closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Джуніорс" (Шпитьки): досвід і стабільність

"Джуніорс" (Шпитьки): досвід і стабільність
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
613
0

Представляємо учасників чемпіонату Київської області з футболу в сезоні 2021 року. Києво-Святошинська ліга буде, як ніколи, широко представлена в представницьких змаганнях футбольної Київщини. Шість команд стартують у вищій лізі, дві – в першій. Сьогодні розповідаємо про шпитьківський "Джуніорс".

"Джуніорс" (Шпитьки) – клуб засновано в 2007 році. Чемпіон Київщини 2016 року, срібний призер Київщини 2017, 2019, 2020 років, переможець Меморіалу Макарова 2020, 2021 років, переможець Меморіалу Щанова 2016 року, переможець Меморіалу Чанових 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 років, володар кубка регіональних чемпіонів Київщини 2019 року, чемпіон Києво – Святошинського району 2015, 2017, 2018 років, володар кубку Києво – Святошинського району 2018, 2020 років. Президенти Сергій Шут та Дмитро Димнич, спортивний директор Ігор Наконечний, головний тренер Максим Трусевич, капітан Олексій Ремезовський. Кольори чорні, червоні, зелені. Домашній стадіон: "Колос" Шпитьки.

На чемпіонат Київської області заявлено такий склад: воротарі Сергій Погорілий (1986), Ігор Румянцев (1990), Денис Сабатюк (1984), польові гравці Сергій Бабюк (1989), Ярослав Богунов (1993), Олександр Бондаренко (1989), Денис Васильєв (1987), Андрій Васянович (1988), Сергій Даценко (1987), Дмитро Димнич (1989), Денис Драгомирецький (1991), Артем Єсаулов (1997), Вадим Костяний (1985), Артур Купрій (1992), Олег Леонідов (1985), Максим Лонський (1992), Ілля Лящук (1996), Олександр Максимов (1985), Ігор Наконечний (1986), Артем Науменко (1989), Андрій Нестеренко (1996), Ігор Нечай (1996), Дмитро Осадчий (1992), Нівалдо Родрігеш Феррейра (1988), Олексій Ремезовський (1987), Сергій Рожок (1985), Богдан Рубльов (1992), Володимир Самборський (1985), Володимир Самбурський (1998), Олександр Стеценко (1990), Максим Трусевич (1985), Віталій Черновол (1984), Анатолій Черномаз (1993), Сергій Шевчук (1985), Богдан Яременко (1989).

"Джуніорс" - один з найстабільніших клубів Київщини останньої п’ятирічки. Не було сезону, щоб команда зі Шпитьок не входила в число головних претендентів на звання чемпіона Київської області або залишилася без якогось значущого трофею. Не є виключенням і цей сезон, в який "Джуніорс" входить із солідним за іменами, добре збалансованим та укомплектованим складом. Такий собі ФК "Голлівуд" зі Шпитьок. Це якщо що, натяк на мюнхенську "Баварію". В порівнянні з минулим сезоном, в якому шпитьківчани, хоча й здобули кілька трофеїв, але не дотягнулися до "золота" як в Київській області, так і в Києво – Святошинському районі, "Джуніорс" суттєво посилив свій кадровий резерв, придбавши кількох по-справжньому "зіркових" виконавців. Їх ми представимо трохи нижче. Шпитьківчани добре провели підготовчий період, взявши участь в усіх передсезонних турнірах під егідою КОАФ і вигравши в одному з них – Меморіалі Олега Макарова. Як повідомив спортивний директор клубу Ігор Наконечний, завдання на сезон у команди, як завжди, максимальні – боротьба за найвищі сходинки в чемпіонаті Київщини та чемпіонаті Києво – Святошинського району, а також перемога в обох кубках (області та району), в кубку регіональних чемпіонів та в кубку України серед аматорів. Особливо важливо вдало виступити в останньому, адже поки "Джуніорсу" не вдавалося пробитися хоча б раз у весняний етап цих престижних змагань.

Отже, про кадрові зміни в команді. Одразу скажемо, "Джуніорсу" вдалося зберегти основних виконавців, які складали ударний ансамбль клубу в минулому сезоні. Мова про голкіперів Погорілого та Румянцева, захисників Ремезовського, Даценка, Васяновича, Яременка, Лящука, опорників Осадчого та Стеценка, хавбеків Рожка, Шевчука, Максимова, Леонідова, Купрія, Єсаулова, нападників Рубльова, Самбурського та Костяного. Незмінним на посту головного тренера залишився відомий український футболіст, колишній професіонал ("Балтика" Калінінград, "Шахтар" Донецьк, "Сокіл" Саратов, "Чорноморець" Одеса, СКА Хабаровськ, ФК "Тамбов", "Пюнік" Єреван, молодіжна збірна України), вихованець бориспільського футболу Максим Трусевич.

Як бачимо, в складі "Джуніорса" вистачає колишніх професіоналів, які пограли в провідних клубах України та світу. Достатньо згадати голкіпера Сергія Погорілого ("Арсенал" Київ, "Металіст" Харків, "Таврія" Сімферополь, "Будьо – Глімт" Норвегія, ФК "Самтредіа" Грузія), флангового хавбека Сергія Шевчука ("Шахтар" Донецьк, ФК "Маріуполь", "Сокіл" Саратов, ФК "Тамбов", "Пюнік" Єреван, молодіжна збірна України), центрального півзахисника Сергія Рожка ("Динамо-2" Київ, ЦСКА Київ, "Оболонь" Київ, "Кривбас" Кривий Ріг, "Белшина" Бобруйськ, ФК "Мінськ", "Неман" Гродно, ФК "Вітебськ", молодіжна збірна України), півзахисника Володимира Самборського ("Динамо-2" Київ, "Металіст" Харків, ФК "Харків", молодіжна збірна України), опорного півзахисника Олександра Максимова ("Металург" Запоріжжя, "Металіст" Харків, ФК "Харків, "Арсенал" Київ, ФК "Дніпро", "Олімпік" Донецьк, національна збірна України), захисника – універсала Сергія Даценка ("Динамо-2" Київ, "Зімбрул" Кишинів, ФК "Полтава", "Динамо" Самарканд, "Геліос" Харків, "Оболонь" Київ, ФК "Андижан", "Торпедо-БЄЛАЗ" Жодіно, "Дніпро" Могильов). Залишаються в шпитьківському клубі заслужені ветерани команди захисники Олексій Ремезовський та Ігор Наконечний, нападники Богдан Рубльов, Вадим Костяний, та Віталій Черновол.

До речі, цікавою є футбольна історія захисника "Джуніорс" Андрія Васяновича, який вже другий рік виступає за команду зі Шпитьок. Це 32-річний російський футболіст, який має в своєму активі вісім матчів та один гол за молодіжну збірну своєї країни. Народився в Краснодарі, вихованець школи волгоградського "Ротора". Має досвід виступів у російській прем’єр – лізі, зокрема, в складі ФК "Москва", ЦСКА Москва та "Спартак" Нальчик. Також грав за клуби "Краснодар – 2000", "Жемчужина" Сочі, "Динамо" Брянськ, "Ротор" Волгоград, "Балтика" Калінінград, "Витязь" Кримськ, "Нефтехімік" Нижнекамськ, "Сокіл" Саратов, "Торпедо" Москва. Цікаво, що в "Джуніорс" Васянович прийшов з кримського клубу "Євпаторія", де він виступав у чемпіонаті Криму під егідою місцевого футбольного союзу.

В міжсезоння клуб залишили кілька відомих виконавців. В першу чергу, звичайно "зірковий" і "скандальний" хавбек Олександр Алієв, який поки що призупинив свою футбольну кар’єру і розпочав кар’єру блогера і репера. Захисник Андрій Деркач перейшов у ФК "Калинівка", хавбек Сергій Живий тепер в ролі граючого тренера в ФК "Ронін" (Лісне), воротар Максим Максименко відтепер захищає кольори SC "Гатне", нігерійський форвард Сілас Месайя Обулор перейшов у клуб "Партизан" (Кодра), нападник Денис Ситник підсилив "Динамо" (Фастів). Центральний захисник Іван Скляренко перейшов у стан одного з головних суперників шпитьківчан і географічного сусіда – ФК "Нива" (Бузова). Досить цікавий трансфер в світлі гострої конкуренції двох клубів. І нарешті, форвард Вячеслав Шевченко перебрався в професіональний "Діназ" (Вишгород). Також залишили "Джуніорс" хавбеки Артем Іллічов, Олександр Поздєєв (зосередився на тренерській роботі в академії "Колоса" з Ковалівки), захисники Артем Тубольцев та Олександр Шумак.

Тепер про новачків "Джуніорса". Їх небагато, але підібрані вони зі смаком. Звичайно, справжнім трансферним вибухом стала поява в складі шпитьківчан першого бразильця. Поки це не вихованець аргентинського "Бока Хуніорс", про співробітництво з яким мріє президент клубу зі Шпитьок Сергій Шут, але теж непогано. Ми детально писали про футбольні пригоди 32-річного бразильця Нівалдо Родрігеша Феррейру. В 2013-му році вихованець "Корінтіанса" став першим бразильцем у чемпіонаті Київської області. Центральний хавбек провів сім матчів у складі "Чайки" з Петропавлівської Борщагівки, після чого повернувся на професійний рівень. Перекваліфікувавшись у нападника, футболіст виступав за російські "Сибір", "Луч-Енергію" і "Єнісей", узбецький "Локомотив" (Ташкент), мальтійський "Гуджа Юнайтед", а також білоруські "Гомель", "Белшину" і "Динамо" (Брест), в якому був одноклубником Артема Мілевського. Попереднім клубом Нівалдо був "Іслоч", за який бразилець восени минулого року провів у чемпіонаті Білорусі чотири матчі.Взимку нападник повернувся в Україну. Протягом кількох тижнів футболіст підтримував форму у складі "Чайки", виступав за ФК "Вишневе" на Меморіалі Чанових, а пізніше домовився про перехід у склад віце-чемпіона Київщини. Нівалдо Родрігеш може стати головним козирем шпитьківчан в лінії атаки і стати відкриттям сезону на Київщині.

Ще одним "зірковим" нападником – новобранцем "Джуніорс" став 31-річний Олександр Бондаренко. Вихованець ДЮСШ-15 (Київ) має за плечима досить яскраву професіональну кар’єру, зокрема, виступи в вінницькій "Ниві", київській "Оболоні", угорському "Аквіталі" (Чатвара) та, особливо, ковалівському "Колосі", де форвард став справжньою легендою клубу. А в "Джуніорс" Олександр, один з кращих бомбардирів у історії другого дивізіону ПФЛ, перейшов з луцької "Волині". Бондаренко має вражаючу статистику в матчах чемпіонату Київщини – в 38 матчах під егідою КОАФ він забив 37 (!) голів. Відповідно, "Джуніорс" розраховує на бомбардирські навички форварда та прагне поліпшити свою атакуючу міць, якої не вистачало в минулому сезоні.

33-річний центральний захисник Денис Васильєв – вихованець юнацького клубу "Княжа" (Щасливе). Виступав за київські ЦСКА та "Оболонь", криворізький "Кривбас", "Нафтовик" з Охтирки, одеський "Чорноморець", клуб рідного містечка – "Агродім" (Бахмач), а також за кордоном – ФК "Тараз" (Казахстан), "Сіоні" (Болнісі, Грузія), "Верея" (Стара Загора, Болгарія) та "Машал" (Мубарек, Узбекистан). З узбецької команди газовиків Васильєв перейшов у "Джуніорс".

Ще один новачок "Джуніорс" 27-річний півзахисник Ярослав Богунов опинився в аматорському футболі Київщини через гучний скандал з договірними матчами. ФІФА відсторонила його на два роки від участі в будь-яких футбольних змаганнях за мотивами справи в білоруській прем’єр – лізі, пов’язаної з гравцями клубів "Нафтан" (Новополоцьк) та "Крумкачі" (Мінськ). Вихованець луганського футболу більшу частину своєї ігрової кар’єри провів у сусідній Білорусі. Грав за "Белшину" Бобруйськ, вищевказані "Нафтан" та "Крумкачі". В "Джуніорс" Богунов перейшов з клубу української прем’єр – ліги ФК "Львів", за який виступав протягом останніх двох років (зіграв 31 матч, забив 1 гол).

Поповнився клуб із Шпитьок ще кількома цікавими гравцями. 24-річний правий захисник Андрій Нестеренко свого часу вважався "золотим талантом" України. Корінний киянин був на хорошому рахунку в футбольній академії київського "Динамо", запрошувався в юнацьку збірну України, виступав в юнацькій лізі Європи. Але при переході в дорослий футбол не все було гладко. Після виступів за першоліговий "Металіст – 1925" Андрій поїхав у Португалію. Протягом року грав за місцеві нижчолігові клуби "Фафе" та "Санхоаненсе". Повернувшись в Україну, перебував у розташуванні клубів "Рубікон" та "Черкащина". Наразі, Нестеренко спробує перезавантажити свою кар’єру в "Джуніорсі". 27-річний центральний захисник Анатолій Черномаз вже давно відомий на Київщині. Вихованець київського РВУФК виступав за "Арсенал" Київ, "Арсенал" Біла Церква, "Кристал" Херсон, "Чайку" ПП Борщагівка, "Ниву" Тернопіль, а в "Джуніорс" перейшов з київського "Рубікона". Також в шпитьківський клуб після річної перерви повернувся 30-річний правий вінгер Денис Драгомирецький, який є вихованцем київського "Динамо".

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →