closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олексій Смагін: "Юними футболістами "Ніки" цікавляться провідні українські клуби"

Олексій Смагін: "Юними футболістами "Ніки" цікавляться провідні українські клуби"
Изменить размер a+ a-
4212
0

За короткий проміжок часу столичний дитячо-юнацький футбольний клуб (ДЮФК) "Ніка" голосно заявив про себе у Києві. На сьогодні клубні команди "Ніки" представлені у більшості дитячих вікових категоріях чемпіонату міста. Доросла команда цього сезону прагне здобути перемогу у першій лізі чемпіонату Києва, аби наступного сезону виступати у вищому дивізіоні. Про сьогодення і день завтрашній в інтерв’ю кореспонденту FootBoom розповідає директор ДЮФК "Ніка" Олексій Смагін.

- Олексію Івановичу, коли було засновано ДЮФК "Ніка" (Київ)?

- У грудні 2012 року, хоча ідея зі створення дитячо-юнацького клубу прийшла трохи раніше. Спочатку команда нараховувала всього дванадцять хлопчиків 2005 року народження, тренувалися у шкільній залі. Офіційно нас зареєстрували у березні 2013 року. З того часу йде відлік діяльності ДЮФК "Ніка".

Олексій Смагін: "Юними футболістами "Ніки" цікавляться провідні українські клуби" - изображение 1

- Хто є засновниками клубу?

- Засновник у ДЮФК "Ніка" один – це я, Олексій Іванович Смагін. Як кажуть, і один у полі воїн.

- Чому обрали таку назву клубу?

- В давньогрецькій міфології Ніка – це богиня перемоги, уособлення звитяги. Ми теж намагаємось прищеплювати дітям психологію переможців. Наша мета - привитии хлопчакам любов до здорового способу життя, згуртувати їх навколо футболу, дати шанс відчути командний дух заради майбутніх перемог. Вважаю, що філософію перемоги треба формувати у дитинстві. До того ж, мені здається, що назва "Ніка" досить нестандартна. Зовсім не багато є футбольних команд з такою назвою. Тому й зупинили свій вибір на користь імені богині перемоги.

Олексій Смагін: "Юними футболістами "Ніки" цікавляться провідні українські клуби" - изображение 2

- Скільки на сьогодні займається у клубі дітей?

- Премудрості найпопулярнішої гри вивчають близько 150 дітей у шести вікових категоріях – 2004 , 2005, 2007, 2008, 2009, 2010 років народження. Усі шість вікових категорій виступають у чемпіонаті Києва. З ними працюють сім кваліфікованих тренерів. Крім того, є відділення дітей дошкільного віку, від трьох до шести років. Навчаємо азам футболу зовсім маленьких діток. Трирічні малюки мають змогу уперше у своєму житті буцнути "круглястого".

- Де "Ніка" тренується та проводить свої домашні матчі?

- Для тренувань орендуємо футбольні поля на житлових масивах Троєщина, Воскресенка, у селі Погреби Броварського району. Поєдинки чемпіонату Києва проводимо на багатьох столичних аренах, які теж орендуємо. Власного стадіону та тренувальної бази у нас поки що немає.

Олексій Смагін: "Юними футболістами "Ніки" цікавляться провідні українські клуби" - изображение 3

- Наскільки я знаю, то у чемпіонаті Києва виступає також дорослий колектив "Ніки"…

-Так, усе правильно. Доросла "Ніка" другий рік виступає у першій лізі чемпіонату Києва. Кістяк команди на 50 відсотків складають наші дитячі тренери і батьки дітей, які тренуються у клубі. Цього сезону чемпіонат проходить за новою схемою – осінь-весна. "Ніка" провела шість матчів й знаходиться у верхній частині турнірної таблиці.

- Яке завдання стоїть перед вашими футболістами у цьому сезоні?

-Зробимо все від нас залежне, аби у наступному сезоні виступати у вищій лізі чемпіонату Києва. Про це мріє і керівництво, і тренери, і футболісти.

Олексій Смагін: "Юними футболістами "Ніки" цікавляться провідні українські клуби" - изображение 4

- Кого можна назвати лідерами "Ніки"?

- Це старший граючий тренер, капітан команди Максим Демський, який виступає на позиції лівого захисника, брати Микола та Олексій Лазарєви. Микола за ігровим амплуа – центральний захисник, Олексій – нападник. Вважаю, що склад "Ніки" добре сформований, але все рівно підсилення потрібне. Думаю, що з часом за команду гратимуть наші випускники.

- Як оцінюєте організаційний рівень проведення чемпіонату Києва?

- Хотілося б кращої організації чемпіонату. Потрібно переходити на сучасніші методи в організації роботи, адже футбол не стоїть на місці, постійно прогресує. Варто запозичати європейський досвід у проведенні аматорських і дитячо-юнацьких турнірів. Брати приклад з провідних європейських чемпіонатів – Німеччини, Франції, Італії, Нідерландів. Ви подивіться, яка кількість дитячих футбольних академій і шкіл функціонує у Нідерландах. Молоді гравці з цієї країни високо котуються у світі. Можливо, колись так буде і в Україні…

- До роботи суддівського корпусу виникають питання?

- Рівень суддівства у чемпіонаті Києва невисокий. Більшість арбітрів молоді і недосвідчені. Упередженостей з боку "людей у чорному" я не помічав, помилки пов’язані з рівнем кваліфікації суддів.

Олексій Смагін: "Юними футболістами "Ніки" цікавляться провідні українські клуби" - изображение 5

- Як складаються подальші футбольні долі ваших вихованців?

- Футболістами "Ніки" цікавляться провідні українські клуби. І мені дуже приємно про це говорити. Деякі наші футболісти уже почали виступати у ДЮФЛУ, вони прогресують. Головне тепер не зупинятися у професійному рості.

- На ваш погляд, чи зможуть ваші вихованці, у майбутньому виступати на професійному рівні?

- Думаю, що так. Добре, що вже на цьому етапі футболістами "Ніки" цікавляться клуби Української Прем`єр-ліги і першої ліги. Утім, багато залежатиме від самих футболістів, від їхнього відношення до справи і особливо до тренувального процесу.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →