closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Андрій Березовчук: "У "Вовчанськ" перейшов Сергій Борзенко, пішли з команди шість чоловік"

Андрій Березовчук: "У "Вовчанськ" перейшов Сергій Борзенко, пішли з команди шість чоловік"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
1284
0

ФК "Вовчанськ" – один із найбільш авторитетних клубів Харківщини останнього десятиліття та один із фаворитів всеукраїнських аматорських змагань. За останні роки команда зуміла завоювати неабиякий авторитет – стала фіналістом Кубка України серед аматорів 2019 року, далі дісталася чвертьфіналу Чемпіонату України в 2020-му, а цього сезону побувала в чвертьфіналі і в Кубку ААФУ. Лідируючи в східній групі, "вовки" зберігають прекрасні шанси на вихід у плей-офф і боротьбу за чемпіонство.

Про відповідальний і цікавий сезон 2020/21, становлення команди та зимові зміни розповів головний тренер ФК "Вовчанськ", віце-чемпіон Європи серед юнаків 2000 року та багаторазовий призер Favbet Ліги чемпіонату України з футболу Андрій Березовчук. Втім, розпочав бесіду Андрій Володимирович із нагального – підготовки до весняної частини сезону.

- Ми розпочали організовану роботу в січні, як тільки дозволила обстановка, коли закінчився карантин. Нам запропонував зіграти контрольну гру харківський "Авангард", тому ми вийшли з відпустки навіть дещо раніше, ніж планували. Але за роботу взялися з гарним настроєм, гравці, що приємно, сумували за футболом. Зіграли вже чимало спарингів, отримали чимало підстав для роздумів.

- Що встигли за цей час, відколи стартували на Кубку Єдності? Які ще турніри проведені або в планах?

- Ми розпочали грати на Кубку Єдності в перших числах лютого. Першу гру виграли у "Металурга-2" (1:0), потім зіграли з полтавським "Стандартом" (0:0 – поле було слизьке, не дуже хороша гра). Дві гри провели, далі матчі зі "Скоруком" (1:3) і "Олімпією" (0:1). Там п'ять команд у групі, а виходять в наступний етап тільки дві. У нас не було обов'язкового завдання вийти із групи, тому що така погода і зараз важко, ми на полі майже не тренуємося. У Харкові в нас все замерзло, перепади температури від +6 до -8 і все покрилося кригою. Тож тільки коли дозволила погода, вийшли тренуватися на поле.

Але нічого, також зіграли товариські ігри з першоліговими клубами – "Металістом 1925" (1:1) і краматорським "Авангардом" (2:1). Відрадно, що ФК "Вовчанськ" цікавий суперникам зі професіональним статусом – ми вже неодноразово грали проти клубів із різних ліг.

Ну, а тепер на Харківщині проходить представницький турнір "Перша столиця". Зібрані досить сильні суперники, в тому числі з провідних клубів Аматорського чемпіонату України та недавніх учасників Кубка України серед любительських команд. Ми встигли зіграти з двома командами із Сумщини – 1:1 із охтирським "Нафтовиком" і 4:0 із ФК "Тростянець". Маємо намір отримати хорошу ігрову практику на цьому домашньому турнірі.

- Традиційно на гравців ФК "Вовчанськ" є великий попит – кожні півроку їх запрошують навіть професіональні клуби високого рівня. Чи вдалося зберегти той склад, який успішно зігрався під вашим керівництвом?

- Від нас пішли шість чоловік. Це захисники Тарадуда, Іщенко, Джаухар і Асєєв, півзахисник Тарасенко та нападник Гацько.

- А в які команди?

- Поки не по всіх відомо. Асєєв, наприклад, поїхав у друголіговий "Яруд" (Маріуполь), Тарасенко – в першоліговий "Кристал" (Херсон).

- Натомість яких футболістів шукаєте? Більш досвідчених чи молодих, харків'ян чи з інших міст?

- У нас практично всі гравці – місцеві, лише Тарадуда був приїжджим. Зараз до нас перейшов Сергій Борзенко, він сам із Харкова, відомий за виступами в клубі Favbet Ліги – ПФК "Львів". Ясна річ, це кваліфікований футболіст, на вік ми не дивимося, приємно, що хороший гравець поки вирішив залишитися у нас. Також Андрій Стрельников повернувся в нашу команду – він уже грав за ФК "Вовчанськ", потім їздив грати в Польщу, і от знову в нашій команді (минулого року грав за ФК "Богодухів"). Потім взяли одного хлопця з області – це Олег Воловик (його останній клуб – "Квадро" Первомайський). На цьому все – взяли трьох гравців.

- Ваші гравці – лідери Чемпіонату ААФУ 2020/21 як за голами, так і за асистами. Маю на увазі Анвулі та Єрмошенка. Чи був предметний інтерес до них і до інших лідерів з боку команд вищих дивізіонів?

- Був інтерес як до одного, так і до іншого, але принаймні поки що вдалося їх зберегти. А там подивимося.

- А чи вдається команді зберегти головного тренера, адже була інформація, що вас запросили на посаду спортивного директора лідера Другої ліги – харківського "Металу"?

- Я там і є. Намагаємося враховувати, що є кілька команд у одній області, які грають на всеукраїнському рівні. Наразі мені вдається поєднувати роботу на двох посадах. До слова, я міг знову поїхати в Вірменію. Мелікян прийняв іншу команду, "Пюнік", і серйозно розглядалося питання, щоб поїхати до нього, але поки що я вирішив залишитися у Харкові.

- Далі доведеться розкривати секрети. Чому ФК "Вовчанськ" – лідер із солідним відривом, хоча в групі такі сильні команди як "Суми", "Тростянець", "Скорук"?

- Я ніколи не приховував, що найголовніше – це хороший колектив. У нас дуже дружна команда, на полі всі б'ються один за одного і це основне. Інші питання тактичного плану, що саме ми награємо та тренуємо – я вам не розкажу. Тому що це відбувається з урахуванням як наших внутрішніх моментів, так і специфіки кожної команди, з якою ми перетинаємося. Все залежить від суперника і під кожен матч будується гра, тому що в кожної команди я якісь бачення футболу. Інше – це в колективі.

- У вас у команді є вікові футболісти, дехто немало часу пропускав через травми. Зараз всі в строю та готові продовжувати виступи на своєму високому рівні?

- Травми є, це частина не тільки професіонального, а й аматорського футболу. Вік на всіх впливає, пошкодження часто трапляються, і зараз також. Тому нині під час підготовки є й травмовані футболісти та ті, хто пропускає матчі по різних причинах - будь це травми чи робочі моменти. У нас багато гравців працюють на, так би мовити, основних "поза футбольних" роботах і не завжди вдається зібрати оптимальні склади. Навіть був випадок – товариська гра з "Авангардом" – у нас поїхали 8 чоловік, а інших назбирали "по об'явах". Зібрали гравців на перегляді, ще когось, і 14 чоловік поїхали грати. В аматорському футболі є свої проблеми, в основному - те, що пов'язане з роботою. Футбол - це не основне їхнє місце роботи, тому по можливості вони намагаються десь відпроситися. Колись це виходить, а колись - ні.

- Ще одна проблема для вашої технічної та швидкої команди - це стан поля у Вовчанську. На "Сонячному" і біжиться, і комбінується легше?

- Є така проблема. Намагаємося з нею боротися, але поки що місцева влада важко йде нам на зустріч, нема бажання допомагати в цих питаннях. Намагаємося реанімувати поле, воно стало помітно кращим у порівнянні з тим, що було раніше.

- ФК "Вовчанськ" подавав на атестацію в цьому сезоні? Є такі задуми?

- Ні, ми не подавали. Ви ж прекрасно знаєте, хто подав, нас у цьому списку немає. Доки у нас не з'явиться стадіон - ми навряд чи це зробимо. Футбол для чого? Для глядачів. У Вовчанську люблять команду і люди із задоволенням приходять на стадіон. Ми грали в Харкові на "Сонячному", дивилися, може, там з'являться глядачі. Але там є вже дві команди Першої і Другої ліги, тому більшість інтересу до цих команд, а до нашої тільки у Вовчанську, де ми збираємо повний стадіон, де у нас є свої власні вболівальники, для яких ФК "Вовчанськ" – це улюблена команда, що викликає повагу в футболістів і тренерів. У Харків нашим вболівальникам не завжди вдається приїжджати на ігри, поки важко з цим питанням. Ми намагаємося, може з часом і вийде знайти якийсь вихід. В ідеалі, звичайно, хотілося б грати для наших, вовчанських, вболівальників на хорошому стадіоні з гарним полем і трибунами. Є така мрія, побажання на майбутнє, прагнення.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →