closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Андрій Волинський: "До кінця січня визначимося, в якій лізі виступатиме "Колос"

Андрій Волинський: "До кінця січня визначимося, в якій лізі виступатиме "Колос"
Изменить размер a+ a-
2582
0

Минулого сезону "Колос", що представляє село Рачин (засноване 1545 року на території Волинського воєводства Великого князівства Литовського) Дубенського району дебютував у другій лізі чемпіонату Рівненської області. На першому етапі сільські футболісти змагалися у групі "Б", де посіли високе друге місце. Перше у футболістів ФК "Вельбівно". Після цього чотири кращі команди груп "А" і "Б" сформували фінальну вісімку, яка повела боротьбу за нагороди. У підсумку "Колос" (Рачин) здобув срібні медалі, чемпіоном став ФК "Вельбівно", "бронза" у "Локомотива" (Здолбунів).

Своїми враженнями від сезону, подальшими перспективами та цікавими фактами про місцевий футбол поділився з нами головний тренер, представник "Колоса" Андрій Волинський.

– Цим результатом ми задоволені, це був немовби сон, – починає розмову Андрій Миколайович. – "Колос" – команда-сенсація у другій лізі. Напередодні чемпіонату особливих задач перед командою ми не ставили. Розуміли, що є абсолютними новачками і доведеться нелегко. Втім, старання хлопців, які викладалися у кожному матчі, та незламний характер дали свої плоди. Щоправда, стартували невдало: у чотирьох турах набрали лише два очки. Потім була блискавична серія з п’яти перемог, яка дозволила нам закріпитися на другій сходинці. Друге місце у групі "Колос" так нікому і не віддав. Потім був фінальний етап, який наші футболісти провели на високому рівні. Це, власне, і дозволило "Колосу" здобути срібні медалі.

15 грудня відбулося нагородження рачинської команди за друге місце в чемпіонаті області. Розпочалося свято зі слів керівництва громади, а саме голови Тараканівської ОТГ ( Рачин входить до цієї об’єднаної територіальної громади) Наталії Сорочинської та старости села, президента клубу Олександра Кривичуна. Було сказано багато гарних слів, вручено подяки всім, хто допомагав команді. Далі було проведено нагородження, кожен гравець та персонал команди отримав медаль, вручили кубок та диплом Рівненської обласної федеаціїї футболу(РОФФ). Після цього відбувся неймовірний концерт, дякуємо за це нашим артистам, ведучій та організатору цього дійства Аллі Грабар.

Читайте також: Сергій Вишневський: "Майбутнє "Вілії" я бачу у підростаючому поколінні"

Урочиста церемонія нагородження "Колоса" пройшла на найвищому рівні. Шкода тільки, що цього не побачили керівники РОФФ, які не приїхали до нас на вшанування.

Андрій Волинський: "До кінця січня визначимося, в якій лізі виступатиме "Колос" - изображение 1

- Які матчі вашої команди можете відзначити?

- Як я вже казав впродовж всього чемпіонату "Колос" показував добротну гру. Тому важко виокремити якийсь конкретний матч. Навіть коли програли у гостях "Вельбівно" (0:3) команда викладалася на всі сто. Лише одного разу "Колос" повністю провалив матч, я не впізнавав своїх футболістів. Було це у гостьовому поєдинку проти "Свиспану" (Костопіль), в якому ми поступилися (1:3).

- Що не дозволило "Колосу" скласти конкуренцію "Вельбівно", у боротьбі за чемпіонство?

- Насамперед відсутність досвіду. Вісімдесят відсотків наших футболістів уперше грали в обласному чемпіонаті. Натомість склад "Вельбівно" сформували виключно досвідчені гравці. З цією командою "Колосу" було непросто конкурувати. Втім, у підсумковій турнірній таблиці наше відставання складає всього два очки.

Головне, що хлопці за цей рік набралися неоціненого досвіду. До речі, вперше за часів незалежності сільська команда Дубенського району здобула право виступати у першій лізі чемпіонату Рівненської області.

Читайте також: Степан Кащин: "Сподіваємося, що "Вельбівно" продемонструє гідні результати у першій лізі"

- "Колос" цього сезону вперше виступав в обласному чемпіонаті. А якою є історія команди? Де "Колос" грав до цього?

- Для початку трохи із загальної історії місцевого футболу. Рачин – це футбольне село, зі своїми традиціями. На перетині 1990-2000-го років рачинський "Промінь" чотири рази ставав чемпіоном Дубенського району, змагався в обласній Лізі чемпіонів. Історія "Колоса" (Рачин) бере свій початок з 2014 року, коли ми заснували команду. До 2018 року "Колос" виступав у чемпіонаті Дубенського району. Цьогорічним досягенням футболісти "Колоса" зробили собі подарунок на п`ятиріччя команди, такий собі маленький ювілей. Рачинський клуб достойно представив своє село, громаду та всю Дубенщину.

Андрій Волинський: "До кінця січня визначимося, в якій лізі виступатиме "Колос" - изображение 2

- Скільки років ви очолюєте "Колос"?

- Пішов п`ятий рік. Народився я і виріс в Рачині, грав на районному рівні. Через проблеми зі спиною у 24 роки повісив бутси на цвях. У 2013-му очолив дубенський "Колос", який заснували мої друзі, команда заявилася в районний чемпіонат. Втім, цей футбольний проект проіснував лише рік. У 2014-му місцеві хлопці ініціювали створення у Рачині футбольного клубу, який об’єднався з "Колосом" (Дубно). Значну допомогу у створенні клубу надав Юрій Байрак, наш діючий гравець, капітан команди. "Колос" відразу став переможцем другої ліги і піднявся до першої, де у дебютному сезоні посів п’яте місце. Дуже важко проходило становлення нового колективу. Зміни на краще відбулися наприкінці 2015 року, коли головою сільської ради обрали колишнього футболіста Олександра Кривичуна. Олександр Олександрович без всяких роздумів почав допомагати команді, згодом став президентом "Колоса".

- З приходом Олександра Кривичуна результати команди покращилися?

- Так. У 2016-му "Колос" завоював бронзові медалі чемпіонату Дубенського району. 17 -ий рік був особливим як для нас, так і для всього дубенського футболу, адже вперше чемпіонат був відкритим. До змагань долучилися команди з Млинівського і Радивилівського районів. Для "легіонерів" не було жодних обмежень, тож у складах команд можна було побачити багатьох відомих в області, та за її межами, футболістів. Наприклад, за рачинський "Колос" в деяких матчах грали: нинішній гравець харківського "Металіста-1925" Назар Мельничук; Юрій Перін (екс-"Рось" (Біла Церква), "Шахтар" (Свердловськ), "Гірник" (Кривий Ріг), "Інгулець" (Петрове), "Буковина" (Чернівці), Юрій Федорчук (екс- "Волинь" (Луцьк); Дмитро Харчук (екс- "Волинь" (Луцьк). Крім того, залучали іноді до поєдинків і нашу юну гордість, уродженця Рачина, футболіста молодіжного складу "Динамо" (Київ) Артура Ващишина.

Рівень чемпіонату був дуже сильним, ні в чому не поступався другій обласній лізі. Чемпіоном став представник Радивилівського району – ФК "Крупець", "Колос" фінішував другим. Після успішного сезону у мене була можливість попрацювати в обласному чемпіонаті, тож вирішив залишити "Колос". Втім, Юрій Байрак вмовив залишитися. А через деякий час після розмови з Олександром Кривичуном вирішили заявитися у другу обласну лігу. Кістяк команди зберігся, запросили декількох гравців із сусідніх сіл та 3-4 "легіонерів" з інших районів.

- "Колос" виборов путівку до першої обласної ліги. Гратимете у ній?

- Наразі це питання перебуває у стадії обговорення. До кінця січня визначимось, в якій лізі виступатиме "Колос". Ми вибороли шанс грати серед найкращих команд області, звичайно, хотілося б там спробувати свої сили. Сподіваємось на підтримку Тараканівської ОТГ та спонсорів. Якщо гратимемо у першій лізі, то, звичайно, що підсилюватимемо склад.

- Де "Колос" проводить свої домашні матчі?

- У Рачині на місцевому стадіоні, де є зручні трибуни та роздягальні. Бентежить лише поганий стан газону. Голова Тараканівської ОТГ Наталія Сорочинська обіцяла допомогти у цьому питанні. Футбол у Рачині люблять, підтримати команду приїздять з багатьох сіл, районного центру. Приємно було, коли ми проводили свій перший матч у другій лізі у Дубровиці проти "Лісівника", і нас приїхала підтримати велика кількість відданих вболівальників.

Андрій Волинський: "До кінця січня визначимося, в якій лізі виступатиме "Колос" - изображение 3

- І насамкінець.Кого відзначите з гравців за підсумками чемпіонату?

- Керівництвом клубу визначило кращих гравців сезону в таких номінаціях: краший воротар - Юрій Ковальчук, якому недавно було зроблено операцію, бажаємо йому найшвидшого одуження; кращий захисник - Юрій Байрак; кращий півзахисник - Володимир Харчук; кращий нападник - Володимир Мишура; кращий гол – Мар`ян Кусак; кращий гравець - Василь Пилипака. Василь – це наш справжній лідер, якого я можу всім поставити в приклад. Також хотів би відзначити Юрія Байрака, який приносить багато користі як на полі, так і поза його межами. Ми всі хочемо, щоб "Колос" залишався флагманом Дубенщини футбольної.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →