closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Михайло Забитівський: "Після поразки від "Агрона" команда психологічно надломилася"

Михайло Забитівський: "Після поразки від "Агрона" команда психологічно надломилася"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
855
0

Головний тренер "Колоса" (Зборів) Михайло Михайлович Забитівський розповів про виступи своїх підопічних у першій половині чемпіонату та поділився планами на майбутнє.

– Пане Михайле, оцініть виступ "Колоса" у першу колі?

– Поставив би незадовільну оцінку, особливо невдало команда зіграла наприкінці першої частини чемпіонату. Старт сезону був чудовим, постійно перебували в групі лідерів. Можливо, десь більше пощастило в матчі з "ДСО-Поділля" (2:1), а потім підсилилися рядом досвідчених гравців і вже діяли дуже впевнено. Однак десь від середини і до завершення першого кола "Колос" грав невдало. Вважаю, так трапилося через травми наших провідних гравців (Петро Грабчак, Ігор Козелко, Сергій Комар), які сталися в поєдинку з лідером – великогаївським "Агроном". А також команда психологічно надломилася після цієї зустрічі, адже ні в чому супернику не поступалися, а пропустили вирішальний гол у компенсований час. Саме ці чинники призвели до того, що в двох заключних поєдинках чемпіонату зіграли невдало. Якщо в перших семи матчах пропустили всього шість м’ячів, то в двох заключних – аж вісім.

– Оцініть гру Вашої команди по ланках та персоналіях.

– Відзначив би в першу чергу нашого центрального оборонця Петра Грабчака. Його відсутність у заключних поєдинках першого кола показала наскільки він важливий футболіст для нашої команди. Підсилили команду нападник Святослав Дзядикевич та фланговий гравець Андрій Сухецький, який міг зіграти, як у захисті, так і в півзахисті. Хоча, навіть вони не особливо виділялися в останній програшних поєдинках. Загалом до певного часу вся команда грала не погано, ніхто не випадав.

– Який поєдинок для "Колоса" в першій частині сезону був найкращий, а який – найгірший?

– Незважаючи на поразку (0:1), виділив би поєдинок з "Агроном", який тримав усіх в напрузі з першої і до останньої хвилини. Відзначив би бійцівські якості свої підопічних у тому матчі і, вважаю, якщо брати в цілому по тій зустрічі, то гравці "Колоса" краще виглядали за суперника. Що ж до переможних поєдинків, то заслуговують на увагу домашні матчі з підволочиським "Збручем-Агробізнес" (6:1) та заліщицьким "Дністром" (6:0). Як бачимо з турнірної таблиці, не такі то вже прості ці команди, але добре налаштувалися на суперників, хоча у деяких моментах на нашому боці був фарт. У тому ж матчі з "Дністром" забили швидкі м’ячі на початку зустрічі, а в поєдинку з "Збручем" – на початку другого тайму.

Невдалими для нас були матчі у Вишнівці, де суперник нас розбив (0:4), та домашній проти ФК "Бережани" (2:4).

– Оцініть загальний рівень конкуренції у вищі лізі.

– Цього року середній рівень команд вищої ліги значно зріс. Той ж "Дністер" хоча внизу турнірної таблиці, але бій давав багатьом, дебютант "Збруч" з його молодими футболістами у більшості поєдинках демонстрував дуже хорошу гру і не дарма бореться за нагороди чемпіонату. А найбільше мені сподобався ФК "Вишнівець", який за рівнем гри мав би перебувати в трійці кращих команд обласного чемпіонату. Їм би трішки везіння, адже в багатьох матчах вони переважали суперника, однак грали внічию. Думаю, перемоги прийдуть з досвідом, адже колектив у Вишнівці молодий, у них все ще попереду. Звичайно, окремо від усіх команд стоїть "Агрон", у першу чергу за набраними очками. Маючи перевагу над найближчим конкурентом в 11 очок, можу сказати, що відсотків на 50-ть колектив з В. Гаїв уже може святкувати чемпіонство. Хоча по грі кожна перемога давалася їм важко, однак футболісти "Агрона" зуміли в найвідповідальніші моменти зібрати всі сили в кулак.

– Коли зборівська команда розпочне підготовку до другої частини сезону?

– Плануємо приступити до тренувань 17-18 липня і працюватимемо в режимі триразових тренувань на тиждень. У першу неділю підготовки до другого кола спарингів не буде, а в наступні тижні будемо з кимось домовлятися.

– Чи значною буде ротація складу "Колоса" (хто уже пішов/прийшов, на які позиції шукаєте новий виконавців)?

– Поки ніхто з гравців не повідомив, що хоче залишити зборівську команду, всі в обоймі. Незабаром розпочнеться трансферне вікно, не виключаю, що хтось виявить бажання змінити команду. З наших гравців в першу чергу можуть зацікавитися Сухецьким і Дзядикевичем, однак з ними нещодавно говорив, то планів у них таких немає. Маємо певні варіанти щодо запрошення до команди двох-трьох футболістів. Поки кінцевої домовленості немає – не хотів би розкривати їхні імена, скажу лиш, що це вихованці тернопільського футболу, а шукаємо в першу чергу гравців на позиції крайніх півзахисників.

Поки остаточно не можу нічого сказати по травмованих. Постійно з ними на зв’язку, але все в підвішаному стані. Були погані передчуття, що проблеми з коліном не дозволять Ігорю Козелко в ближчий час повернутися на футбольне поле, але, на щастя, він почав потроху відживати. Петру Грабчаку лікарі сказали, що операції робити не потрібно – меніск цілий, а от Сергій Комар змушений буде лягти під ніж лікарів, через все той ж меніск. Він ще минулого року його турбував, але якось перебув, сподівався, що все мине, але зараз дався знати старий рецидив…

– Яке завдання стоїть перед зборівським "Колосом" на сезон?

– Керівництво клубу націлювало тренерський штаб та футболістів бути в трійці кращих. Поки ці цілі не виконуємо, але ніхто з нас цього завдання не знімав.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →