closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Андрій Кобченко: "Ребров нам не допоможе, а Козлов - у складі"

Андрій Кобченко: "Ребров нам не допоможе, а Козлов - у складі"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
2786
0

Незабаром FootBoom презентує свій спецпроект, який повністю присвячений аматорському футболу України. А поки тривають останні технічні приготування, починаємо знайомити читачів з командами, які 1 квітня стартують у 82-му за ліком чемпіонаті Київської області.

***

Футбольна команда у Козині була заснована ще в далекому 1976 році. В її історії були як стрімкі злети, так і болючі падіння. Ба більше, команда на деякий час навіть припиняла своє існування. Наразі вона проходить етап відродження, яке відбувається за сприяння Андрія Петровича Кобченка та селищної ради Козина. У 2010-му році футбольна гордість селища міського типу стала переможцем чемпіонату району, а в 2014 та 2015 роках виграла відритий чемпіонат Обухова.

У цьому році "Кристал" після тривалої перерви повертається на обласну арену. Востаннє команда була представлена в обласних турнірах п’ять років тому. Козинці дуже впевнено пройшли груповий етап першої ліги, здобувши перемоги у дев’яти з десяти матчів (ще один завершився внічию). Але вже у першому раунді плей-офф поступилися "Броварам".

Андрій Кобченко: "Ребров нам не допоможе, а Козлов - у складі" - изображение 1

Недовгим був й турнірний шлях "Кристала" у Кубку області. У 1/32 фіналу представник Козина вибив обухівський "Спектр-Агро" (2:1), далі в серії пенальті здолав фастівське "Динамо" (1:1), а ось в 1/8 фіналу, знову-таки у "футбольній лотереї", поступився "Колосу" (Ковалівка), який в той час лише починав свій шлях у українському футболі. Цікаво, що вирішальний 11-метровий удар не реалізував Сергій Ребров. Так, той самий! Теперішній головний тренер "Динамо" вже не перший рік мешкає у Козині і за наявності вільного часу завжди допомагав "Кристалу" у обласних, районних та міських змаганнях.

Про те, чи варто очікувати в нинішньому сезоні Сергія Реброва у футболці "Кристала", підготовку та завдання команди у інтерв’ю журналісту FootBoom розповів тренер команди Андрій Петрович Кобченко.

- Які завдання на сезон поставленні перед командою?

- В першу чергу, грати у футбол та постаратися проявити себе. А далі побачимо. Як то кажуть, апетит приходить під час їжі. Ми завжди боролися за чемпіонство. Але тепер гратимемо на значно вищому рівні. Загадувати наперед не буду.

- Раніше за "Кристал" грали Сергій Ребров та Кирило Козлов (вихованець "Динамо", на професійному рівні виступав за третю та другу динамівські команди). Чи продовжать вони виступи за команду вже у чемпіонаті Київської області?

- Кирило Козлов грав, грає і, думаю, буде грати за "Кристал". Щодо Сергія Станіславовича, то після закінчення професійної кар’єри він дійсно грав у нашій команді. Навіть, ще у минулому сезоні був заявлений за "Кристал". Він дуже допоміг команді. Але зараз, зважаючи на зайнятість, він не зможе нам допомогти у чемпіонаті області. Ми все розуміємо.

Андрій Кобченко: "Ребров нам не допоможе, а Козлов - у складі" - изображение 2

- Чи є у складі команди інші футболісти, які мають досвід виступів на професійному рівні?

- Так. Це Ярослав Бурдейний – вихованець сімферопольської "Таврії", який пограв за молодіжну команду "Ворскли", а також "Карлівку" та "Арсенал-Київщина" (Біла Церква); Юрій Іванюк – вихованець київського "Динамо", у сезоні 2015-2016 захищав кольори "Енергії" (Нова Каховка) у другій лізі України; Кульгук Дмитро теж пограв трохи у другій лізі за команду з Хмельницького. Це ті, хто одразу спав мені на думку. Ми стараємося підтримувати баланс між досвідченими та молодими футболістами. Найстаршому футболісту "Кристала" 32 роки.

- Нещодавно арбітр ФІФА Сергій Бойко провів семінар для футболістів "Кристала" щодо правил гри. Що нового дізналися? На що Бойко акцентував увагу футболістів?

- Нам дуже сподобалося. Було цікаво і корисно. Сергій розповів нам про зміни в правилах гри, підкати ззаду, пояснив нюанси трактування гри рукою – чому в деяких епізодах арбітри призначають пенальті, а в інших ні. Дізналися багато нового, отримали гарний досвід.

- Як проходить підготовка "Кристала" до сезону?

- Тренуємося три рази на тиждень – у вівторок, середу та четвер, граємо контрольні матчі. Нещодавно з рахунком 6:1 перемогли чемпіона Кагарлицького району. А перед цим поступилися "Патріоту" (Баришівка) 0:3 та "Бориспіль-Фаворит" 1:2.

Андрій Кобченко: "Ребров нам не допоможе, а Козлов - у складі" - изображение 3

- Кого вважаєте фаворитом чемпіонату?

- Навіть коли ми не приймали участь у чемпіонаті Київської області, я слідкував за ним. Насамперед відзначу нову команду у чемпіонаті – "Авангард" (Бзів). Вона має потужні фінансові можливості, які дозволили їй запросити до своїх лав футболістів високого, як для аматорів, рівня. Не можна скидати з рахунку минулорічного чемпіона "Джуніорс" (Шпитьки). Звісно, серед фаворитів буде і "Десна" (Погреби).

Думаю, в цьому році чемпіонат буде дуже цікавим. В минулому сезоні чемпіонат був слабшим. Можна сказати, що "Джуніорс" дуже легко його виграв. В нинішньому сезоні буде цікавіше!

Читайте также: Мехман Дола: "Спробуємо поборотися за місце в п’ятірці кращих"

- У першому турі "Кристал" зіграє з ФК "Переяславщина". Що вам відомо про суперника?

- Наводжу довідки, інформації про команду небагато. Знаю, що вона стала срібним призером першості Київської області.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →