closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

ДЮСШ "Молодь-2016" (Полтава): зростає зміна для "Ворскли" та інших професійних клубів

ДЮСШ "Молодь-2016" (Полтава): зростає зміна для "Ворскли" та інших професійних клубів
Изменить размер a+ a-
2993
0

Дитячо-юнацький футбол у 284-тисячному обласному центрі Полтава досить розвинений. Щороку талановиті випускники місцевих футбольних шкіл поповнюють склад полтавської "Ворскли" U-19. Серед них, зокрема і вихованці однієї з найпотужніших міських ДЮСШ - "Молодь-2016".

В інтерв’ю спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" директор цієї спортивної школи Денис Сердюк розповів про те, як все починалося у "Молоді-2016", сьогоднішні реалії, відомих вихованців та їх наставників.

- Денисе Олександровичу, коли розпочала функціонувати ДЮСШ "Молодь-2016"?

- Це був 1999 рік. Ініціатором заснування спортивної школи "Молодь" виступив відомий в Україні футбольний функціонер, тодішній голова Полтавської обласної федерації футболу Анатолій Дяченко. У перший рік у спортшколі займалися переважно юні футболісти з Полтави. З інших міст області було лише декілька дітей. Це вже пізніше почали запрошувати талановитих хлопців із багатьох куточків України. Нині в ДЮСШ "Молодь-2016" навчаються діти з багатьох українських міст. Зауважу, що до 2016 року школу підтримувало фізкультурно-спортивне товариство "Україна". Останні п’ять років нами опікується Полтавська міська ради. Тому і назва видозмінилася, офіційно ми називаємося "Комунальний заклад Полтавська дитячо-юнацька спортивна школа "Молодь-2016". Питання з фінансуванням та й загалом функціонуванням спортивної школи місто стовідсотково взяло на себе.

ДЮСШ "Молодь-2016" (Полтава): зростає зміна для "Ворскли" та інших професійних клубів - изображение 1

- ДЮСШ "Молодь-2016" має двадцятидворічну історію. Хто за цей час стояв біля керма спортшколи ?

- З великим задоволенням назву цих людей. Спочатку директором був Володимир Плєвако, потім його замінив Геннадій Жуков. Володимир Євгенович та Геннадій Віталійович зробили чимало для становлення та розвитку спортивної школи. У 2016 році посаду директора довірили мені.

- Назвіть найвідоміших вихованців ДЮСШ "Молодь-2016"?

- Маємо ким пишатися: Володимир Чеснаков ("Ворскла" (Полтава); Євген Павлюк ("Ворскла" (Полтава); Артем Громов ("Ворскла" (Полтава), "Динамо" (Київ), "Зоря" (Луганськ); Олексій Чічіков (Ворскла" (Полтава), "Дніпро", "Дніпро-1", "Зірка" (Кропивницький), "Акжайик" (Уральськ, Казахстан); Богдан Мишенко ("Металург" (Донецьк), "Мілсамі" (Оргіїв, Молдова), "Десна" (Чернігів), "Динамо" (Тбілісі, Грузія), "Торпедо-БелАЗ" (Жодіно, Білорусь); Олег Бараннік ("Ворскла" (Полтава), "Гірник-Спорт" (Горішні Плавні), "Полтава", "Нафтовик-Укрнафта" (Охтирка), "Авангард" (Краматорськ). Дуже шкода, що через травму Олег у 26 річному віці вимушено завершив професійну кар’єру. Про нього високої думки був колишній наставник "Ворскли", легендарний Микола Павлов. Вболівальники, гадаю, пам’ятають дубль Баранніка у ворота "Динамо" (Бухарест) у кваліфікації Ліги Європи у 2011 році. Список наших вихованців можна продовжувати і продовжувати.

ДЮСШ "Молодь-2016" (Полтава): зростає зміна для "Ворскли" та інших професійних клубів - изображение 2

- Розкажіть про сьогоднішні справи ДЮСШ "Молодь-2016". Скільки в школі нараховується дітей? Скільки працює тренерів?

- Нині в спортшколі – 360 дітей, 13 вікових груп. Футбольні заняття в "Молоді-2016" хлопчики починають у першому класі, а закінчують в одинадцятому. Тренерами у нас працює десятеро фахівців. Виділю двох наставників – заслуженого тренера України Сергія Ходирєва та колишнього багаторічного капітана полтавської "Ворскли" Сергія Лукаша.

- В яких офіційних змаганнях виступають команди ДЮСШ "Молодь-2016"?

- Останні п’ять років ми були представлені у першій лізі ДЮФЛ України. Сезон 2020/2021 чотири різновікові команди ДЮСШ "Молодь-2016" провели у вищій лізі. Зокрема хлопці 2005 та 2006 років народження посіли у своїх групах треті місця. Періодично виїжджаємо на міжнародні турніри. Так, нещодавно повернулися з Болгарії, де команда 2007 року народження посіла третє місце, а молодші на рік хлопці здобули перемогу. Зазначу, що цей виїзд профінансували батьки дітей. За це їм – велика вдячність.

- Де базується ДЮСШ "Молодь-2016"? Де проводите домашні матчі?

- Суперників приймаємо у Полтаві на стадіоні "Динамо", газон – штучний. З керівництвом стадіону укладений договір на безкоштовну оренду. Тренувальний процес проходить на "Динамо" – міській спортивній базі та на території школи-інтернату. До послуг юних гравців футбольні та міні-футбольні поля з натуральним та штучним покриттям хорошої якості. До слова, в гуртожитку школи-інтернату проживають іногородні футболісти. Транспорт орендуємо, витрати покриває Полтавська міська рада. З упевненістю можу сказати, що в ДЮСШ "Молодь-2016" для дітей створені гарні умови. Принаймні наші вихованці ними задоволені. Міськрада докладає максимум зусиль, аби молоді футболісти не відчували проблем і незручностей ані в тренувальному процесі, ані в побуті.

Довідка

Денис Олександрович Сердюк народився 5 червня 1984 року у місті Лубни Полтавської області. Футбол, за його словами, він полюбив завдяки батьку, який тренував у місцевій ДЮСШ. На юнацькому та аматорському рівні Денис виступав за "Молодь" (Полтава), ФК "Лубни" та ФК "Драбів". Грав за юнацьку збірну Полтавської області, в складі якої у 2000 році посів третє місце на всеукраїнських змаганнях. Ігрове амплуа – центральний півзахисник. У ДЮСШ "Молодь-2016" почав працювати тренером у 2002 році. У 2016-му призначений директором спортивної тшколи. Є діючим асистентом головного арбітра в Українській Прем`єр-лізі.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →