closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олександр Чигрин: "В чемпіонаті України у цьому сезоні не гратимемо, завдання – бути найсильнішими в області"

Олександр Чигрин: "В чемпіонаті України у цьому сезоні не гратимемо, завдання – бути найсильнішими в області"
Изменить размер a+ a-
2074
0

"Факел" з восьмитисячного містечка Липовець, що розташоване за 42 км на південний схід від обласного центру – Вінниці і за 213 км на південь від Києва, в останню п’ятирічку стабільно посідає лідируючі позиції в чемпіонаті Вінницької області. Так, у сезоні 2015/2016 липовчани вперше стали обласними чемпіонами. І ось через п’ять років вони повторили своє "золоте" досягнення. Ще можемо пригадати завойовані футболістами з Липовця "срібло" сімнадцятого і "бронзу" вісімнадцятого та двадцятого років. Виступав свого часу "Факел" і в чемпіонаті та кубку України серед аматорів.

Про чемпіонський сезон, його титулярів та найближчі перспективи – в інтерв’ю кореспондента сайту FootBoom "Аматорський футбол" з президентом липовецької команди Олександром Чигрином.

- Олександре Васильовичу, "Факел" вдруге у своїй історії здобув золоті медалі в обласному чемпіонаті. Яким видався чемпіонський шлях?

- "Факел" продемонстрував чемпіонську ходу! Маємо максимальний результат: десять перемог у регулярній першості та дві перемоги на фінальному етапі. Жодної нічиї, жодної поразки. Зазначу, що у фінальну пульку вийшли по дві найкращі команди з груп "А" і "Б": "Факел" (Липовець), ФК "Могилів -Подільський", "Моноліт" (Козятин), ФК "Орлівка". Вигравши у "Орлівки" (4:0) та "Моноліту" (2:1) "Факел" (Липовець) вдруге за останні п’ять сезонів здобув чемпіонство в аматорському футболі Вінницької області.

Два заключні тури перетворювалися у формальність, і прикро, що деякі команди зігнорували спортивний принцип, відмовляючись виходити на поле у заключних матчах. Зазначу, що срібні медалі завоював "Моноліт", бронзові - "Орлівка".

А своїй команді за виступи у сезоні 2020/2021 ставлю тверду "п’ятірку". Єдиний гіркий осад – це поразка у фіналі Кубка області від "Моноліту". Основний час гри завершився внічию 1:1, ми не реалізували велику кількість гольових моментів. У серії ж післяматчевих пенальті удача посміхнулася супернику.

Олександр Чигрин: "В чемпіонаті України у цьому сезоні не гратимемо, завдання – бути найсильнішими в області" - изображение 1

- Розкажіть про тих, хто кував друге "золото"?

- Колектив у нас досвідчений та дружний. Є кілька вікових гравців, є молодь. Середній вік "Факела" - 26 років. Лідерами команди назву досвідченого захисника Андрія Заводяна і центральних півзахисників Максима Фурмана та Владислава Васалатія. У нас зібрані лише гравці з Вінницької області. Виняток – універсальний атакувальний півзахисник з Черкащини Олександр Колос , якого добре знають за виступами у провідних аматорських командах цього регіону – "ЛНЗ" (Черкаси) та "Альтаїрі" (Драбів).

Очолює "Факел" Василь Чигур, тренує він самостійно, помічників не має. Інколи я можу щось корисне порадити. Звісно, що в міжсезонні спробуємо ще підсилити деякі позиції.

- Чи є у нинішньому складі "Факела" колишні професіонали?

- Вісім наших футболістів свого часу виступали у першій та другій лігах чемпіонату України. Цей неоцінений досвід вони передають іншим партнерам по команді.

- Хто підтримує команду матеріально? На кого лягає основний фінансовий тягар?

- З 2013 року я почав вкладати в розвиток команду свої власні кошти. Тоді ж поставив задачу, що команда повинна стати найкращою в чемпіонаті області. І це нам вдалося сповна.

- Допомогу з боку місцевої влади відчуваєте?

- Липовецька ОТГ – це друге джерело фінансування команди. Допомагають у міру своїх сил і можливостей. Частково допомагають також місцеві комерційні структури.

- Чому в сезоні 2020/2021 "Факел" не брав участі в чемпіонаті України серед аматорів? Адже раніше ви там грали.

- Так, у сезонах 2017/2018 та 2018/ 2019 "Факел" успішно виступав у аматорському чемпіонаті та кубку України. Зокрема посідали третє місце та виходили в 1/ 4 фіналу кубка, де поступалися майбутнім переможцям розіграшу - "ЛНЗ" (Черкаси) та "Авангарду" (Бзів). А тепер от вирішили взяти паузу. Прагнемо проаналізувати наші попередні виступи, зробити висновки, планово перегрупувати сили.

- Найближчого сезону не маєте наміру повернутися на всеукраїнську аматорську арену?

- В аматорах України у цьому сезоні не гратимемо, завдання – бути найсильнішими в області. Знову боротимемось за чемпіонство і перемогу в кубку області.

- Ви були присутнім на фіналі чемпіонату України серед аматорів між "ЛНЗ" (Черкаси) та "Вікторією" (Миколаївка) . Ваші враження?

- Симпатій не мав до жодної із команд. Від фіналу очікував більш видовищного футболу. Сценарій поєдинку був доволі несподіваним: "ЛНЗ" уже на 4 хвилині відкрив рахунок. Після цього "Вікторія" всіма силами побігла відіграватися, багато атакувала, але створювати гольові моменти не вдавалося. "ЛНЗ", навпаки, всі сили кинув на захист власних воріт. І такий перебіг подій приніс дивіденди футболістам із Черкащини, які у компенсований час провели другий м`яч. Вони виграли з рахунком 2:0 і стали чемпіонами України серед аматорів.

Довідка

Команда з 37-річною історією і титулованим президентом

"Факел" (Липовець) заснований за ініціативи палкого прихильника футболу Миколи Любченка у 1984 році. Нині Микола Іванович обіймає посаду начальника команди. Олександр Чигрин, нинішній президент "Факела" - уродженець міста Іллінці, яке межує з Липовцем. Його запросили в команду у 2011 році в якості гравця. До цього Олександр (ігрове амплуа – нападник) виступав за юнацький та дорослий склади ФК "Іллінці", "Темп" (Вінниця), "Поділля" (Кирнасівка). З кирнасівчанами, найтитулованішою аматорською командою Вінниччини, Чигрин у 2003-2006 роках тричі вигравав золоті медалі чемпіонату області та двічі кубок області. Після цього нападник на декілька сезонів повертався у "Іллінці". У 2011 - 2019 роках Олександр Чигрин, за виключенням сезону 2017/ 2018, який провів у "Будівельнику" (Іллінці), виступав за "Факел". У 2013 році Олександр Васильович став граючим президентом липовецької команди. З початку 2020 року він зосередився суто на президентській роботі у ФК "Факел" (Липовець). Олександр Чигрин дивиться з оптимізмом у майбутнє.

Олександр Чигрин: "В чемпіонаті України у цьому сезоні не гратимемо, завдання – бути найсильнішими в області" - изображение 2

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →