closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Андрій Клименюк: "Сподіваюся, що  ФК "Вільне" колись гратиме у чемпіонаті області" 

Андрій Клименюк: "Сподіваюся, що  ФК "Вільне" колись гратиме у чемпіонаті області" 
Изменить размер a+ a-
1828
0

Минулорічний сезон ФК "Вільне" з однойменного села Кіровоградської області може з упевненістю віднести до свого активу. Команда під керівництвом Сергія Поповича посіла третє місце у першій лізі чемпіонату Кіровоградського району. Це найкращий результат у нетривалій історії колективу. Кореспондент FootBoom розмовляє з одним із лідерів ФК "Вільне", капітаном команди Андрієм Клименюком.

- Андрію, як ви оцінюєте виступи команди у минулому сезоні?

- Сезон для нашої команди виявився насиченим і складним. У підсумковій турнірній таблиці ФК "Вільне" набрав однакову кількість очок із "Козаком" (Могутнє). З цим суперником ми зустрічалися двічі: вдома перемогли (2:1), на виїзді поступилися (0:3). При розподілі місць показник очних зустрічей був вирішальним, тож саме цей фактор дозволив "Козаку" здобути "срібло", у "Вільного" - бронзові медалі. Чемпіоном Кіровоградського району став ФК "Байраки" (Високі Байраки), який на вісім очок випередив інших призерів.

Ми задоволені тим, як команда провела сезон. Було неймовірне бажання посісти високе місце, для досягнення цього завдання нам створили відповідні умови. І результат, як то кажуть, на табло. На сьогодні ФК "Вільне" посідає достойне місце у районному футболі. Приємно, що кістяк команди складають місцеві футболісти, є також "легіонери" із Кропивницького. Це хлопці, які служать в 3-му окремому полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго, який дислокується у Кропивницькому і входить до складу Об'єднаних сил швидкого реагування. До слова, торік команда 3-го полку стала переможцем чемпіонату Всеукраїнської Ліги АТО, що відбувся у Харкові.

Андрій Клименюк: "Сподіваюся, що  ФК "Вільне" колись гратиме у чемпіонаті області"  - изображение 1

- Які матчі вашої команди можете виділити?

- Мені запам’ятався поєдинок проти ФК "Веселівка", який відбувся за 30-градусної спеки і розпочався об 11-ій годині ранку. Суперник, у чиєму складі підібралися кваліфіковані футболісти також претендував на бронзові медалі, тож поєдинок для нас мав надважливе значення. Наші футболісти виконали поставлене завдання, розгромивши суперника – 4:0.

Сподобалася самовіддача всієї команди і у поєдинку проти чемпіона – "Байраків". "Вільне" мінімально (0:1) поступився, але грала команда якісно, хлопці відчайдушно билися усі 90 хвилин. Дали супернику справжній бій, мали достатню кількість моментів, аби поєдинок завершився на нашу користь, проте удача була на боці суперника. Це футбол. Іноді яскрава поразка ближче до серця, ніж бліда перемога.

- Кого з гравців ФК "Вільне" відзначите за підсумками сезону?

- Кожен гравець "Вільного" вніс свою частку у завоювання бронзових медалей, всі молодці. Було помітно, що у команди є стержень. Минулого сезону колектив був, як ніколи, згуртованим. Всі старалися, тож мені важко когось відмітити індивідуально. Та все ж, відзначу кращого бомбардира команди, нападника Таріела Гаделію. Таріел забив 25 мячів , поступившись у гонці бомбардирів чемпіонату лише Ярославу Подколзіну (ФК "Байраки"), у якого 26 влучних "пострілів". У захисті надійно зіграв Сергій Лукіян. Сергій – це наша опора, могутня скеля, яку неможливо здолати. Важко уявити склад "Вільного" без цього оборонця.

- Ваша думка щодо рівня районного чемпіонату?

- Ще три роки тому рівень чемпіонату був посереднім. У 2017-му – зріс. У 2018-му районний чемпіонат перевершив усі мої сподівання. Рівень був дуже високим, більшість команд гарно укомплектовані та мотивовані. Виокремлю ФК "Байраки", "Козак", ФК "Вільне", ФК "Веселівка", ФК "Назарівка". Ці команди завжди ставлять перед собою найвищі задачі. Чемпіонат району прогресує з кожним сезоном, і в цьому, я вбачаю, є велика заслуга голови Кіровоградської районної федерації футболу Олега Логіна.

Андрій Клименюк: "Сподіваюся, що  ФК "Вільне" колись гратиме у чемпіонаті області"  - изображение 2

- Як команда готується до нового сезону?

- Поки що футболісти відпочивають. Підготовка до районного чемпіонату розпочнеться на початку весни. А сам чемпіонат стартує наприкінці квітня. Підготовчий період складатиметься з проведення товариських матчів.

- Які зміни очікуються в команді?

- Ми будемо раді бачити у команді кваліфікованих футболістів, які сповнені бажання захищати честь Вільного на зелених полях. Думаю, що з новими гравцями визначимось ближче до початку чемпіонату.

- Яким вам видається завтрашній день місцевого футболу? Чи є шанс у вболівальників "Вільно" побачити команду у чемпіонаті Кіровоградської області?

- Сподіваюся, що ФК "Вільне" колись гратиме у чемпіонаті області. І що на нашому стадіоні буде освітлення, а на матчах збиратиметься все село. Однак, всім зрозуміло, що для цього потрібний міцний фінансовий фундамент. Хочеться, щоб знайшлися меценати, які проявлять ініціативу та погодяться інвестувати у ФК "Вільне". Бо не маю особливого бажання самому ходити з простягнутою рукою …

На сьогодні команда існує завдяки підтримці директора фермерського господарства "Шанс" Сергія Торовика. Сергій Петрович допомагає команді матеріально, зокрема придбав ігрову форму, надає паливно-мастильні матеріали , техніку для скосу трави на стадіоні. Хлопці вдячні йому за підтримку. Втім, аби виступати на обласному рівні допомоги однієї людини буде замало, тож поява "Вільного" на обласній арені у найближчі роки малоймовірна.

- І наостанок. Розкажіть трохи про себе.

- Мені 32 роки, футболом займаюся змалечку. Ігрове амплуа - центральний півзахисник, мені подобається розпочинати, "розганяти" атаки. Хоча за потреби можу зіграти на будь-якій позиції. Погоджуюся з твердженням, що сучасний футболіст повинен бути універсальним.

Прихильністю до футболу завдячую своєму колишньому вчителю фізкультури, екс-футболісту Ігорю Станіславовичу Карчевському. Саме він розкрив для мене всі принади цієї чудової гри. З юних років виступав за "Металург" (Нове), у цій команді сформувався як футболіст.

Три роки тому я та мої однодумці ініціювали відродження футбольної команди у Вільному. Я ще з дитинства пам’ятав, що у 90-их роках ХХ століття у селі була потужна команда. За підтримки вищезгаданого Сергія Торовика, сільського голови Вільного Сергія Новохацького та депутатського корпусу нам вдалося створити самобутню сільську команду. У 2016 –му ФК "Вільне" стартував у районному чемпіонаті . Наступного сезону команда була близькою до здобуття "бронзи", але посіла четверте місце. І ось, нарешті, 2018 рік приніс Вільному бронзові медалі. Тепер зробимо все можливе, щоб це був початок нашого сходження турнірними щаблями.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →