closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Чемпіонат Київської області. Анонс 1-го туру

Чемпіонат Київської області. Анонс 1-го туру
Изменить размер a+ a-
493
0

У першу суботу квітня, 7-го числа, стартує чемпіонат Київської області. Новий сезон обіцяє бути ще більш інтригуючим, ніж попередній. Щонайменше шість колективів заявили про намір поборотися як мінімум за призові місця!

Часу на розкачку команди не мають – вже стартовий тур подарує декілька напрочуд цікавих протистоянь. Безумовно, центральний матч першого ігрового дня відбудеться у Щасливому, де зустрінуться чемпіони Київщини двох попередніх сезонів – "Авангард" (Бзів) та "Джуніорс" (Шпитьки).

Цікаво, що у попередньому сезоні жереб також звів ці колективи у першому турі. У Вишневому "Авангард", завдяки пізньому голу Івана Сомова, тоді здобув дещо нелогічну, зважаючи на перебіг подій на футбольному полі, перемогу. Після чого ще двічі здолав "Джуніорс" - у півфіналі Кубку регіональних чемпіонів та у другому колі обласного чемпіонату. Причому всі три матчі завершилися з однаковим рахунком – 1:0.

Нещодавно шляхи команд перетнулися на одному з передсезонних турнірів: шпитьківчани знову не спромоглися забити бодай м’яч у ворота суперника, натомість, пропустили аж три. До ворожки не ходи, зрозуміло, що "Джуніорс" рішуче налаштований взяти реванш. Проте, завдання команди дещо ускладнюють чисельні втрати: так, Іван Кривошеєнко перейшов у "Музичі", Володимир Ординський повернувся в "Альтаїр" (Черкаська область), а Володимир Верхов перший тур пропустить через дискваліфікацію.

Читайте также: "Джуніорс" (Шпитьки): зміна тренера, будівництво стадіону, пошуки підсилення

Щодо "Авангарду", то чемпіон Київщини зберіг всіх провідних гравців та ще й підсилився В’ячеславом Гаді, який чимало пограв на професійному рівні у першій та другій лігах України. Сумніви викликає лише участь у матчі іншого досвідченого футболіста – основного воротаря Андрія Товта, який зазнав ушкодження під час підготовки до сезону. Проте, в розпорядженні Сергія Карпенка залишається Юрій Яковчук, для якого минулорічний титул обласного чемпіона став вже четвертим у біографії (попередні три виборов у складі "Путрівки").

Підвищений інтерес викликає ще один матч першого туру. "Діназ" - команда зі славним минулим (чемпіон області та 2-разовий володар Кубку Київщини) і чудовою дитячою школою. Вишгородці ставлять перед собою за мету вийти на професійний рівень. У міжсезоння до команди повернулися декілька вихованців, які у "Єдності" (Плиски) отримали досвід виступів у чемпіонаті України серед аматорів. Потужне підсилення прибуло з "Десни" (Погребів). Разом з Володимиром Бондаренком, який посів у "Діназі" посаду головного тренера, до команди перейшли Коновалов, Крохмаль, Прима, Петренко та Фурсенко.

Читайте также: Володимир Бондаренко: "Вдалося створити гідну конкуренцію в команді"

У свою чергу, "Патріот" - це команда, яка за підсумками минулого сезону, так би мовити, отримала приз глядацьких симпатій. У другому колі представник Баришівського району вразив своєю організованістю та комбінаційною грою. Підопічні Євгена Щербини стали єдиною командою, яка після літньої перерви у чемпіонаті Київської області не зазнала жодної поразки. "Патріот" почергово здолав "Джуніорс" і "Авангард", та цілком заслуговував на одне з призових місць. Проте, через чисельні невдачі у першому колі не дотягнув до п’єдесталу пошани.

Бронзовий призер – "Десна" з Погребів хоча й зазнала значних втрат, проте, зберегла у своєму складі багатьох лідерів. Екс-гравець збірної України Андрій Воробей, а також Євген Воробей, Андрій Якимлюк, Роман Коростишевський, Віталій Петрусенко – це ті футболісти, навколо В’ячеслав Руженцев буде будувати оновлений колектив. Звісно, "Десні" буде важко втриматися у першій трійці, але можна бути впевненим у тому, що у протистоянні з "зелено-білими" нікому не буде просто.

Читайте также: "Десна" (Погреби): подорож до Італії, шанс для молоді, будівництво нового футбольного поля

У першому турі "Десна" зіграє у районному дербі з "Броварами". Команда Миколи Логвина довгий час вважалася міцним середняком чемпіонату, а у позаминулому сезоні навіть претендувала на бронзові нагороди. Проте, влітку минулого року в неї виникли фінансові складнощі, які призвели до чисельних кадрових втрат. На початку нинішнього року навіть подейкували, що "Бровари" припинять участь у обласних змаганнях. Одначе команда вийде на старт.

Відомо, що з минулорічного складу в "Броварах" залишилися сім футболістів. Доукомплектувалася команда молодими гравцями з районного чемпіонату, а також деякими досвідченими футболістами, які готові знову про себе нагадати.

Мабуть, найзірковіша команда чемпіонату "Музичі" у Вишневому прийматиме іншого новачка вищої ліги – "Меліоратор", який за декілька днів до старту обласних перегонів змінив столичну прописку на бучанську. Своєрідною цікавинкою цього протистояння є той факт, що тренер музичанців Володимир Яланський пару років тому виступав за "Меліоратор" у першості Києва.

Читайте также: "Меліоратор" (Буча): зміна "прописки", дружній колектив, точкове підсилення

П’ята команда за підсумками минулого сезону "Межигір’я" (Нові Петрівці) відмінно проявила себе у передсезонних турнірах. Зокрема, колектив Максима Калінкіна дістався півфіналу престижного Меморіалу Макарова, у якому поступився одному з лідерів першої ліги України – чернігівській "Десні", а також став срібним призером Меморіалу Кирсанова. З огляду на це, "Межигір’я" також слід віднести до реальних претендентів на призові місця. Свій другий сезон серед найсильніших команд Київщини "Межигір’я" розпочне матчем з головним старожилом турніру – "Любомир" зі Ставища, який у міжсезоння значно омолодив склад.

Намагатиметься покращити свій минулорічний показник й "Переяславщина" (Переяслав-Хмельницький). У міжсезоння команда не зволікала – тренерський штаб у складі Мехмана Доли та Олександра Якуби переглянули велику кількість потенційних новачків, серед яких були як легіонери з сонячної Африки, так і досить відомі за виступами у столичному регіоні футболісти.

У першому турі "Переяславщина" зіграє з срібним призером першості Київської області - "ДГ Шевченківське" (Денихівка). Команда державного господарства, очолюваного Олегом Балагурою, заснована лише в минулому році. Проте, як то кажуть, вже встигла обрости м’язами та навіть випробувала себе на всеукраїнському рівні. Хоча її шлях у Кубку України серед аматорів вийшов недовгим – вже у першому раунді сільська команда поступилася "Єдності" з Плисок (0:1, 0:4).

Нарешті, у Владиславці зустрінуться міцні середняки – "Сокіл" (Михайлівка-Рубежівка) та "Зоря" (Владиславка), які у попередньому сезоні фінішували на сьомій та восьмій сходинці відповідно. Тренер "соколят" Олег Самченко основну ставку знову робитиме на необстріляну молодь, розбавлену декількома досвідченими гравцями, такими як Денис Сабатюк та Віталій Ємельянов. Гармонійним сплавом молоді та досвіду обіцяє постати в новому сезоні й "Зоря", до складу якої доєдналися студенти Університету імені Грінченка.

Читайте также: "Сокіл" (Михайлівка-Рубежівка): ставка на молодь, максимальні завдання, очікування власного стадіону

Розклад матчів 1-го туру чемпіонату Київської області

"Діназ" (Вишгород) – "Патріот" (Баришівський район)
Лютіж. 14:00
Матчі у минулому сезоні: не зустрічалися

"Музичі" - "Меліоратор" (Буча)
Вишневе. 15:00
Матчі у минулому сезоні: не зустрічалися

"Зоря" (Владиславка) – "Сокіл" (Михайлівка-Рубежівка)
Миронівка. 15:00
Матчі у минулому сезоні: 1:2, 0:2

"Авангард" (Бзів) – "Джуніорс" (Шпитьки)
Щасливе. 16:00
Матчі у минулому сезоні: 1:0, 1:0

"Межигір’я" (Нові Петрівці) – "Любомир" (Ставище)
Лютіж. 16:00
Матчі у минулому сезоні: 2:0, 2:2

"Переяславщина" (Переяслав-Хмельницький) – "ДГ Шевченківське" (Денихівка)
Петропавлівська Борщагівка. 16:00
Матчі у минулому сезоні: не зустрічалися

"Десна" (Погреби) – "Бровари"
Лютіж. 18:00
Матчі у минулому сезоні: 2:0, 3:1

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →