closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олег Манагаров: "Кадрова політика "Колоса" - давати шанс проявити себе молодим футболістам"

Олег Манагаров: "Кадрова політика "Колоса" - давати шанс проявити себе молодим футболістам"
Изменить размер a+ a-
4390
0

Чемпіонат Кривогу Рогу проводиться у трьох лігах (вищій, першій, другій), в яких виступає 31 команда. Це може слугувати гарним прикладом для обласних центрів. Адже знайдеться небагато областей, які проводять футбольні чемпіонати відразу у трьох лігах. Одним із найпрогресуючих колективів Криворізького регіону є ФК "Колос", що представляє восьмитисячне смт. Софіївка Дніпропетровської області. Після перемог у другій і першій лігах софіївчани націлюється стати кращою командою Кривого Рогу, а згодом голосно заявити про себе і в чемпіонаті області. З молодою амбіційною футбольною дружиною наших читачів знайомить головний тренер софіївського "Колоса" Олег Манагаров, який свого часу виступав у другій лізі чемпіонату України у складі ФК "Сіріус" (Жовті Води).

Олег Манагаров: "Кадрова політика "Колоса" - давати шанс проявити себе молодим футболістам" - изображение 1

- Олеже Миколайовичу, розкажіть про історію заснування ФК "Колос" (Софіївка) ?

- Офіційною датою заснування ФК "Колос" (Софіївка) є 10 грудня 2011 року. Засновники клубу - власники ТОВ "Агролайт" брати Олександр і Віталій Ащаулови. Вони, до слова, є футболістами нашої команди: Олександр – лівий захисник, Віталій – воротар. Олександр також обіймає посаду голови Софіївської районної федерації футболу. Крім того, нещодавно у складі збірної Дніпропетровської області Ащаулови посіли шосте місце з футзалу на Всеукраїнській спартакіаді серед народних депутатів України, депутатів обласних, районних, міських (міст обласного підпорядкування), сільських та селищних рад. Президент ФК "Колос" (Софіївка) – Микола Біба, відомий на Дніпропетровщині аграрій, директор СТОВ "Володимирівське". Микола Григорович вкладає у колектив всю душу, емоції, не пропускає жодного матчу улюбленої команди. Крім того, він допомагає матеріально, для хлопців створені чудові умови, скажімо, футбольне екіпірування у нас одне з найкращих на Криворіжжі. Відчуваючи дієву підтримку свого керівника гравцям лишається тільки показувати пристойні результати на смарагдовому газоні.

- На сьогодні софіївський "Колос" - провідний клуб Криворіжжя. А як усе починалося?

- Як я уже казав, клуб заснували наприкінці 2011 року, а у 2012-му "Колос" заявився у другу лігу чемпіонату міста Кривий Ріг. У другому колі того сезону я очолив команду. Нам вдалося з першої спроби виграти змагання у другій лізі. У 2013 році здобули перемогу у першій лізі. Після цього виступаємо у міському вищому дивізіоні. У 2014 - му були четвертими, у 2015 – третіми. Минулий сезон – найуспішніший у нетривалій історії клубу. "Колос" завоював срібні медалі чемпіонату та тріумфував у Кубку Кривого Рогу. Як бачите, переможний процес іде по наростаючій. Захищає "Колос" честь району і у турнірах під егідою всеукраїнського фізкультурно -спортивного товариства "Колос" . Наша футболісти – триразові переможці Кубку ДОФСТ "Колос" АПК України на призи народної газети "Зоря", двічі вигравали турнір "Колос Придніпров`я" та обласний Кубок.

Олег Манагаров: "Кадрова політика "Колоса" - давати шанс проявити себе молодим футболістам" - изображение 2

- Чому "Колос" не бере участі у чемпіонаті Дніпропетровської області?

- "Колос" змагається у Кубку області. Минулого сезону досить непогано виступили у цьому турнірі. Намагатимемось не розчарувати своїх уболівальників і цьогоріч – 27 червня софіївчани в 1/8 фіналу Кубка зустрінуться з ФК "Недайвода". Що стосується участі команди у чемпіонаті області, то така ідея у президента "Колоса" присутня. Але спочатку він поставив перед футболістами завдання – перемогти у вищій лізі чемпіонату Кривого Рогу. Слід зазначити, що чемпіонат міста за конкурентоспроможністю ні в чому не поступається обласному турніру. Судіть самі, цього року у Суперлізі Дніпропетровщини виступає вісім команд – чотири з них представляють Кривий Ріг. Про хороший рівень криворізького футболу свідчить і перемога в чемпіонаті області у 2015 році ФК "Лозуватка", з однойменного села Криворізького районі . Ще раніше – у 2007 році "Атлант" (Кривий Ріг), під моїм керівництвом, також вигравав золоті медалі вищої ліги обласного чемпіонату.

- Склад "Колоса" формується місцевими футболістами, чи надаєте перевагу криворізьким гравцям?

- На першому етапі співвідношення футболістів було 50 на 50. Але команда вирішувала високі турнірні задачі, тож ресурсу місцевих гравців почало не вистачати. Нині кістяк "Колоса" складають вихованці криворізького футболу, яким не вдалося заграти на професійному рівні. Втім, у складі є й софіївські гравці. Як наприклад, вищезгадані брати Ащаулови.

Олег Манагаров: "Кадрова політика "Колоса" - давати шанс проявити себе молодим футболістам" - изображение 3

- Чи реально буде "Колосу" цього сезону поборотися за перемогу у вищій лізі чемпіонату Кривого Рогу?

- Після 8 турів у "Колоса" і ФК "Лозуватка - Кривий Ріг" однакова кількість очок, але у нас гра в запасі. З лозуватцями у першому колі ми вже зіграли, поєдинок завершився бойовою нічиєю 2:2. Після першого тайму завдяки голам Олега Насєкіна і Гурамі Джинчарадзе "Колос" вигравав 2:0. У другій половині зустрічі у складі "Лозуватки" на поле вийшов екс-гравець запорізького "Металургу" і "Кривбасу" Юрій Штурко, який суттєво підсилив гру, і суперник зумів зрівняти рахунок. Вважаю, що за підбором виконавців "Лозуватка" дещо переважає нас, адже у цій команді зібрані відомі футболісти. Кадрова політика "Колоса" – давати шанс проявити себе молодим гравцям. І вже від самих футболістом залежить - чи скористаються вони ним. У суперництві з "Лозуваткою" "фішка" "Колоса" - це відмінна фізична підготовка, якій команда приділяє значну увагу у тренувальному процесі. Думаю, що боротьба за "золото" триватиме до останнього туру і кожен з претендентів на найвищі нагороди може втратити очки там, де цього не очікує. Чемпіонат міста тим і цікавий, що навіть команда з нижньої частини може засмутити лідера.

- Невдовзі завершується перше коло чемпіонату Кривого Рогу. У перерві плануєте укріпити склад?

- Декілька позицій потребують вливання "свіжої крові" для підсилення конкуренції.

Олег Манагаров: "Кадрова політика "Колоса" - давати шанс проявити себе молодим футболістам" - изображение 4

- І заключне питання про далекоглядну перспективу. Участь софіївського "Колоса" у чемпіонаті України серед аматорів можлива?

- А чом би й ні? Якщо Микола Біба і Олександр Ащауров скажуть, щоб заявлялися в аматори, то відразу почнемо підготовку. Звичайно, що для участі у цьому чемпіонаті потрібні досвідчені виконавці. Але нинішні гравці за будь-яких обставин отримають свій шанс. Головне, щоб у президента софіївського "Колоса" добре все складалося на аграрній ниві. Від цього, як ви розумієте, і залежить майбутнє нашої команди.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →