closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

ФК "Хлібзавод №9" (Дніпро): чверть віку в обласному аматорському футболі

ФК "Хлібзавод №9" (Дніпро): чверть віку в обласному аматорському футболі
Изменить размер a+ a-
1140
0

Футбольну команду "Хлібзавод №9" (Дніпро) заснували у травні 1996 року на базі однойменного підприємства, що спеціалізується, як ви зрозуміли, на виробництві хлібобулочних та кондитерських виробів. Ініціаторами футбольного руху були – брати Петро та Мирон Гоцки, брати Ігор та Олег Олійники, Олександр Селіванов, Сергій Шпехт та Ігор Заганич, які заручилися підтримкою президента ПрАТ "Дніпропетровський Хлібзавод №9" Василя Глоби.

Це стовідсотково заводська команда, яких раніше було безліч. Щоправда, із плином часу більшість з них канули в Лету. ФК "Хлібзавод №9" вистояв попри всі труднощі. За чверть століття своїми звитягами заводчани завоювали авторитет та визнання у аматорських футбольних колах Дніпропетровщини. Всі ці роки колектив очолює фанат своєї справи – Ігор Заганич.

У розмові з кореспондентом спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" Ігор Іванович пригадав найприємніші моменти пройдешнього шляху та розповів про сьогодення ФК "Хлібзавод №9 ", який останніми сезонами виступає у першій лізі чемпіонату Дніпропетровської області.

- У травні 2021 року ФК "Хлібзавод №9" святкуватиме 25-річний ювілей. Як все починалося?

- Свій перший матч наша команда провела 10 травня 1996 року проти "Дніпра -75" (Дніпропетровськ) на стадіоні в парку ім. Леніна (нині "Молодіжний" парк). Це був поєдинок в рамках турніру, присвяченого до Дня перемоги. На жаль, поступилися 0:1, єдиний гол суперник забив з пенальті. У 1998 році заводчани почали виступати в першості Дніпропетровська. Завдяки старанним тренуванням, команда підвищувала свій спортивний рівень і майстерність, про що свідчать численні перемоги в чемпіонатах і кубках міста, отримані нагороди, дипломи, кубки та медалі.

ФК "Хлібзавод №9" (Дніпро): чверть віку в обласному аматорському футболі - изображение 1

- Дійсно, за чверть cтоліття заводчани виграли силу- силенну різноманітних трофеїв. А які регалії є найпам`ятнішими?

- Всі наші вікторії пам`ятні, як кажуть, добуті потом і кров’ю. І все ж виділю деякі: "золото" в чемпіонаті Дніпропетровської області з пляжного футболу 2002 року; в 2010-2012 роках ставали переможцями зимового чемпіонату та Кубка Дніпропетровська, вигравали також Кубок міста з міні-футболу.

- Ніколи не рахували, скільки футболістів захищали кольори вашої команди за 25 років її існування? Про кого хочеться згадати насамперед.

- За цей час під знаменами ФК "Хлібзавод № 9" виступала велика кількість футболістів. Серед них були відомі виконавці: Микола Збарах, Андрій Попережай, Андрій Неруш, Ігор Гришин – воротарі; Юрій Маслов, Андрій Подолянчик, Ігор Прокурор, Андрій Скарлош, Артем Джуміга, Олександр Беляєв, Ігор Безсонов – півзахисники, Олександр Кулініч – захисник; Іван Будняк, Антон Шарко – нападники.

- Можете назвати символічну збірну ФК "Хлібзаводу №9".

- Це дуже складне питання (посміхається), адже за нас грала не одна плеяда вправних футболістів. Багато хто з хлопців виступав або виступає серед професіоналів. Я завжди казав про великі перспективи 21-річного атакувального півзахисника Олександр Беляєва. Сашко перебуває на контракті в СК "Дніпро-1" і наразі на правах оренди грає за "ВПК-Агро" (Шевченківка) – перша ліга чемпіонату України. Ще один наш гравець – Ігор Безсонов захищає кольори першолігового футзального "Урагану-2" (Івано-Франківськ). Цей список можна продовжувати і продовжувати. Наприклад, останній рубіж команди боронили чотири рівноцінні воротарі. На професійному рівні добре себе зарекомендували: Ігор Гришин, Антон Шарко, Антон Панасенков та інші. Тому називати символічну збірну, вважаю, недоречно.

- 25 років для аматорської команди – це досить солідний вік. Яким є секрет "довголіття"?

- Секрет полягає в тому, що всі без виключення футболісти віддавалися справі та команді. Із року в рік колектив ставив перед собою все більш високі цілі і наполегливо йшов до їх підкорення. Завдяки працьовитості, злагодженості, взаємній підтримці і наполегливості членів футбольної команди підвищувався професіоналізм кожного гравця і ставали доступні будь-які вершини. Всі ми з гордістю заявляємо, що є частиною великої команди працівників Приватного акціонерного товариства "Дніпропетровський хлібозавод № 9". Багато наших колишніх гравців не забувають про нас, відвідують матчі ФК "Хлібзавод №9", з теплотою згадують минуле. Знаю, що вони завжди прийдуть нам на допомогу.

ФК "Хлібзавод №9" (Дніпро): чверть віку в обласному аматорському футболі - изображение 2

- Як проходить підготовка ФК "Хлібзаводу №9" до другої частини сезону?

-Хлопці постійно тренувалися, взяли участь у турнірі пам’яті Максима Білого, в якому посіли третє місце. Цим результатом не зовсім задоволені. ФК "Хлібзавод №9" за своїм потенціалом і виконавською майстерністю міг розраховувати на перемогу в турнірі. Вважаю, що трішки не поталанило.

- В яких зимових турнірах ще брали участь?

- Обмежились турніром пам’яті Максима Білого.

- Яке завдання стоїть перед командою у обласному чемпіонаті?

- Враховуючи сьогоднішні реалії та скрутне фінансове становище команди і нашого єдиного інвестора - ПрАТ "Дніпропетровський Хлібзавод №9" поборотися за високі місця ми не в змозі. Тому єдине, що лишається – змагатися за місце в середині турнірної таблиці. Наразі після першої частини чемпіонату посідаємо четверте місце серед десяти учасників.

- Які кадрові зміни сталися в команді під час зимової паузи?

- Найбільша втрата – це креативний півзахисник Ігор Прокурор (екс-"Нафтовик-Укрнафта" (Охтирка), "Кривбас" (Кривий Ріг, "Скала" (Стрий), "Академія УТМ" (Кишинів, Молдова), який через травму вирішив зробити перерву у виступах. Прийшли молоді гравці, але їхні прізвища навряд чи щось скажуть вболівальникам.

- Вболівальники ФК "Хлібзавод №9" найближчими сезонами можуть розраховувати на виступ команди у Суперлізі Дніпропетровської області?

- Як не прикро це констатувати, але маю негативну відповідь. Щоб грати у Суперлізі області потрібне належне фінансове підґрунтя, якого ФК "Хлібзавод №9" на сьогодні , на жаль, не має. Однак все рівно – віримо в кращі часи. Вони обов’язково прийдуть.

- Чи заплановані святкові заходи з нагоди 25-річчя команди?

- Є ідея провести міні-футбольний турнір серед гравців різних поколінь нашої команди. Хоча через пандемію коронавірусної хвороби виникають труднощі. Проте маю велику надію, що нам все-таки вдасться втілити задум у життя.

Довідка

Ігор Іванович Заганич народився 26 березня 1963 року в селі Устечко Заліщицького району Тернопільської області. Закінчив Кам`янець-Подільський технікум харчової промисловості та Національний університет харчових технологій. Виступав за ФК "Кабельник" (Кам`янець-Подільський) у першості Хмельницької області та університетську команду харчових технологій у чемпіонаті Києва серед вишів. З 1996 року – головний тренер ФК "Хлібзавод №9" .

ФК "Хлібзавод №9" (Дніпро): чверть віку в обласному аматорському футболі - изображение 3

Всі трофеї ФК "Хлібозавод № 9"

1999 р. - футбольна команда, тоді ще ВАТ "Хлібозавод № 9", взяла участь в першості міста у 2 групі, посіла 3місце.

2000 р. - команда взяла участь в Кубку міста з міні-футболу та посіла 1 місце; 2 місце в чемпіонаті міста з міні-футболу.

2001 р. - команда посіла 2 місце в чемпіонаті міста з міні-футболу та стала срібним призером в Кубку міста.

2002 р. команда взяла участь в чемпіонаті міста в 1 групі і завоювала бронзові медалі.

2003 р. - команда стала чемпіоном в першому чемпіонаті міста з пляжного футболу;
- володар Кубок міста з пляжного футболу.

2004 р. - футбольна команда ВАТ "Хлібозавод № 9" виграла Кубок на честь воїна-інтернаціоналіста М.Трофименка.

2005 р - команда стала бронзовим призером чемпіонату м. Дніпропетровськ з пляжного футболу, виграла Кубок на честь воїна-інтернаціоналіста М. Трофименка.

2006 р. - команда стала срібним призером чемпіонату м. Дніпропетровськ з міні-футболу, виграла Кубок на честь воїна-інтернаціоналіста М.Трофименка;
- стала володарем 1-го Кубка Ленінського району з міні-футболу.

2007 р. – завойований Кубок Ленінського району "Порозуміння";
- Кубок на честь воїна-інтернаціоналіста М.Трофименка;
- Кубок пам`яті І. Мироненка;
- Кубок присвячений Дню Перемоги;
- Кубок присвячений Дню незалежності України;
- Кубок присвячений 25-річчю "Дніпропетровського хлібзаводу №9" серед команд харчової та переробної промисловості;
- Кубок присвячений дню визволення м Дніпропетровська від німецько-фашистських загарбників.

2008 р. - Кубок на честь воїна-інтернаціоналіста М.Трофіменка;
- переможець першості міста з міні-футболу;
- фіналіст Кубка міста з міні-футболу.

2009 р. - команда посіла 1 місце у Кубку Ленінського району "Порозуміння" з міні-футболу;
- 1 місце в районному чемпіонаті з міні-футболу.

2010 р. - 2місце в зимовій першості, присвяченій ветеранам Дніпропетровськогофутболу;
- в чемпіонаті міста з міні-футболу - 3 місце
- в чемпіонаті району з міні-футболу - 1 місце
- 1 місце в Кубку Ленінського району "Порозуміння" з міні-футболу;
- 2 місце в чемпіонаті "Ліга міста", присвяченому пам`яті ветерана міні-футболу В.Хандриги;
- 1 місце в Кубку змагань на честь воїна-інтернаціоналіста М. Трофименка.

2011 р. - 1місце в зимовій першості м. Дніпропетровськ з футболу;
- 1місце і Кубок міста з футболу (на стадіоні "Метеор");
- 1місце в зимовій першості з футболу м. Дніпропетровськ.

2012 р. – фіналіст (2-е місце) Суперкубка з футболу м. Дніпропетровськ (на стадіоні "Метеор");

2013 р. -1 місце в зимовій першості з футболу м.Дніпропетровськ;
- фіналіст (2 місце) Першого Кубка чемпіонів міста "Зимовий чемпіон-річний чемпіон";
- 1місце в зимовій першості з футболу м. Дніпропетровськ.

2014 р. - фіналіст (2 місце) першого Кубка пам`яті М. Білого.

2016 р.- бронзові призери чемпіонату Дніпропетровської області 1ліга.

2017 р.- бронзові призери чемпіонату Дніпропетровської області 1 ліга.

2021 р.- бронзові призери Кубка пам`яті М. Білого.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →