closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

ФК "Слов`янськ АТО": нацгвардійці з Донеччини позмагаються за "золото"  Ліги учасників АТО

ФК "Слов`янськ АТО": нацгвардійці з Донеччини позмагаються за "золото"  Ліги учасників АТО
Изменить размер a+ a-
944
0

10 квітня розпочався 7 сезон чемпіонату України серед команд всеукраїнської футбольної Ліги учасників АТО на Кубок героїв АТО 2021. У зв'язку з карантинними заходами усі учасники пройшли тестування на відсутність COVID-19, матчі проходять з дотриманням всіх карантинних вимог та обмежень.

Цьогоріч змагається 98 команд, які розподілені на 4 групи за територіальним принципом. В Україні це єдиний футбольний чемпіонат серед учасників та ветеранів АТО/ООС, де беруть участь 100% учасників бойових дій – захисників України. Змагання офіційно внесені в Єдиний календар фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2021 рік.

ФК "Слов`янськ АТО": нацгвардійці з Донеччини позмагаються за "золото"  Ліги учасників АТО - изображение 1

У нашому матеріалі мова піде про команду дивізіону "Схід 2" – "Слов`янськ АТО", що представляє військову частину 3035 Національної гвардії України.

– ФК "Слов`янськ АТО" був створений у 2019 році, – розповідає заступник командира вищеназваної частини, підполковник ЗСУ, керівник команди, віце-президент Федерації футболу учасників АТО Геннадій Куций. – Команду сформували військовослужбовці, які є учасниками бойових дій на сході України. Нині всі вони несуть службу у в/ч 3035 Нацгвардії України, що дислокується на півночі Донеччини, в Слов`янську. Свої матчі ми проводимо на стадіоні міської КДЮСШ, поле зі штучним покриттям. До послуг футболістів - зручні роздягальні та душові. Користуючись нагодою висловлюю слова вдячності директору стадіону Інні Панченко. Крім того, хотів би подякувати футбольному клубу "Окко" (Харків) за придбаний комфортабельний автобус для нашої команди та комплект м`ячів.

ФК "Слов`янськ АТО": нацгвардійці з Донеччини позмагаються за "золото"  Ліги учасників АТО - изображение 2

Головним тренером "Слов`янська АТО" є досвідчений 47-річний фахівець Віталій Лавріщев. Віталій Володимирович є уродженцем Горлівки, де і зробив перші футбольні кроки. Вже у 20-річному віці він виступав у вищій лізі чемпіонату Казахстану, у складі "Востока" (Усть- Каменогорськ). В Україні Лавріщев на професійному рівні пограв за "Шахтар" (Горлівка), "Авангард" (Ровеньки), на аматорському – "Азовмаш" (Маріуполь), "Югосталь" (Єнакієве), "Шахтар" (Ровеньки), "Шахтар" (Красний Луч), "Донбас" (Донецьк). На тренерській роботі працював помічником у кам`янській "Сталі" у Володимира Мазяра. Очолював також "Сапфір" (Краматорськ), що був чемпіоном Донецької області у 2017, 2018 роках.

Колишніх професійних футболістів у складі "Слов`янськ АТО" немає. Як зауважує Геннадій Куций, гравці-професіонали не мають особливого бажання йти служити до лав ЗСУ.

У стартовому поєдинку, 11 квітня, "Слов`янськ АТО" в рідних стінах зіграв із "Патріотом" ЗСУ (Краматорськ). Ось що про цей матч розповів Геннадій Григорович: "Гра була рівною, обидва суперники гідні одне одного. Переломним моментом стало вилучення у гостей. Після цього наші гравці заграли значно впевненіше і врешті забили. Цей м`яч виявився єдиним. Є перша вікторія в новому сезоні! 18 квітня був зіграний 1 тур 1/32 фіналу Кубка захисників України 2021 серед команд дивізіону "Схід 2". "Слов`янськ АТО" більш ніж впевнено переміг "Січову Дружину" (Вільнянськ, Запорізька область) - 12:0"

– На сезон поставлені макcимальні задачі – перемога у футбольній Лізі учасників АТО, але для цього треба дуже багато працювати, – продовжує розмову Геннадій Куций. – Серед основних претендентів на чемпіонство назву іншого представника Національної гвардії України – "Ягуар" (Калинівка, Вінницька область). До слова, родом я з Вінниччини, є затятим уболівальником місцевої "Ниви". Мрію, що незабаром вінничани зможуть повернутися до першої ліги чемпіонату України, а можливо, і в Прем`єр-лігу. А ще моя довгоочікувана мрія – переможне завершення війни на сході України.

ФК "Слов`янськ АТО": нацгвардійці з Донеччини позмагаються за "золото"  Ліги учасників АТО - изображение 3

Довідка

Чемпіонат України серед команд всеукраїнської футбольної Ліги учасників АТО на Кубок героїв АТО 2021 проходитиме з 10 квітня до 2 жовтня в сорока двох містах країни. Це більше 1000 матчів за сезон великого футболу та спортивної реабілітації для більше 3000 захисників України. Федерація футболу учасників АТО проводить змагання на високому рівні. Цей захід вважається наймасштабнішим за кількістю проведених поєдинків за сезон і кількістю залучених учасників бойових дій. Щодо формули змагань. По чотири кращі команди з шести дивізіонів та загалом 24 кращі команди із 98 учасників групового етапу чемпіонату вийдуть до фінальної частини на Кубок героїв АТО 2021. Вирішальні матчі відбудуться 3-14 жовтня в Києві на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського. У фіналі розіграють головний трофей сезону Кубок героїв АТО до Дня захисника України 14 жовтня. Організатором та засновником чемпіонату вже сьомий рік поспіль є Федерація футболу учасників АТО під егідою всеукраїнського об’єднання учасників АТО "Українці-Разом!".

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →