closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Сергій Осадчий: "Приємно піти на зимову перерву в ранзі лідера аматорського чемпіонату України"

Сергій Осадчий: "Приємно піти на зимову перерву в ранзі лідера аматорського чемпіонату України"
Изменить размер a+ a-
2189
0

Шість років тому тодішній директор харківського заводу «Електротяжмаш» Володимир Глушаков загорівся ідеєю створити на підприємстві футбольну команду. Для її реалізації запросили відомого українського футболіста Сергія Осадчого, який за свою кар’єру пограв у харківському «Металісті», донецькому «Металурзі», краснопільському «Яворі», ближньому зарубіжжі. «Ліпити» колектив Сергій Миколайович почав з працівників машинобудівного гіганта, стартували з першої ліги. З часом в «ЕТМ» прийшли відомі футболісти, за плечима яких були професійні клуби. Команда поступово прогресувала, за шість останніх років зуміла пройти шлях від заводського колективу до одного з лідерів аматорського футболу України. У 2016 році «ЕТМ» перейменували на «Соллі Плюс». Про минуле і сьогодення ФК «Соллі Плюс» (Харків) наш кореспондент розпитував у її головного тренера Сергія Осадчого.

- Сергію Миколайовичу, для початку давайте з’ясуємо, чому було змінено назву клубу з «ЕТМ» на «Соллі Плюс»?

- Пов’язано це з тим, що у клубу змінився генеральний спонсор. Ним стала добре відома в Україні компанія «Соллі Плюс» (керівник Костянтин Токарєв). Костянтин Олександрович є великим другом беззмінного президента нашого клубу Володимира Глушакова і у нелегкі для нас часи надає нам фінансову допомогу.

Сергій Осадчий: "Приємно піти на зимову перерву в ранзі лідера аматорського чемпіонату України" - изображение 1

- «Соллі Плюс» третій сезон поспіль здобуває золоті медалі чемпіонату Харківської області. Які були особливості цьогорічного чемпіонату?

- Ще перед початком чемпіонату була поставлена задача посісти перше місце та виграти Кубок області. Згодом цю ціль підтвердив і Костянтин Токарєв. «Соллі Плюс» впевнено пройшов всю турнірну дистанцію. Перший етап завершили лідерами, випередивши зачепилівський «Колос» на два очки. Свою переможну ходу продовжили на другій стадії змагань, де команди розігрували 1-4 місця. Вважаю, що «Соллі Плюс» значно переважав срібного призера «Колос» (Зачепилівка) та бронзового – «Квадро» (Первомайський). А зовсім нещодавно, 26 листопада, відбувся фінал Кубка Харківської області, в якому харків’яни зійшлися з амбітним представником першої ліги «Статус» (Кегичівка). Основний час гри завершився внічию, а в додатковий час влучний удар Олександра Яценка приніс перемогу «Соллі Плюс». Обласний кубок ми виграємо двічі поспіль, а Яценко, як і торік, забиває переможний м’яч. Що стосується цьогорічних особливостей, то відзначу, що до числа наших головних конкурентів додався первомайський «Квадро».

- Відомо, що стабільність – це ознака майстерності. Як вам вдається останніми роками міцно утримувати лідерство в обласному футболі?

- На мою думку, запорука нашого успіху базується на трьох складових. По-перше, це наше керівництво. До Володимира Глушакова цього року додався Костянтин Токарєв. Ці люди безмежно люблять футбол та не уявляють свого життя без «Соллі Плюсу», їх часто можна зустріти не лише на домашніх, а й на виїзних матчах команди. По-друге, збалансований склад, симбіоз досвіду та молодості. У нас в команді зібрані випускники академії харківського «Металіста», які з тих чи інших причин не задіяні у професійному футболі. Це кваліфіковані футболісти з якими можна вирішувати поставлені цілі. Вважаю, що за своїм потенціалом «Соллі Плюс» міг би виступати у першій лізі чемпіонату України. Крім того, позначається не результатах хороший мікроклімат, який панує в команді. Досвідчені хлопці завжди прийдуть на допомогу своїм молодшим товаришам.

Сергій Осадчий: "Приємно піти на зимову перерву в ранзі лідера аматорського чемпіонату України" - изображение 2

- Вдало складається для «Соллі Плюс» і цьогорічний чемпіонат України серед аматорів. Після першого кола команда очолює турнірну таблицю, очікували на такий результат?

- Перед командою не стояло завдання будь–якою ціною бути в лідерах. Футболістам потрібно було виходити на поле, показувати все на що вони здатні та перемагати. Як з’ясувалося, здатні вони на багато… Приємно піти на зимову перерву в ранзі лідера аматорського чемпіонату України. Водночас є і неприємний момент – в поєдинках всеукраїнських змагань зазнали серйозних ушкоджень провідні футболісти «Соллі Плюсу», які не змогли зіграти у принциповому матчі першості області проти зачепилівського «Колоса».

- Хто з футболістів «Соллі Плюс» пограв у професійних клубах?

- Майже вся команда. Любителям футболу добре відомі прізвища Олександра Яценка, Олексія Покосенка, Єгора Коваленка, Сергія Мізюка, Владислава Коробкіна, кращий бомбардир чемпіонату області двох останніх сезонів, Владислава Середи. Виступають у команді й молоді перспективні хлопці – Данило Соломаха, Ян Осадчий, які також уже мають професійний досвід. Повторюсь – склад «Соллі Плюса» формують лише кваліфіковані футболісти. Перевагу насамперед віддаю швидкісним гравцям, адже команда проповідує швидкісний сучасний футбол.

Сергій Осадчий: "Приємно піти на зимову перерву в ранзі лідера аматорського чемпіонату України" - изображение 3

- До недавнього часу ви, людина яка багато побачила на своєму футбольному віку, також виходили на поле у складі «Соллі Плюса»…

- В «ЕТМ» я починав граючим тренером у 2010 році. Допомагав своїм партнерам, багатьом з яких бракувало виконавської майстерності. Дивного в цьому нічого не було, адже на початку своєї історії команда вважалася заводською. Переглянув тоді близько 60 працівників «Електротяжмашу», тих хто колись займався футболом, але їм було важко: вдень – працювали, ввечері – тренувалися. Згодом змінили клубну кадрову політику – запросили колишніх випускників школи «Металіста», що дало свої плоди. Виграли першу лігу, перейшли у вищу. Тривалий час «ЕТМ» позиціонував себе як фарм-клуб «Металіста», провели з ним багато товариських поєдинків. За «Соллі Плюс» востаннє я зіграв у 2015 році, у віці 45 років. Зараз зосереджений лише на тренерській роботі. Допомагає мені, до речі, колишній футболіст «Металіста» Віктор Сусло та тренер воротарів Олександр Качоренко.

- Кого виділите з футболістів «Соллі Плюс» за підсумками сезону?

- З комплектацією команди тренерський штаб потрапив у саму точку. «Соллі Плюс» сильний, перш за все, командним духом. Тому виокремлю весь колектив, на смарагдовому газоні билися всі як один.

Сергій Осадчий: "Приємно піти на зимову перерву в ранзі лідера аматорського чемпіонату України" - изображение 4

- Тоді назвіть топ-трійку гравців чемпіонату?

- Не хочеться переходити на особистості, але ці три футболісти грають у нашій команді, яка серед усіх клубів Харківщини найкраще укомплектована. Наприклад, зараз мені не приходить у голову жоден футболіст другої команди чемпіонату «Колоса» (Зачепилівка).

- До слова, у міжсезоння можливе підсилення складу «Соллі Плюс» гравцями «Колоса»?

- Малоймовірно, чогось особливого в їхніх діях я не помітив. Якщо і підсилюватимемося, то точно не зачипилівцями, яких, за стилем гри, я не бачу у своїй команді. Харківський регіон має величезний футбольний кадровий потенціал, тут є з кого вибирати.

- Яка у команди інфраструктура?

- Взимку тренуємось на базі академії «Металіста», коли теплішає переходимо на стадіон «Динамо», що у парку Горького. На цій же арені проводимо свої домашні матчі.

- І наостанок. Як команда відзначила цьогорічний чемпіонський успіх?

- Після одного з матчів аматорського чемпіонату гравцям «Соллі Плюс» були вручені золоті медалі, потім організували вечірку. На неї, до слова, Костянтин Токарєв приїхав з екс-футболістом київського «Динамо» та збірної СРСР Ігорем Бєлановим. Тож хлопці мали можливість поспілкуватись з живою легендою футболу.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →