closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Октай Ефендієв: "Нива" (Бузова) в сезоні 2022-2023 повинна виступати у другій лізі чемпіонату України"

Октай Ефендієв: "Нива" (Бузова) в сезоні 2022-2023 повинна виступати у другій лізі чемпіонату України"
Изменить размер a+ a-
2524
0

Визначилися чвертьфіналісти Кубка України серед аматорів сезону 2021 /2022. У вісімці найсильніших – "Нива" (Бузова) – чвертьфіналіст минулорічного розіграшу, один із лідерів цьогорічного аматорського чемпіонату України. 29 вересня у Запоріжжі на стадіоні "Мотор-Січ" бузівчани проведуть свій перший матч. Гра-відповідь 6 жовтня на стадіоні "Бузова-Арена" у селі Бузова Київської області.

Про поточні справи, філософію та стратегію розвитку клубу кореспондент спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" розмовляє з президентом "Ниви" (Бузова) Октаєм Ефендієвим.

- Октаю Зіяєвичу, "Нива" (Бузова) зіграє у чвертьфіналі аматорського Кубка України. У сезоні 2020 /2021 ваша команда зупинилася саме на цій стадії, а як буде цьогоріч?

- Наш клубний принцип, наша клубна філософія - це перемагати, перемагати і ще раз перемагати. А у минулорічному розіграші Кубка України в 1/ 4 фіналу ми дійсно поступилися "Феніксу" ( Підмонастир). Це було випадкове непорозуміння. У цьому двобої нам тотально не щастило. З тієї невдачі були зроблені правильні висновки. Є результат. З квітня 2021, відтоді, коли за сумою двох матчів бузівські футболісти поступилися "Феніксу", "Нива" не програла жодного офіційного матчу. Це тішить нас та наших уболівальників.

Октай Ефендієв: "Нива" (Бузова) в сезоні 2022-2023 повинна виступати у другій лізі чемпіонату України" - изображение 1

- 29 вересня "Нива" на виїзді в 1/ 4 фіналу поміряється силами з чемпіоном Запорізької області трьох останніх сезонів, бронзовим призером минулорічного чемпіонату України серед аматорів "Мотором" із Запоріжжя. Про суперника володієте достатньою інформацією?

- Над цим працює тренерський штаб. Суперник у чвертьфіналі Кубка України у "Ниви" сильний. Знаю, що останні три сезони команда досить впевнено вигравала чемпіонат Запорізької області. У аматорській першості України сезону 2020/2021 "Мотор" став переможцем групи "3", випередивши цьогорічних учасників другої ліги чемпіонату України – "Вовчанськ", "Суми". "Полтаву", "Тростянець". У фінальному етапі запоріжці дійшли півфіналу, де у рівній боротьбі поступилися "ЛНЗ" (Черкаси) і в підсумку здобули бронзові медалі чемпіонату. Один із головних факторів успіху запорізької команди – це їхній головний тренер Анатолій Чанцев. Наддосвідчений наставник, який тренував "Металург" (Запоріжжя), "Зорю" (Луганськ), "Карпати" (Львів). Суперник – сильний, але футболісти "Ниви" налаштовані тільки на перемогу. Кубок України повинен підняти над головою наш капітан Євген Миколаюк.

До слова, на цей сезон поставлена задача перемогти в усіх турнірах, в яких команда бере участь. І одна велика перемога в нашому активі вже є. 24 серпня в День Незалежності України у Ковалівці "Нива" (Бузова) переконливо виборола вперше в своїй історії престижний трофей – Кубок Київської області. В фіналі, нагадаю, виграли у "Дружби" (Мирівка) з рахунком 2:0. Враження найпозитивніші. Особливо приємно, що здобули цю звитягу на стадіоні, де вже проводились офіційні міжнародні матчі. Ця арена відповідає всім міжнародним стандартам.

- Цьогорічні новачки "Ниви" себе виправдали?

- На сто відсотків. У 2021 році склад "Ниви" поповнили дуже сильні футболісти: Андрій Головатенко, Сергій Зуєвич, Андрій Зозуля, Олег Чоботар, Денис Балацький, Даниїл Тумко, Олександр Ярмак та Євген Ярмак.

Октай Ефендієв: "Нива" (Бузова) в сезоні 2022-2023 повинна виступати у другій лізі чемпіонату України" - изображение 2

- Чи задоволені тим, як наразі укомплектований склад "Ниви"?

- Так. "Нива" - це симбіоз молодості і досвіду. Кістяк команди складають як досвідчені хлопці, які пограли на найвищому рівні, так і перспективна молодь:Іван Скляренко, В'ячеслав Турчанов, Іван Сомов, Євген Миколаюк, Сергій Зуєвич, Андрій Головатенко, Андрій Зозуля, Олександр Ярмак, Євген Ярмак, Даниїл Тумко . Захисник Андрій Пилявський взагалі має легіонерській досвід, він тривалий час провів у добротних зарубіжних клубах. В активі Андрія також один поєдинок у складі національної збірної України. Всім без виключення нашим досвідченим гравцям імпонує психологія переможців, яка є основною рисою нашої філософії, і максимальні задачі, які стоять перед командою. Та й умови були запропоновані футболістам такі, від яких не відмовляються. "Нива" зараз має два повноцінні склади.

- Як охарактеризуєте тренерський штаб?

- Лаконічно – професіонали своєї справи. Що стосується тренерського штабу, то очолює команду висококваліфікований та досвідчений фахівець - Сергій Васильович Карпенко. Він має солідний досвід перемог в престижних аматорських турнірах (три вікторії в чемпіонаті Київської області, виграш Кубка України серед аматорів). Допомагає йому в тренувальному процесі В'ячеслав Володимирович Гаді. У колективі – гарний мікроклімат. А у мене з тренерським штабом цілковите взаєморозуміння.

- Які зміни відбулися у ФК "Нива" (Бузова) відтоді, як ви стали президентом клубу?

- Коли я очолив клуб він перебував, висловлюся боксерською термінологією, в стані "гроггі". Нині "Нива" (Бузова) бореться за чемпіонство в області та Україні. Приємно, що наші вболівальники та ультрас завжди палко підтримують рідну команду, в тому числі й на виїздних іграх .

- Яку суму вже інвестовано в розвиток і розбудову клубу, інфраструктурні проекти? Звісно, якщо це не є конфіденційною інформацією.

- Кошти вкладаються значні. Збудувано красень-стадіон "Бузова-Арена" зі штучним покриттям (розрахований на 253 глядачів), навчально-тренувальну базу. Також придбали транспортні засоби, екіпірували дві команди, закупили всі необхідні аксесуари для тренувального процесу. В цьому питанні є чим похвалитися: клубну інфраструктуру вдалось створити фактично за 6-7 місяців.

Наразі вирішується питання будівництва стадіону з натуральним покриттям, розрахованого на 2000 глядачів.

Також розвиваємо соціальні та благодійні напрями. Зокрема допомога сім'ям з малим достатком та сім'ям воїнів АТО, які захищали та захищають територіальну цілісність нашої рідної України. Зусиллями працівників клубу, місцевих мешканців в селі Бузова було створено паркову зону, штучне озеро, посаджено близько тисячі дерев та квітів. Дотримуємось принципів: "Футбол повинен мати людське обличчя" та "Творити та створювати".

- Один у полі, як кажуть, не воїн. Ви наразі – єдиний інвестор "Ниви" (Бузова). А як щодо залучення інших інвесторів, спонсорів, меценатів. Працюєте в цьому напрямі?

- Поки що в "Ниві" і один у полі воїн (посміхається). Я повністю фінансую клуб. Справляюся. А що буде завтра? Поживемо-побачимо. Життя завжди розставляє все на свої місця.

- Що вдалося зробити для розвитку дитячо-юнацького футболу у Бузовій?

- Дитячо-юнацький футбол у Бузовій постійно розвивається.

За проведення цієї роботи я дуже вдячний Марку Станіславовичу Мартиненко. Він її виконує на відмінно. Окрім проведення тренувального процесу, в якому беруть участь близько 50 дітей, фахівець також організовує дитячі футбольні турніри.

Нещодавно, в День святкування села Бузова, Марк Станіславович організував турнір за участю дітей під назвою "Кубок Єдності". Крім дорослої та веронської команд в турнірі взяли участь дитячі колективи вікової групи 7-10 та 11-14 років. Нині Марк Станіславович активно працює над створенням дитячо-юнацької академії "Нива" (Бузова).

- Чи плануєте наступного сезону виступати в другій лізі чемпіонату України?

- Так. Будемо подавати відповідні документи на проходження атестації і отримання професійного статусу. "Нива" (Бузова) в сезоні 2022\2023 повинна виступати у другій лізі чемпіонату України.

- У найближчі п'ять років "Ниві" реально грати в Українській Прем`єр-лізі?

- Ви знаєте, в нашому житті все реально. Про це я можу говорити зі свого власного досвіду, досвіду своїх друзів та знайомих. Головне – мати мету та прагнення її здійснити.

 

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →