closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Софія" (Софіївська Борщагівка): нарешті на домашній арені

"Софія" (Софіївська Борщагівка): нарешті на домашній арені
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
663
0

Представляємо учасників чемпіонату Київської області з футболу в сезоні 2021 року. Києво-Святошинська ліга буде, як ніколи, широко представлена в представницьких змаганнях футбольної Київщини. Шість команд стартують у вищій лізі, дві – в першій. На черзі розповідь про "Софію" з Софіївської Борщагівки.

СК "Софія" (Софіївська Борщагівка) – клуб засновано в 1994 році. Найвище досягнення в чемпіонаті Київщини – 9 місце (2020). Бронзовий призер чемпіонату Києво – Святошинського району 2019 року, володар кубка Києво – Святошинського району 1999 року, фіналіст кубку Києво – Святошинського району 2020 року. Клуб має чимало титулів в футзалі та змаганнях серед ветеранів. Президент Анатолій Лук’яненко. Спортивний директор Сергій Шугайло. Головний тренер Анатолій Маткевич, асистент тренера Віктор Мельник. Капітан – Віктор Мельник, віце-капітан Георгій Копаліані. Адміністратор Олег Бондарчук. Керівник прес-служби Павло Добрянський. Клубні кольори темно-сині та білі. Домашній стадіон: "Софіївський" Софіївська Борщагівка.

На чемпіонат Київської області заявлено такий склад: воротарі Георгій Копаліані (1994), Артем Шиденко (1993), польові гравці Дмитро Баранов (1997), Євген Берсан (1990), Олег Бондарчук (1992), Валерій Брожко (1983), Олександр Бульбін (1991), Максим Вінниченко (2000), В’ячеслав Гераскевич (1996), Олександр Долгоп’ятов (1997), Дмитро Єрмак (1999), Сергій Каркошкін (1994), Ярослав Кирієнко (1998), Володимир Козленко (1979), Антон Кравченко (2000), Артем Кравчук (1988), Артем Криворучко (1996), Ярослав Кутовий (1991), Ігор Лініченко (1988), Анатолій Маткевич (1977), Віктор Мельник (1980), Артем Охременко (1991), Дмитро Панченко (1992), Сергій Симоненко (1992), Анатолій Сошенський (1989), Володимир Ткаленко (2000), Роман Черних (2000), Валерій Шило (1998), Сергій Шугайло (1984), Владислав Юхименко (2000).

"Софія" в минулому сезоні дебютувала у вищій лізі Київщини і посіла 9 місце, хоча фахівці відзначили, що клуб із Софіївської Борщагівки зажив слави грози авторитетів, відбираючи очки у лідерів, але втрачаючи їх в матчах з рівними собі або аутсайдерами. Новий для себе досвід футбольних баталій на кількох фронтах позначився на турнірних здобутках "Софії". Виступаючи одночасно в області і в районі, граючи в кількох турнірах по футзалу та ветеранських змаганнях, у гравців "Софії" інколи елементарно не вистачало сил та ресурсів для успішного фінішу. В результаті команда не змогла потрапити в призи в районній вищій лізі, програла кубковий районний фінал "Джуніорсу", пролетіла мимо "золота" обласного чемпіонату серед ветеранів, задовольнившись лише "бронзою". Серед досягнень 2020 року можна відмітити звання переможців турнірів з футзалу в Києві та в районі, чемпіонський титул Києво – Святошинського району серед ветеранів (35+) і перше місце в змаганнях ветеранів Київщини з футзалу. В новий сезон "Софія" вступає з хорошими новинами. Нарешті команда зможе приймати своїх суперників на комфортному стадіоні спортивного комплексу "Софіївський".

Про кадрові зміни в "Софії". В команді відбулася значна ротація. Залишили клуб голкіпер, який міг за необхідності грати в центрі нападу, Дмитро Михеєв (перейшов у "Авангард" Бзів), форвард Михайло Костенко (повернувся на Житомирщину в "Полісся" Ставки), вінгер Ярослав Литвин та опорник Євген Солонина перебралися в "Денгофф" з Денихівки, голкіпер Олександр Пославський на перегляді в святопетрівській "Баварії", захисник Антон Федоренко перейшов у "Кудрівку" з Ірпеня. Ціла група виконавців зосередилася на професійних виступах в футзалі. Антон Бакум, Максим Чеберяк та Дмитро Іванов перейшли в житомирський "ІнБев", а Олександр Школьний – в київський "ХІТ". Також залишили клуб Антон Антоненко, Олександр Данько, Віталій Василиненко, Євген Саківський, Яків Федорченко, Віктор Цой, Сергій Чеберяк та Марк Шапіро.

Серед новачків клубу відзначимо 23-річного хавбека Дмитра Баранова – вихованця стрийської "Скали" (прийшов з "Агрониви" Заводське Тернопільська область), 19-річного хавбека, вихованця київського "Локомотива" Максима Вінниченка, відомих в нашій лізі за виступами в СК "Білгород" (Білогородка) захисника Валерія Шила та хавбека В’ячеслава Гераскевича, двох вихованців ДЮСШ-15 – 23-річного нападника Олександра Долгоп’ятова (прийшов з "Базиса" Кочубіївка Черкаська область) та 21-річного Дмитра Єрмака (син відомого в районі футбольного організатора Анатолія Івановича Єрмака перебрався до "Софії" з ксаверівського "Аякса"). Поповнив "Софію" відомий екс-професіонал Сергій Каркошкін, крайнім клубом якого був вишгородський "Діназ". 27-річний хавбек відомий за виступами в київському "Арсеналі", чернігівській "Десні" та шпитьківському "Джуніорс". 22-річний захисник Ярослав Кирієнко перебрався з тернопільської "Ниви", а 20-річний хавбек Антон Кравченко повернувся з ужгородського "Минаю". З броварського "Беркуту – Легіон" прийшов відомий нападник Артем Кравчук. Досвідчений форвард (32 роки) виступав за "Інтер" Боярка, "Грань" Бузова, ФК "Вишневе" та "Вишню". 19-річний хавбек Володимир Ткаленко перебрався в "Софію" з "Любомира" Ставище, а його ровесник нападник Владислав Юхименко – з нижчих ліг Словаччини. І нарешті голкіпер Артем Шиденко прийшов з ФК "Салтік" Мала Солтанівка Фастівського району.

На капітанському містку "Софії" продовжує працювати тренерський дует двох екс-професіоналів, відомих українських футболістів Анатолія Маткевича та Віктора Мельника. Завдання "Софії" на сезон – потрапити в шістку кращих в чемпіонаті Київської області. Також команда виступить в чемпіонаті та кубку Києво – Святошинського району та кубку Київської області.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →