closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Старт" (Бірки): переможець Ліги чемпіонів Полтавщини, найсильніша команда Зіньківського району

"Старт" (Бірки): переможець Ліги чемпіонів Полтавщини, найсильніша команда Зіньківського району
Изменить размер a+ a-
2275
0

На сьогодні "Старт" (Бірки) – найсильніша команда Зіньківського району (Полтавська область). Вперше у своїй історії їй вдалося завоювати за один рік аж чотири кубки! Так, "Старт" піднявся на першу сходинку п’єдесталу під час проведення весняного кубку "Пролісок", став чемпіоном району 2018 року, заслужено отримав кубок "Золота осінь" та здобув беззаперечну перемогу в обласному турнірі Ліга чемпіонів Полтавщини.

– Близько двадцяти років бірківська команда не завойовувала таких високих нагород, зазвичай, вона була в середині турнірної таблиці, – починає розмову голова Бірківської сільської ради, один із керівників ФК "Старт", гравець команди Сергій Костенко. – І лише в останні три роки вдалося сформувати потужний склад, протягом цього часу у всіх гравців була велика воля до перемоги, під час матчів вони викладалися на повну але до п’єдесталу не дотягували. Та всі ці напрацювання дали свої результати і цьогоріч команда стала не тільки технічно злагодженою, а й надзвичайно дружною, де кожен працював на загальний результат.

"Старт" (Бірки): переможець Ліги чемпіонів Полтавщини, найсильніша команда Зіньківського району - изображение 1

"Колекціонування" трофеїв почалося із весняного кубка "Пролісок". У напруженому фіналі "Старт" переміг і здобув свій перший у цьому сезоні титул. Далі з кінця весни та до середини осені проходив чемпіонат району, де дев’ять команд у запеклих та непростих двох колах виборювали звання найкращих. Інтрига трималася до самого фінішу, лише в останніх іграх визначилася трійка призерів: трете місце посіли "Краяни" з Лютенських Будищ, друге - "Рубін" із Шилівки, чемпіоном став "Старт" (Бірки). Кращим воротарем чемпіонату визнано голкіпера бірківської команди В`ячеслава Собка. Всі гравці пишаються заслуженими нагородами, кубком, медалями, грамотами, приємно порадувала і виплачена премія.

У жовтні на районному стадіоні "Старт" відбувся фінальний матч кубку "Золота осінь". На полі зійшлися два принципові суперники "Старт" (Бірки) та "Краяни" (Лютенські Будища). Отримавши впевнену перемогу "Старт" став володарем кубку.

– Так, як ми завоювали титул чемпіона району, нам випала честь представляти Зіньківщину на першому обласному футбольному турнірі серед аматорів Ліга чемпіонів Полтавщини-2018, – продовжує Сергій Сергійович. – У змаганнях були представлені всі найкращі команди районів області. Спочатку думалося, що ми лише візьмемо участь, оскільки у Лізі були заявлені дуже сильні колективи, ми навіть і не мріяли, що завоюємо якесь призове місце. Але за рахунок того, що наша команда дуже дружна, зіграна, набралася досвіду, технічності та ігрової дисципліни, була сповнена спортивного азарту, ми наполегливо йшли до перемоги.

24 листопада на НТБ ФК "Полтава" відбувся фінальний матч Ліги чемпіонів Полтавщини між "Стартом" та клубом "Сокіл" із села Степне Полтавського району. Навіть вболівальники команди-суперника були вражені грою бірківців, які показали технічний футбол і гарну фізичну підготовку. Вони домінували на полі, вміло захищалися та забивали один за одним голи у ворота "Сокола". Рахунок фінального матчу вражаючий - 5:0, "суха" перемога "Старту".

"Старт" (Бірки): переможець Ліги чемпіонів Полтавщини, найсильніша команда Зіньківського району - изображение 2

– В боротьбі за головний трофей бірківські футболісти продемонстрували цікаву гру, довели поєдинок до переможного кінця і гордо одягнули медалі переможців Ліги чемпіонів, – каже Сергій Костенко. – До складу нашого "Старту" входять спортивні, витривалі, вольові гравці: воротар - Собко В`ячеслав; захисники – Чирка Іван, Костенко Сергій, Крамаренко Владислав, Склинський Сергій, Сарапин Сергій; півзахисники — Пономаренко Олександр, Луценко Олексій, Левченко Ярослав, Гусак Ярослав, Бедюх Вадим; нападники - Балакшій Руслан, Таранушич Вадим, Папудько Юрій, Величко Євген. Хочу зауважити, що нашими нинішніми перемогами, мов своїми власними, мають право гордитися спортсмени-ветерани, які багато років тому створили у Бірках футбольну команду, прищепили молодому поколінню любов до гри мільйонів та азарт і волю до перемоги. Щире спасибі вам за це.

За словами Сергія Костенка, впродовж останніх років команда постійно відчуває матеріальну і фінансову підтримку з боку депутата районної ради, директора Гадяцького Держлісгоспу Івана Івановича Гришка, лісничого Бірківського лісництва Віталія Сергійовича Кондратенка, директора ПП "Картопля Полтавщини" Анатолія Вікторовича Савченка. Вся команда дякує їм за сприяння у розвитку футболу та за те, що вони були присутні серед вболівальників і морально підтримували "Старт" під час майже усіх ігор, де б вони не проходили вдома чи на виїзді.

- Велика вдячність нашим вболівальникам, - підсумовує голова Бірківської сільської ради. - Ви дійсно найкращі в усій області, ви заряджаєте нашу команду енергією, вірою в перемогу, надихаєте нас на кращі і видовищніші ігри, на вагомі здобутки. Неоціненною підтримкою була ваша присутність під час нашого фінального матчу Ліги чемпіонів Полтавщини, що відбувся в обласному центрі. Приємно, що за нас вболівало понад 150 чоловік, які, не рахуючись із власним часом, з коштами, зайняли лави глядачів і протягом двох годин гаряче та палко раділи кожній цікавій атаці та кожному забитому у ворота суперників м’ячу. Слова подяки за вмілу організацію та проведення змагань кажемо голові федерації футболу Зіньківського району Олександру Яременку та федерації футболу Полтавщини.

І хоч нагороди наша команда здобувала на футбольному полі, вони поправу належать усім, хто підтримував нас морально і матеріально, ці перемоги спільні для усієї бірківської громади.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →