closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Галич та Бурштин на межі великого футболу!?

Галич та Бурштин на межі великого футболу!?
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
1720
0

Галич та Бурштин на межі великого футболу!?

Попри достатньо скромні успіхи футбольних колективів Галицького району в розрізі доступних нині історичних та архівних даних, є у Галицького футболу й певні здобутки. Чого варта тільки більш ніж десятирічна футбольна епопея бурштинського "Енергетика" - команди, котра привчила галицького уболівальника до футболу високої якості та привезла у Галицький район "Динамо", "Металіст" та багато інших відомих колективів України.

Той час, коли у Бурштині на стадіоні уболівальник сидів усюди, навіть на деревах і парканах усі згадують з ностальгією. Власне ті здобутки вже двадцятирічної давності залишили слід у пам’яті та надію на те, що великий футбол ще повернеться на поля Галицького району.

Спливали роки, команди розпадалися, грошей катастрофічно не ставало і вже колишні футболісти почали шукати нові шляхи та способи утворення футбольних команд та збереження футболу у районі. Про усі починання та здобутки написати у цьому короткому матеріали не можливо, проте зупинимося на події, котру вже нині можна характеризувати як знакову: у 2009 році в Галичі створюється (офіційно, зі Статутом та всіма необхідними документами) футбольний клуб "Дністер". Його засновник Ігор Мусякевич ставив собі завдання залучати до футболу тільки місцевих виконавців, грати своїми силами і. Команда розпочала з чемпіонату району, потім виступала у першій та другій обласних лігах, передсезонних кубках та турнірах. Були здобутки були й невдачі та зміни назви але клуб існував, функціонував та шукав шляхів розвитку. З появою спонсора – нині депутата обласної ради Володимира Магаля – команда змінила назву на "Гал-Вапно" і стала (у сезоні 2017/2018 років) чемпіоном області і володарем суперкубка області та Кубка Підгір’я".

Далі була заявка до аматорського чемпіонату, і вже сьогодні – проміжне четверте місце у цих змаганнях і ….чергова зміна назви. Десь уболівальників здивувало нове нинішнє ймення – "Карпати" не всі її сприйняли й досі, проте вже сьогодні, розуміючи потребу команди розвиватися і переходити на інший – якісно новий рівень - уболівальники починають сприймати "Карпати" в зовсім іншому світлі. Світлі того, що зимова пауза завершиться, завершиться і аматорський чемпіонат і треба буде рухатись далі. "Команда достойно себе показала у аматорському чемпіонаті. Сьогодні ми займаємо четверту позицію і відстаємо від лідерів на 1-2 пункти - зазначає нинішній президент "Карпат" Володимир Магаль. – Тож постала потреба шукати подальших шляхів розвитку. Звичайно хотілося б у наступних сезонах грати у одному з вищих ешелонів українського футболу, проте своїми силами ми цього не зможемо зробити. Тому наш погляд все частіше звертався на північ – до футбольного Бурштина, а головне – до Львова. Вважаю, що тільки об’єднавши зусилля цих великих галицьких міст ми зможемо збудувати правильну футбольну піраміду і дати потужний поштовх розвитку футболу у нашому районі" .


Тож закипіла організаційна робота. Десь попередньо прозондувавши ситуацію у Бурштині керівництво галицьких "Карпат" звернулося по підтримку до "Карпат" львівських. Зокрема до нинішнього віце-президента команди – уродженця міста Галич Олега Смалійчука (на фото). "Після звернення президента галицької команди Володимира Магаля мені довго думати не довелося. Адже я галичанин і щиро вболіваю за галицький футбол. Якщо є можливість і є така потреба у допомозі командам з Галицького району я завжди буду "за". Так, сьогодні доведеться вирішити багато питань. Зокрема з полями, котрі мають бути в належному стані та – головне – бути власністю, або ж перебувати на договорах оренди у клубах. Адже тільки тоді клуб зможе заробити: на продажі квитків, сувенірної атрибутики, напоїв та їжі. Також, зокрема у Галичі, варто повністю реконструювати стадіон, зробити нові трибуни, поширити роздягальні та взагалі адмінбудинок. У Бурштині треба щось робити з газоном. Я особисто, і львівські "Карпати" готові взяти на себе функцію так званого "ментора", у нас є спеціалісти, котрих планую направити сюди. Вони усе оглянуть і покроково розпишуть наші подальші дії. Головне, щоб на місці була принципова позиція про такий рух вперед. Потрібне розуміння від усіх органів місцевої влади, адже це може стати дуже потужним проектом. Тут може запрацювати структура, команди якої гратимуть як в першій та другій Українських лігах, так і в чемпіонат серед аматорів та у обласних змаганнях. Разом ми зможемо вибудувати дуже серйозну структуру, котра забере дітей з вулиці і дасть їм можливість професійно грати у футбол, розвиватися і мати якнайкращу футбольну перспективу" - зазначив пан Олег.

Під час одного з візитів до рідних країв функціонер ознайомився із футбольною господаркою Бурштина та Галича, відвідав базу у селі Сокіл та зустрівся із керівниками населених пунктів. Зокрема підтримали такий варіант розвитку керівник Галицької РДА Микола Попович та голова міста Галич Орест Трачик, а при зустрічі у Бурштині очільник міста Роксолана Джура пообіцяла обговорити цю ідею на найвищому рівні керівництва ДТЕК.

Тож старт дано. Як воно буде далі і чи буде добра ідея втілена ужиття – інформуватимемо Вас і надалі. Наразі ж залишається сподіватися, що переможе здоровий глузд і жодні підводні камені не стануть на заваді втіленню такого амбітного, а головне – так необхідного сьогодні проекту.

"Я приємно вражений тим, що в такий важкий для держави час команда з невеликого історичного містечка виступає в чемпіонаті серед аматорів. Повірте, це багато вартує усім. А, насамперед, нинішньому її президену - депутату обласної ради Володимиру Магалю. Саме завдяки йому ми сьогодні можемо говорити про побудову великої футбольної піраміди, до котрої входитимутьу усі необхідні на сьогоднішній день структури. Саме завдяки участі галицьких "Карпат" в аматорських змаганнях буде можливість виступати в подальшому у другій, а в найближчих планах - і у першій українській лізі. І, запевняю, разом ми зробимо усе від нас залежне, щоб про цей великий футбольний осередок почула вся Україна" - підсумував Олег Смалійчук.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →