closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Сергій Каркошкін: "Мої козирі – швидкість та хороші подачі"

Сергій Каркошкін: "Мої козирі – швидкість та хороші подачі"
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
729
0

Серед тих, хто поповнив склад "Діназу" влітку був і півзахисник Сергій Каркошкін. З кожним матчем він все більше вливався в колектив і нині досить часто виходить в стартовому складі. Ось і в переможному поєдинку з "Межигір’ям" Сергій вже з перших хвилин почав в Лютежі тероризувати оборону номінальних господарів.

- Складно було розібратися з "Межигір’ям"? – запитую.

- Взагалі-то, ні. Ми класно розпочали гру і весь перший тайм залишився за нами. В другому суддя призначив сумнівний пенальті і суперник трохи змусив всіх понервувати.

- З боку складалося таке враження, що футболісти "Межигір’я" спочатку просто не знали за ким бігти, кого перекривати?

- Саме так було в першому таймі. Вони грали дуже високо в обороні і це нам допомагало. В результаті частенько виникали вільні зони в які ми вривалися по черзі. То Мара (Артем Марченко – Прим.авт.), то Ден (Денис Петренко), то Бес (Олександр Безпалий), то Ічанський, то я. Після перерви "Межигір’я" трішки перебудувалося і ми втратили повний контроль. Обидві команди стали шукати шансів у контратаках. Якби ми забили третій м’яч, то рахунок міг вирости й до 5:0, але вони скоротили відрив і це додало напруги.

- За задумкою тренерів ти та Саша Безпалий були секретною зброєю, так би мовити, прихованими нападниками в цьому матчі…

- Так, ми повинні були весь час рухатися, шукати свій шанс і не просити м’яч в ноги, а відкриватися у вільні зони, щоб хлопці могли нам закидати за голови захисників. На швидкості нам легше було обігравати оборону.

- Дійсно, ти кілька разів виходив на ударну позицію і небезпечно бив по воротам, але так і не забив.

- Одного разу тільки потрапив у штангу. На жаль, якось не складається з голами зараз. Моменти є, але ось забити не вдається.

- І все ж в твоєму активі кілька голів за "Діназ" вже є.

- Три. Два з них я провів у чемпіонаті області ("Десні" та "Соколу") і один в турнірі аматорів, коли забив м’яч в Кропивницькому місцевому "Олімпіку".

- В матчі з "Межигір’ям" тебе замінили на 58-й хвилині, одразу після того, як ти отримав попередження. Це щоб не награв на червону картку?

- Тренерам видніше. Та я й сам відчував, що трохи втомився. В першому таймі зробив чимало ривків, на початку другого кілька разів розрізав оборону суперника. Минулого тижня відіграв майже два повні матчі і тренувався в полегшеному графіку. До речі, якщо на початку другого кола я сам просився на ігри в суботу і неділю, то тепер відчуваю, що важкувато на одному рівні провести за два матчі підряд.

- На лаві запасних непросто було дивитися гру?

- Безумовно, переживав за команду, але в мене було внутрішнє відчуття, що ми в цей день обов’язково виграємо. Навіть попри те, що в нас багато молодих футболістів і ще не всі зіграні між собою. Якби нам додати досвіду, то могли б спокійно і 3:0, і 4:0 вигравати частіше.

- Де ти краще почуваєшся, на фланзі, чи на вістрі атаки?

- У мене був період до 12 років, коли я грав форварда. Тоді в "Арсеналі" нас тренував Юрій Бакалов. Але коли команду прийняв Микола Волосянко, то він мене перевів на фланг. І вже так граю багато років. Просто в деякі моменти я не маю навичок форварда, бо не знаю, як правильно відкриватися, куди бігти. А цьому потрібно вчитися.

- І який край для тебе комфортний?

- Лівий.

- У "Діназі" ти тут взаємодієш з Валіком Корешковим.

- Так, він досить кваліфікований захисник і частенько закриває мої огріхи у відборі.

- Хочеш сказати, що гра на оборону не є твоєю кращою стороною.

- Дійсно, я більше працюю на атаку, роблю багато ривків вперед і не завжди встигаю повернутися назад, щоб повністю закрити свою зону. Але ж це цілком зрозуміло. Тому така взаємна підтримка дуже вагома. До того ж, я дев’ять місяців пропустив через травму і моя ігрова форма ще не зовсім оптимальна. Є резерв і є куди вдосконалюватися.

- Твій козир у грі?

- Швидкість та хороші подачі. Частенько саме після моїй гострих прострілів партнери забивають голи.

- Після літньої перерви команда не грає стабільно. Перемоги чергуються з поразками. В чому причина?

- По-перше, суперники на "Діназ" налаштовуються по-іншому. По-друге, тренери дивляться вперед, готуються до професіонального футболу, отож і трохи експериментують зі складом та тактикою. Були матчі, коли ми грали в три захисники або ж взагалі без нападників. Це через те, що не всі в формі, дехто травмований та й від суперника залежить. Окрім того, в команду прийшли нові футболісти, яким потрібен час, щоб зігратися. Й не варто забувати про травмованих.

- А також про два турнірі, в яких команда грає два дні підряд, а то й одночасно.

- Знаєте, мені це імпонує. Багато ігрової практики, і її отримують майже всі. Для мене, чим більше граєш, тим краще. Можливо, трішки накопичується фізична втома, але це нормально. Просто хочеться, щоб результат був всюди переможний.

- Перед "Діназом" стоїть завдання виграти чемпіонат області. Враховуючи турнірну ситуацію, буде дуже складно це зробити?

- "Авангард" з Бзову попереду, але в них є непрості матчі і до того ж, особиста зустріч з нами. Так, що побачимо ще. Трохи шкода, що не все залежить повністю від нас. Наше завдання набрати максимум очок у всіх заключних турах.

- З "Авангардом" за місяць буде два матчі. Спочатку в гостях в чемпіонаті аматорів, потім дома у вищій лізі області. Хочеться виграти в обох?

- Звичайно. І ми будемо на це налаштовуватися. Треба повертати борг, адже, як я знаю, весною "Діназ" програв "Авангарду" і в чемпіонаті області, і в Кубку області.

- Пріоритетність обласного чемпіонату трішки відсуває на другий план аматорський турнір…

- Для мене, як для футболіста, вони рівнозначні. І там, і там я виходжу з бажанням виграти. На це налаштовується вся команда.

- Срібні нагороди Київщини принесуть задоволення?

- Хочу виграти золоті медалі.

- Наступних вихідних "Діназ" проведе тільки один матч, оскільки "Переяславщина" знялася з турніру і з’явився позаплановий вихідний. Суперником в Аматорській лізі стане "Рубікон-Вишневе". Що скажеш про майбутній поєдинок?

- Гра буде непросто. У них молода, амбітна команда, яка дає бій всім. Там грають кілька моїх знайомих і це буде додатковим стимулом. Минулого року, коли виступав за "Факел" з Липовця, то мені довелося грати проти "Рубікону". Тоді вони виступали, як київська команда. Ми їх обіграли 3:0, але бій хлопці дали хороший.

- Прагнутимеш забити "Рубікон-Вишневому"?

- Такої конкретної і особистої мети перед собою не ставлю. Будуть шанси – заб’ю. Головне, щоб виграла команда.

- І останнє, трішки філософське запитання. Що для тебе сьогодні футбол?

- Хм… Цікаво... Знаєте, проект "Діназу" з поступовим переходом в професіонали мені дуже цікавий. Головне, щоб він завжди підкріплювався фінансовими можливостями. Бо повірте, що сьогодні грати в професійному клубі за 3-4 тисячі гривень в місяць згодиться не кожен молодий початкуючий футболіст.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →