closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Любомир Костюк: "Для "Фенікса" не є межею, умовно кажучи, перша чи друга ліга"

Любомир Костюк: "Для "Фенікса" не є межею, умовно кажучи, перша чи друга ліга"
Изменить размер a+ a-
982
0

Турнірний шлях представника Львівщини в Кубку України серед аматорів є непростим, але успішним: на шляху до чвертьфіналу СКК "Демня-Фенікс" справився із представниками Івано-Франківської ("Карпати", Брошнів-Осада) та Волинської ("Вотранс", Луцьк) областей, а зараз зустрінеться з бузовською "Нивою" із Київщини.

Проте за цей час у клубі відбулися великі зміни: перейменування, ребрендинг, оновлення тренерського штабу та складу. Тож ФК "Фенікс" (Підмонастир) готується до відповідальних матчів 2021 року, маючи свою стратегію розвитку, цілі та завдання. Про оновлений клуб і його подальший розвиток нам розповів генеральний директор ФК "Фенікс" Любомир Костюк.

- На початку 2021 року відбулися збори інвесторів нашої команди, після яких було вирішено рухатися далі та провести низку реформ. Тож із лютого місяця я займаю посаду генерального директора, клуб отримує оновлену назву – ФК "Фенікс" (Підмонастир), проводиться ребрендинг, зміна концепції, ідеології нашого бренду. Будуть проведені роботи щодо розвитку клубу в плані маркетингу та роботи з вболівальниками. Ми вже визначилися з нашою маркетинговою стратегією, готові працювати над розширенням числа партнерів і спонсорів клубу. Це буде новий рівень розвитку нашого клубу.

Наразі в оновленому вигляді працює наш тренерський штаб і склад гравців – ми продовжуємо змагатися в масовому традиційному зимовому турнірі Львівщини ("Фенікс" вийшов у чвертьфінал Меморіалу Юста, де зустрінеться з ФК "Миколаїв", – прим.авт.). Наша команда буде змагатися за вихід у півфінал Кубка України серед аматорів, а також планує взяти участь у Прем’єр-лізі Львівщини та обласних кубкових турнірах.

- СКК "Демня-Фенікс" задіяв у Кубку ААФУ 20 гравців. Хто залишається і які новачки приєднаються до них?

- Це воротар Назар Литвин, захисники Ігор Литвин, Ростислав Михальчук і Руслан Бариляк, півзахисники Роман Багдай і Юрій Репета, нападник Максим Фещук.

Щодо новачків, у нас у складі з’явилася низка футболістів. Це колишній гравець "Карпат" і збірної України Ігор Ощипко, а також воротар Олег Краснопольський, півзахисники Олег Білий і Андрій Протасенко, нападник Роман Гнатів – одна з наших знахідок, "наш Ібрагімович". Повертаємо в великий футбол досвідченого воротаря Віталія Петрова – він свого часу грав ще в чемпіонаті України, пройшов гарну школу, тож заявляємо його як третього голкіпера, сподіваючись, що він передасть свої знання й досвід своїм молодшим колегам.

Головним тренером ФК "Фенікс" став Андрій Чіх – шанований на Львівщині фахівець, відомий за плідною роботою в професіональних клубах ФК "Львів", "Волині" "Таврії" та інших. Йому буде допомагати ще одна легенда – Володимир Журавчак, а також молодий Тарас Шевчик.

- Із чим пов’язана зміна назви та географічної прив’язки клубу, який раніше називався СКК "Демня-Фенікс" і представляв села Демня та Підмонастир?

- Дійсно, певний період два клуби виступали однією, об’єднаною командою. Я в клубі нова людина, з повагою ставлюся до попередньої історії "Демні" та "Фенікса-Стефано", але не хотів би говорити за моїх попередників і розповідати про попередні сезони. Скажу, що на початку року прийняте рішення про подальший окремий виступ ФК "Фенікс" (Підмонастир), ми продовжимо грати в Кубку України серед аматорів, надалі є свої плани та завдання. Наразі я оновив штат, своє оточення. Перед нами – нові завдання.

- Тож розкажіть про них.

- Наразі ми хочемо оцінити наші шанси в тих турнірах, де бере участь ФК "Фенікс". Ми не літаємо в хмарах, не робимо гучних заяв, а будемо рухатися крок за кроком. Постараємося гідно представити Львівщину на всеукраїнському рівні – якомога далі пройти в Кубку України серед аматорів. Надалі ж, із нинішніми нашими засновниками, спонсорами та партнерами у ФК "Фенікс" чудові перспективи та хороше майбутнє. Для такого клубу не є межею, умовно кажучи, Перша чи Друга ліга. Цілком реально за рік-два дорости до статусу учасника Чемпіонату України серед професіональних клубів.

- Хто підтримує ФК "Фенікс"?

- Президентом клубу є Степан Романович Пилип, компанія "Стефано". Наш титульний спонсор – будівельна компанія "Глобус" (Володимир Орестович Феник).

- Розкажіть про себе. Наскільки новим для вас є нинішній колектив?

- Хотілося б почати з того, що я в команді не новачок. Свого часу виступав ще за команду "Фенікс-Стефано", причому, як за клубну дорослу, так і за клубну ветеранську. З ветеранами ми тричі вигравали чемпіонат Львівщини. А зараз я маю намір допомогти "Феніксу" на полі в дорослих змаганнях Львівщини та ААФУ, буду заявлений за команду й повернуся з ветеранського в дорослий аматорський футбол.

Загалом же, я виступав на позиції захисника за такі професіональні клуби, як ФК "Львів" (почав грати за них ще школярем), "СКА-Орбіта", "Газовик-Скала" (Стрий). На аматорському рівні найбільше виступав за "Карпати" з Кам’янки-Бузької – вигравав із ними чемпіонат і кубок Львівщини, а також у 2006 році ми стали володарями Кубка України серед аматорів. Отже, зараз повертаюся в давно знайомий турнір у новій якості.

- Ви сказали про бажання багато змінити в плані маркетингу та роботи з вболівальниками. Досить актуальна тема для вітчизняного футболу, де навіть на професіональному рівні не все гаразд із цим важливим напрямком роботи. Що збираєтеся зробити в ФК "Фенікс"?

- Дуже багато планів – розуміємо, як багато можна всього змінити. Зараз я взяв на роботу блогера, завданням якого буде вести наші акаунти в соцмережах. Націлюю його на те, що ми не будемо щось копіювати в інших клубів, а зробимо власний оригінальний контент. Хочемо представити нашу команду не просто в робочих буднях, а й показати справжнє життя футболістів, їхню роботу, ставлення до гри. У "сторіз" будемо вести відео-блог про життя ФК "Фенікс".

Ясна річ, плануємо не лише робити багато цікавого для наших фанів, а й збільшувати вболівальницьку базу. Хочемо, щоб про "Фенікс" дізналося більше людей, щоб стежили за нашими виступами та підтримували команду.

- Чи є в команди відповідна інфраструктура для нормальної роботи?

- У селі Підмонастир маємо в розпорядженні власний стадіон. У нас хороше поле, а в планах – зведення власної бази. До того ж, для тренувань ми використовуємо відомий львівський стадіон СКА. Не виключаю, що будемо й окремі матчі тут проводити.

- Які клуби обираєте як власний орієнтир у розвитку?

- Мені подобається, як розвивається "Манчестер Сіті". Взагалі, вважаю, що знання про провідні зарубіжні та вітчизняні приклади дуже корисне в моїй роботі. Я не соромлюся навчатися новому, збираюся відвідувати багато семінарів, курсів, лекцій. Для розвитку ФК "Фенікс" вивчаю найкращі зразки ефективної роботи футбольних клубів Європи.

- Що знаєте про вашого суперника – "Ниву" (Бузова)?

- Ви знаєте, відколи взявся за цю роботу – гендиректора ФК "Фенікс", кожен день дізнаюся щось нове. Ось і стосовно "Ниви" – я не знав нічого про цю команду, але ретельне знайомство в мене ще попереду. Ясна річ, якщо команда дійшла до 1/4 фіналу Кубка України серед аматорів, це багато говорить про її рівень. З повагою ставимося до нашого суперника. А конкретніше знайомство – попереду, наш тренерський штаб ретельно проаналізує гру суперників, їхній склад і стиль. Безперечно, з інтересом чекаємо матчів Кубка ААФУ та налаштовуємося на хороший футбол.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →