closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Скіф" (Шульгинка): засновники та інвестори – брати,  у складі – відомі екс-профі, задача – бути чемпіоном області

"Скіф" (Шульгинка): засновники та інвестори – брати,  у складі – відомі екс-профі, задача – бути чемпіоном області
Изменить размер a+ a-
731
0

Три останні сезони чемпіонат Луганської області проходить під знаком переваги "Скіфа" (Шульгинка). Команда зі Старобільського району була заснована у 2015 році братами Олександром та Миколою Коломецькими. На сьогодні Олександр Анатолійович є граючим президентом, а Микола Анатолійович – віце-президент. Очолює команду молодий наставник Сергій Стебловський, який є граючим тренером. Сергій Андрійович торік на цій посаді замінив Геннадія Ямполя.

Шульгинські футболісти – обласні чемпіони 2018, 2019 та 2020 років, багаторазові володарі кубка області. У цьогорічному чемпіонаті Луганщини, в якому бере участь шість команд, "Скіф" побореться за своє четверте "золото".

В інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" Микола Коломецький поділився амбітними планами на сезон, розкрив секрет перемог та ознайомив із кадровим потенціалом команди.

- Миколо Анатолійовичу, чемпіонат Луганщини-2021 у розпалі. За золоті медалі "Скіф" знову суперничатиме з "Будівельником" (Лисичанськ)?

- Так. Лисичани виглядають дуже гідно. Про нашого головного конкурента, який є срібним і бронзовим призером чемпіонату області, ми дуже високої думки. "Скіф" і "Будівельник" абсолютно рівні команди. Мені подобається їхній професійний підхід до справи, організаційна робота.

"Скіф" (Шульгинка): засновники та інвестори – брати,  у складі – відомі екс-профі, задача – бути чемпіоном області - изображение 1

Наразі в чемпіонаті області після п’яти турів "Скіф" ділить перше-друге місце із "Будівельником". Маємо стовідсоткові показники. На третій сходинці йде "Нива" (Марківка). Ми налаштовані вчетверте стати чемпіонами Луганської області.

10 липня всіх уболівальників очікує Ель-Класико Луганщини: "Скіф" (Шульгинка) - "Будівельник" (Лисичанськ). Гра відбудеться на стадіоні "Колос" у Старобільську о 17 годині. Не сумніваюсь, що це буде незабутнє футбольне дійство! Як і завжди.

- Чи підтягуються за рівнем майстерності інші команди?

- Чемпіонат Луганської області цього сезону проходить у вищій і першій лігах. У вищій, як я зазначав, виступає шість команд, у першій – вісім. Сумно констатувати, але я не бачу, хто б міг конкурувати зі "Скіфом" і "Будівельником". Немає у нас в регіоні колективів, які б прогресували. Хто винен? Точно не футболісти і тренери. Команди ніхто не підтримує, тамтешні бізнесові кола відвернулися від них, з місцевих бюджетів вони отримують мізерні кошти.

Єдина світла пляма – це поява в Сєвєродонецьку нової команди "Fly Time", якою опікується відомий в області фермер Олександр Вдовиченко. Хотілося, щоб сєвєродончани стали в чемпіонаті області третьою силою.

- Свої домашні матчі "Скіф" проводить в районному центрі Старобільськ?

- Так. Хоча наше село і є центром Шульгинської ОТГ, втім домашні поєдинки чемпіонату області ""Скіф" грає в Старобільську. Але є хороші новини. 24 серпня, в День Незалежності України, у Шульгинці відбудеться відкриття новозбудованого стадіону. Де будуть глядацькі трибуни, роздягальні, душові, тренажерна зала тощо. На новому стадіоні ми тренуватимемось та гратимемо. Двері арени будуть завжди відкриті для місцевої дітвори. Сподіваюся, що з відкриттям стадіону Шульгинка стане ще більш футбольним селом.

- "Скіф" – лідер аматорського футболу Луганщини. В чому секрет успіху?

- В правильній організаційній роботі ФК "Скіф". Свого часу кращі гравці області опинилися у нашому складі. Щоб вони грали у Шульгинці ми створили належні умови. Гарно налагоджений організаційний процес – це головний принцип "Скіфа". Ми дотримуємося його завжди. Запрошуємо до себе з аматорських команд Луганщини кращих футболістів і справно виконуємо перед ними взяті на себе зобов’язання. Звідси і результат. Все прозоро і чесно. Ми дорожимо своїм іміджем.

- Чи є в команді футболісти з інших областей?

- Наш склад нараховує 20 виконавців:з них 10 представляють Луганщину, 10 – Харківську область. Харківщину представляють кваліфіковані футболісти.

- Чи відчутно змінився склад "Скіфа" напередодні сезону?

- Ми підсилилися вісьмома добре вишколеними футболістами. Пішли з команди четверо гравців, які не були на ключових ролях. Зовсім нещодавно склад "Скіфа" підсилив 36-річний зірковий нападник "Металіста" (Харків ) та багатьох інших клубів Сергій Давидов.

"Скіф" (Шульгинка): засновники та інвестори – брати,  у складі – відомі екс-профі, задача – бути чемпіоном області - изображение 2

- Хто ще зі складу пройшов школу професійного футболу?

- 29-річний граючий головний тренер Сергій Стебловський є вихованцем академії донецького "Шахтаря", пограв у другій лізі чемпіонату України за третю команду "гірників". Крім того, Сергій Андрійович виступав за "Шахтар" (Свердловськ), ФК "Полтава", "Кремінь" (Кременчук). Захисник В`ячеслав Лебединський свого часу був гравцем "Арсеналу" (Харків), ФК "Харків", "Скали" (Моршин), "Ниви" (Тернопіль). А у складі казахстанського "Мактааралу" Славко визнавався найкращим захисником першої ліги чемпіонату Казахстану. Мій 40-річний брат Олександр провів декілька сезонів за "Авангард" (Ровеньки). Зараз він виходить на поле у складі "Скіфа" та ще й забиває! На професійному рівні також пограли: Максим Лещенко, Сергій Макаренко і Роман Білашенко, який є асистентом головного тренера.

- На тренерському містку "Скіфа" – 29-річний Сергій Стебловський. Що можете сказати про нього?

- Про Сергія Андрійовича говорить його біографія, де, зокрема, зазначений досвід виступів за донецький "Шахтар". Стебловський беззаперечний авторитет у колективі, лідер на футбольному полі та поза його межами. До лідерів команди можу віднести граючого асистента тренера Романа Білашенка та ветерана команди Романа Любченка. Це наша ударна сила, наша міць.

- Попередні роки "Скіф" виступав у Кубку України серед аматорів. Як буде у сезоні 2021/2022?

- Так, у двох попередніх сезонах ми змагалися у Кубку України . Доходили до 1/8 фіналу. Цього сезону теж плануємо заявитися для участі у Кубку. Намагатимемось, як завжди, пройти якомога далі. Задача-максимум – вихід у півфінал.

"Скіф" (Шульгинка): засновники та інвестори – брати,  у складі – відомі екс-профі, задача – бути чемпіоном області - изображение 3

- А як щодо у чемпіонаті України серед аматорів?

- Ні, поки що не збираємося. Є ряд об’єктивних причин, які не дозволяють нам заявитися туди.

Довідка

Микола Анатолійович Коломецький народився в Шульгинці у 1984 році. Закінчив Луганський спортінтернат, виступав на аматорському рівні в чемпіонаті Луганської області. Має дві вищі освіти. Разом із братом Олександром, з яким займаються агробізнесом, у 2015 році створили ФК "Скіф" (Шульгинка). На сьогодні ця команда – лідер аматорського футболу Луганщини.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →