closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Василь Стефанишин: "ДЮФК "Ліцей-Вікторія" готовий до взаємного партнерства з професійними клубами України та зарубіжжя"

Василь Стефанишин: "ДЮФК "Ліцей-Вікторія" готовий до взаємного партнерства з професійними клубами України та зарубіжжя"
Изменить размер a+ a-
2232
0

На сьогодні у Івано-Франківську функціонує достатня кількість футбольних шкіл та секцій. Команди різних вікових груп виступають у ДЮФЛ України та обласному чемпіонаті, конкуруючи між собою за перспективних гравців і тренерські кадри. У цьому матеріалі спецпроект сайту FootBoom "Аматорський футбол" розповідає про дитячо-юнацький футбольний клуб "Ліцей-Вікторія" (Івано-Франківськ). Наш співрозмовник – президент клубу Василь Стефанишин.

- Василю Васильовичу, коли і ким був заснований ДЮФК "Ліцей-Вікторія"?

- Наш клуб заснували у 2017 році. Наступного року ДЮФК "Ліцей-Вікторія" відзначатиме свій перший п’ятирічний ювілей. Спочатку виступали під назвою "Надія-Прикарпаття" у дитячо-юнацькій футзальній лізі України. Команда була на ходу: успішно виступала як на обласній, так і всеукраїнській арені. Зокрема у 2018 році хлопчики 2006 року народження стали переможцем Західної зони чемпіонату України з міні-футболу. Однак через проблеми з фінансуванням команда не змогла виїхати на фінальний турнір до Запоріжжя.

Через рік паркет змінили на класичне футбольне поле. Почали спеціалізуватися на футболі. Клуб, до слова, створений на базі Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату обласної ради. Засновником "Ліцею-Вікторії" є я та мої однодумця, які небайдужі до розвитку дитячого футболу в нашому регіоні.

- Командам ДЮФК "Ліцей-Вікторія" за доволі короткий проміжок часу вдалося досягти рівня ДЮФЛУ. Як склався сезон 2020/21?

- Так. "Ліцей-Вікторія" починала з виступів у чемпіонаті області. Останніми сезонами вийшли на зовсім інший рівень – дитячо-юнацька футбольна ліга України . Грати в ній значно цікавіше, хлопці додають у майстерності.

Цього сезону команди U-17 та U-15 виступали у першій лізі. У підсумковій турнірній таблиці сімнадцятирічні гравці у своїй групі посіли високе друге місце, поступившись чотирма очками ТОДЮСШ (Копиченці). Зазначу, що за нашу команду грали молодші на рік хлопці – шістнадцятирічні.

П’ятнадцятирічні ж футболісти стали переможцями своєї групи. Наступного сезону вони виступатимуть у вищій лізі ДЮФЛУ. Для нашого молодого клубу – це велике досягнення.

- Скільки в клубі займається дітей?

- Понад 200 хлопчаків проходять футбольне навчання в ДЮФК "Ліцей-Вікторія". Представлені наступні вікові категорії: 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 та 2012 роки народження.

Цьогоріч взяли на навчання дітей з інших областей України, є переселенці з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Дітвора забезпечена безкоштовним проживанням у гуртожитку та чотириразовим безкоштовним харчуванням. Побутовими умовами вони дуже задоволені.

А для себе я зробив висновок – дитячий футбол може об’єднувати представників різних регіонів України, людей з різними життєвими поглядами.

- Познайомте з тренерами ДЮФК "Ліцей-Вікторія".

- Всього у нас в штаті працюють 12 тренерів – це професіонали своєї справи: Ярослав Ватаманюк – легендарний у минулому футболіст "Прикарпаття" (Івано-Франківськ), який провів один матч у складі національної збірної України; Андрій Шевчук; Юрій Костишин; Олег Ольшанецький; Микола Симотюк. Тренер воротарів - Мафтій Кудла. Є також тренер з фізичної підготовки Андрій Цуркан та психолог. Ми хочемо, щоб діти ставали не лише футболістами, а й сильними особистостями. Адже підростаюче покоління – це наше майбутнє, наша зміна та надія.

На тренуваннях кожної вікової групи присутні два тренери, а також тренер воротарів. Дитячі наставники працюють на волонтерських засадах, а заробітну плату отримують як викладачі ліцею.

- Виїздите на міжнародні змагання?

- Як тільки з’являється така можливість намагаємося її використати - це неоціненний досвід. Брали участь у турнірі у Польщі. Наприкінці червня 2021 року запланований виїзд до Болгарії.

- Чи співпрацюєте з професійними клубами області – "Прикарпаттям" (Івано-Франківськ) та "Карпатами" (Галич)?

- Ні. У ДЮФК "Ліцей-Вікторія" відсутня співпраця з "Прикарпаттям" та "Карпатами". Прикро, що на нас не звертають уваги. Хоча, наприклад, футбольна академія "Прикарпаття" показує гірші, за наші результати. ДЮФК "Ліцей-Вікторія" готовий до взаємного партнерства з професійними клубами України та зарубіжжя.

- Де проводите домашні матчі?

- У нашому розпорядженні два поля зі штучним покриттям: одне розміром 60х49 м., інше – 22х44 м. Крім того, орендуємо для тренувань трав’яні поля. З цим у нас – жодних проблем.

- Що тоді вас хвилює?

- Є проблеми з фінансуванням. У 2020 році з бюджету Івано-Франківської обласної ради на функціонування ДЮФК "Ліцей-Вікторія" було виділено 100 тисяч гривень. Це приблизно лише 10-12 частина з того, що потрібно на фінансування та розвиток дитячо-юнацької школи. Але ми все рівно вдячні обласній раді за підтримку. Водночас міська рада уперто ігнорує наш клуб, відмовляючи у фінансуванні. Хоча в нашому ліцеї навчається велика кількість дітей самого Івано-Франківська.

Нічого не вдієш, допоки місцева влада грає в "мовчанку", допомагати коштами доводиться мені особисто, іншим меценатам, а також батькам дітей.

Довідка

Василь Васильович Стефанишин. Народився 7 червня 1969 року в селі Камінне Надвірнянського району Івано-Франківської області. Має дві вищі освіти: юридичну та економічну. Свого часу Василь Васильович працював вчителем, був підприємцем. Також очолював обласний центр соціальних служб сім’ї та молоді, керував відділом молодіжної політики департаменту освіти Івано-Франківської ОДА. У 2016 році Стефанишин очолив Івано-Франківський академічний ліцей-інтернат обласної ради, є керівником громадської організації "Футбольний клуб "Ліцей-Вікторія". Балотувався на посаду міського голови Івано-Франківська. Одружений, має доньку та двох синів. Хобі – футбол, біатлон. В молоді роки Василь Васильович грав на аматорському рівні за КФК, де, за його словами, отримував більше, ніж на педагогічній ниві. Значних успіхів Василь Стефанишин досяг в біатлоні: кандидат в майстри спорту, багаторазовий чемпіон України, викликався до юнацької збірної України.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →