closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Назар Козак: "Нива" продовжує працювати над здобуттям професійного статусу

Назар Козак: "Нива" продовжує працювати над здобуттям професійного статусу
Изменить размер a+ a-
631
0

Головний тренер теребовлянської "Ниви" Назар Козак підбив підсумки виступів команди у 2017 році.

– Як у загальному оцінюєте виступ "Ниви" у 2017 році?

– Першість області "Нива" виграла, не маючи навіть жодної нічиєї чи поразки. Хоча і там були деякі невиразні матчі. Водночас, на обласні змагання особливої ставки не робили, здебільшого награвали молодь, через матчі у першості області набирали форму гравці, які відновлювалися від травм, у цих поєдинках отримували більше ігрового часу футболісти, які менше грали на аматори. Що ж до аматорського чемпіонату України, то його ми повністю провалили. Навіть у найгірших думках не сподівалися, що можна так погано зіграти (6 місце та вісім здобутих очок у 9-ти поєдинках – авт.). Водночас, і на аматорах ряд матчів були хороші, але, на жаль, результату не було, а у даному випадку результат – найголовніше.

– Які матчі можна виділити, а які хочете найшвидше забути?

Непоганої якості були поєдинки в Оржеві (поразка – 2:3) та Соснівці (1:2), перший тайм з ФК "Минай" (Закарпатська обл.) провели на хорошому рівні (1:1), але в підсумку і в цій зустрічі поступилися суперникові (1:2). Чортківський "Кристал" і ФК "Хмельницький" – слабші від решти команд, тому в цих матчах ми повинні були брати очки, що власне і сталося. Але от домашні поєдинки з ФК "Малинськ", ФК "Калуш", "Покуттям" з Коломиї, домашній кубковий поєдинок з ФК "Миколаїв" – були провальними.

– Перемога в обласних змаганнях – на скільки вона для Вас була важливою?

– В першості області "Нива" мала виграти обов’язково, адже з таким підбором футболістів ми були явними фаворитами, осічок давати не могли. Ми зібрали футболістів-професіоналів, які не повинні ділити матчі на обласні і аматорські. Гравці мають виходити на кожен матч і доводити свій рівень. І якщо в обласних змаганнях це вдалося, то в аматорах – ні. Звичайно, приємно, що перемогли в обласній першості та ще з 100-відсотками набраних очок, адже будь-яка перемога приносить позитивні емоції. А обласному чемпіонаті хорошу гру покази Михайло Штанкевич, Юрій Никеруй, Віталій Бодак, котрих через матчі внутрішньої першості підпускали до поєдинків аматорського чемпіонату. До того ж сподобалося те, що всі команди Тернопільщини на нас налаштовувалися, ніхто перед нами, як фаворитами, зброю не складав.

– Якщо конкретизувати по виконавцях, кого можете відзначити з хорошої сторони в "Ниві"?

Футбол – колективна грав і якщо немає результату, то в цьому винні всі, не можна когось одного чи двох виділяти. Сподобалося, що Немо Шелія вніс у нашу гру яскраві моменти. Дуже розраховували на нападника Святослава Дзядикевича, який останнім поповнив ряди "Ниви", але зігравши два матчі на аматори він травмувався. Чекаємо, що весною він нам допоможе.

Від усіх футболістів, особливо від тих, які були запрошені влітку, чекали більшого. Адже це гравці, які пройшли професійні команди. Але десь помилилися в комплектації, десь недопрацювали на тренування, десь не було концентрації в кінцівках матчів і все це в підсумку призвело до такого результату, який маємо вкінці року.

– З Ваших слів я так зрозумів, що ставка в комплектуванні наекс-гравців ФК "Тернопіль", себе не виправдала?

Я б так категорично не сказав. Той самий Андріан Бабич більше був травмований, ніж грав. Звичайно, на колишніх гравців ФК "Тернопіль" робилася більша ставка, адже люди прийшли професійний футбол. Тим не менше я вважаю, що нам потрібно було ще підсилюватися, ми до кінця не укомплектувалися, а понадіялися на ті сили, які в нас були. А їх виявилося замало!

– А те, що походу сезону відрахували двох досвідчених півзахисників Тараса Кривого та Романа Гаврилюка, не вважаєте, що було зроблено передчасно, адже догравали сезон через травми та хвороби обмеженим числом футболістів?

– Вважаю, що відсутність цих виконавців не вплинула на гру "Ниви". А те, що мали в останніх матчах брак кадрів – це швидше збіг обставин, позаяк ніхто не зміг би передбачити , що одразу троє футболістів підхоплять вірусні захворювання і не зможуть поїхати до того ж Оржева.

Завжди болюча суддівська тема. Що скажете про рівень арбітражу в матчах за участю "Ниви"?

– На мій погляд рівень суддівства в аматорському чемпіонату не відповідає рівню аматорського футболу. Команди грають високого рівня, ажіотаж довкола їх поєдинків великий, і не завжди молоді судді, яких призначають на такі матчі, справляються зі своїми обов’язками.

Що ж до обласних змагань, то особливих претензій до суддів у мене не було. Розумію, що молоді арбітри тільки формуються, всі помиляються – і футболісти, і судді, однак ці помилки на кінцевий результат матчів за участю "Ниви" не впливали.

– Вісім набраних очок після першої частини сезону в аматорському чемпіонаті України – дуже мало. Цей аматорський сезон команда дограватиме, чи все ж рук не опускатимете і спробуєте попсувати нерви іншим командам, в тому числі й лідерам?

– Ніхто рук не буде опускати, керівництво все для того робить, щоб у "Ниви" були хороші умови, як у побутовому, так у фінансовому плані. Тренерський штаб і футболісти прекрасно розуміють, що місце у турнірній таблиці, яке ми нині займаємо – не те, на якому ми маємо бути. І в другому колі намагатимемося виправити ситуацію та підніматися по турнірних щаблях якомога вище. Ми зіграли зі всіма суперниками, знаємо сильні і слабкі сторони кожного, з кожним можна грати і перемагати – що на виїзді, що вдома. Ніхто здаватися не буде! З тим ж "Рочином" та ФК "Минай" гратимемо на власному полі і докладемо всіх зусиль, щоб перемогти. В Чорткова і Хмельницького удома треба вигравати. Та й у гостях в Калуш і Коломиї теж можна брати очки. У аматорському чемпіонаті України немає команди, яка була б на голову сильніша і з якою не можна грати.

– Коли плануєте відновити підготовку до офіційних матчів 2018 року?

– Після Різдвяних свят, орієнтовно 20 січня, зберемося у Теребовлі і проведемо втягуючий збір. А далі будемо думати. Раніше "Нива" двічі проводила навчально-тренувальні збори на базі санаторію "Медобори", що в Конопківці. Чи це будуть знову "Медобори", чи інше місце – залежатиме від погодних умов? Головне – якісно підготувати команду до другої частини сезону.

Також плануємо заявитися на кубок Юста, який традиційно проходить на Львівщині, де власне буде змога перевірити в ділі потенційних новачків. На Тернопільщині у цей час важко знайти спаринг партнерів та й футбольних полів у нас у цей час якісного рівня немає.

– Чи визначилися вже по футболістах з якими припинили трудові відносини та з тими, які поповнили "Ниву"?

– Подякувавши за спільну роботу, покинули команду Олександр Боженко, Тарас Червонецький, Володимир Кравчук, Михайло Оконський та Юрій Цьона. Однозначно, ряд футболістів будемо запрошувати. Не важливо, будуть це місцеві футболісти, чи з інших регіонів – головне, щоб вони підсилили нашу команду і були готові виконувати високі завдання. Як мінімум по одному кваліфікованому виконавцю в кожну ланку будемо запрошувати, а в опорну зону думаємо взяти два футболіста.

Озвучені президентом ФК "Нива" Степаном Никеруйом плани виступати наступного року в новоствореній Національній лізі, чи другій, якщо вона збережеться, зважаючи на не зовсім вдалі виступи команди в 2017 році, не змінилися?

– Все залишилося в силі. Розмовляв з президентом клубу, обопільно дійшли згоди, що перше коло було провальним. Але переговоривши як далі рухатися, таки було прийнято рішення працювати у плані здобуття теребовлянським клубом статусу професійного. З боку ФК "Нива" вже направлено відповідне звернення до Федерації футболу України, щоб отримати документи для проходження атестації на другу лігу.

– На завершення, кілька слів від головного тренера "Ниви" про теребовлянських вболівальників…

– Вболівальники приходять на стадіон, коли є результат. Якщо два-три матчі його немає, вони не дуже хочуть йти на футбол. Нам соромно перед вболівальниками, граємо для них, а результату немає. Будемо все робити, щоб виправдати довіру глядачів у 2018 році та повернути їх на наш стадіон.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →