсилення і яке саме? Можливо, якісь футболісти не підходять тобі, а якісь вже пішли чи підуть за власною ініціативою до інших команд?

- На сьогодні команду залишили декілька футболістів. Ще декілька під питанням. Щодо новачків, то будемо їх переглядати під час зборів. Проте зараз, дочасно, не хочеться називати конкретні прізвища – вони будуть озвучені після того, як приймемо щодо них остаточне рішення, після завершення зборів.

Але ще раз наголошу, я хочу бачити, як тренер, що гравець готовий повністю віддаватися на полі і для нього футбол на першому місці (тим більше, для футболістів створенні всі умови, в тому числі й фінансові). В команді має бути жива конкуренція, а в гравців – бажання рости. Якщо ж такого я не помічатиму, тоді буде важко і будемо з такими виконавцями прощатися. Шукатимемо футболістів, котрі мають бажання виступати за цю команду та вдосконалюватися. Ще раз наголошу – у нас створені всі умови і це на якась обласна команда, де гравці зібралися побігати лише для свого задоволення. До того ж амбітний президент ставить перед ФК "Малинськ" лише високі завдання.

Під час зборів плануємо своєрідну ротацію, коли у тренуванні беруть участь 20 – 22 гравця та три голкіпера. Поступово плануємо переглянути всіх тих, хто нас цікавить – місцевих обласних гравців, будуть приїжджати також футболісти з інших регіонів. Часу залишилося не так вже багато, але за цей короткий проміжок ми змушені доукомплектуватися і доукомплектуємося, сподіваюся, якісними гравцям.

На даний час, найбільш проблемною ланкою у ФК "Малинськ", на мою думку, зараз є оборона – через відсутність конкуренції. Але шукатимемо підсилення і на інші позиції.

- Юрій Вірт у нещодавньому інтерв’ю на питання, чому "Верес" краще грав на виїзді, ніж удома, порадив звернутися за поясненням до Олега Шандрука. Не боїшся, що таке "домашнє прокляття" загрожує ФК "Малинськ"? )

- Якщо аналізувати результати та кількість втрачених домашніх очок, то, дійсно, мимоволі думка про "прокляття" виникає. Десь у Млинові якась не така домашня атмосфера чи аура, щось в цьому є. Важко сказати. Було ж достатньо матчів, де багато не реалізували і тому втратили "свої" очки. Таких ігор точно можу нарахувати три-чотири, а це ще плюс десять-дванадцять пунктів. Можливо, десь давала себе знати психологія – перед своїми уболівальниками гравці хотіли показати себе з кращої сторони. А декілька негативних результатів – і це починає, можливо, навіть, на рівні підсвідомості давити на футболістів. Зі свого боку я намагався не акцентувати на цьому увагу гравців. Яка різниця – домашня гра, виїзний матч? У мене було і залишається завдання вигравати у кожному матчі.

- Твій вік ще не такий солідний як за футбольними мірками. Чи не хочеться самому виходити на футбольне поле в якості граючого тренера і допомогти команді саме як гравець?

- Так, я почав тренувати рано – вже у 32 роки. Але відразу ж для себе прийняв рішення, що маю зайняти одне місце – місце тренера. Приймати рішення тренеру потрібно без емоцій, з холодною головою. Перебуваючи на полі як гравець ти опиняєшся під впливом емоцій і в результаті можеш прийняти невірні рішення чи вдатися до неврівноважених кроків. А от під час тренувального процесу я можу пограти з футболістами у "квадрат" чи взяти участь у "двосторонці". Тим більше, "виручають" ветерани – граю за "Славію" в обласних змаганнях у ветеранському Чемпіонаті області.

На завершення хочу закликати наших уболівальників, щоб приходили на кожен домашній матч ФК "Малинськ" та підтримували команду. Дуже важливо, коли вдома нас зустрічає повний стадіон і відчувається підтримка глядача – на має значення, чи це гра на область, чи на Україну. В свою чергу, обіцяю, що команда показуватиме хороший, якісний футбол і даруватиме позитивні емоції як від гри, так і від результату.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →