closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Денис Петренко: "Всі хочуть показати класну гру"

Денис Петренко: "Всі хочуть показати класну гру"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
728
0

Матч "Діназ" - "Десна", який відбудеться в суботу, 21 квітня, для частини нинішніх діназівців матиме особливий підтекст. Адже ще півроку тому вони кували перемоги для команди з Погребів, а взимку перебралися до вишгородського клубу. Одним з тих, хто змінив футбольну прописку є новий капітан "Діназу", півзахисник Денис Петренко.

- Знаєте, ніколи не вірю гравцям, котрі кажуть, що не мають додаткової мотивації в матчах проти свого колишнього клубу. Емоційний підтекст завжди існує, чи не так?

- Мабуть, що так. Навіть коли про це намагаєшся особливо не думати. Всім, хто перейшов з "Десни" в "Діназ" хочеться показати класну гру і досягти позитивного результату. Підвищений настрій буде і в суперників. Але не варто довкола цього нагнітати особливі пристрасті. В "Десні" класні хлопці, просто ми за певних обставин опинилися в різних командах і будемо битися на футбольному полі, а поза ним залишатимемося друзями.

- Хочеться забити Погребам?

- Звичайно. Як і в кожному матчі. Правда, не завжди бажання стають реальністю.

- Ви два роки відіграли в "Десні", чудово знаєте цю команду зсередини, так би мовити. Що можете сказати про них?

- Останнім часом у ній відбулися дуже великі кадрові зміни. Майже половина футболістів пішла, але ось ключові виконавці залишилися. Ті, кого я знаю, завдадуть нам чимало клопоту. Це перш за все досвідчений Андрій Воробей, на якого повинні рівнятися всі та забивний форвард Жека Воробей, від якого можна чекати нестандартних дій. Також відзначив би півзахисника Олександра Місько, який може в будь-який момент віддати хитрий пас і відрізати одразу кількох гравців. Неприємностей варто чекати і від Андрія Якимлюка, який виконує великий об’єм роботи, вміє підключатися на вістря атаки і забивати. В обороні надійний Вова Пластун, а центр цементує Слава Руженцев. З новачків я мало кого бачив в грі, тому не можу сказати конкретно.

- Якщо одним словом, то в чому сила "Десни"?

- В колективі. Тренеру В’ячеславу Руженцеву та президенту Віталію Крупенку вдалося створити дружню сімейну атмосферу в колективі, де всі б’ються один за одного. До того ж, команда сповідує комбінаційний футбол, вміє тримати м’яч і дозволяє грати супернику.

- Окрім Андрія Воробея, недавно в команді з’явився ще один екс-гравець збірної України, 44-річний півзахисник Едуард Цихмейструк. Це додасть креативності в центрі "Десни"?

- У будь-якому випадку Цихмейструк зі своїм досвідом і майстерністю буде корисним. Хоча навіть для такого любительського рівня його вік вже досить вагомий. Можливо рухливої активності від нього чекати не варто, але своїми пасами він може завдати чимало клопоту. Гадаю, "мінусу" від нього на полі аж ніяк не буде.

- Ви знаєте сильні сторони "Десни", але ж є у неї і слабкі. Де ця "дірка"?

- На цьому рівні команда минулого року виглядала досить збалансованою. За великим рахунком її непросто обіграти. На даний момент, можливо, у них існує проблема незіграності складу, адже дуже багато молодих і нових футболістів прийшло і потрібен час, щоб довести взаємодію до рівня автоматизму.

- Обговорювали майбутню гру в колективі?

- Розмови були, але особливого акценту не робили. Підготовка пройшла за планом. На передматчевій установці тренер зробить певний акцент на тих, чи інших особливостях і визначить ключові моменти, які треба буде відпрацювати в грі.

- Тепер перейдемо до справ діназівських. Вже повністю адаптувалися в клубі?

- З цим не було жодних проблем. Це ж не інша країна. Вимоги Петровича (головний тренер Володимир Бондаренко – Прим. авт.) чіткі і зрозумілі, вчимося, відпрацьовуємо на тренуванні багато що. От тільки шкода, що мало зіграли разом контрольних матчів. Тепер просто треба набувати колективного досвіду.

- "Діназ" стає сильнішим?

- З кожним матчем. Ми провалили старт, потім розбили аутсайдера. Гадаю, що на фоні "Десни" повинні показати свою істинну силу на даний момент. Це буде непросто, звичайно.

- Перед початком сезону таємним голосуванням вас вибрали капітаном. Це додатковий стимул, відповідальність?

- Звичайно. До мене трохи підвищена увага і потрібно вести команду вперед. Важливо в плані самовіддачі на полі бути на перших ролях, битися в кожному епізоді, не поступатися супернику.

- Капітан, це перший помічник тренера на полі. Легко хлопцями вправляти?

- Такими як Прима та Крохмаль непросто (сміється). Вони самі кому завгодно можуть висловити свої претензії, обидва ж віце-капітани… А ось з молодими легко знаходжу спільну мову. Нині в колективі склалася чудова дружня атмосфера і будь-яка підказка, навіть в категоричній формі сприймається з розумінням.

- Оновлений "Діназ" створюється на перспективу. Ви прийшли з прицілом зіграти в майбутньому в професіоналах?

- Бажання є і все залежить тільки від мене. Буду дуже радий, якщо допоможу команді піднятися на новий рівень.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →