closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Богдан Костик: "На сьогоднішній день команда повністю готова до професіонального футболу, але..."

Богдан Костик: "На сьогоднішній день команда повністю готова до професіонального футболу, але..."
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
1190
0

За кілька сезонів у Кубку України серед аматорів "Юність" встигла відчути на смак всеукраїнський футбол, а регулярними перемогами в потужному та повноводному чемпіонаті Львівщини – привчити всіх до своїх успіхів. Дебют у Чемпіонаті ААФУ очікувався з великим інтересом. І "Юність" довела, що недарма привернула до себе увагу футбольної громадськості.

У непростому сезоні, де задіяні потужні старожили, як ОДЕК чи теребовлянська "Нива", а також амбітні новачки, як львівські "Карпати", МФА чи "Довбуш", білчани стартували просто блискуче. Лідерство за підсумками осінньої частини сезону – це гучна заявка на появу нової сили в західноукраїнській групі Чемпіонату України серед аматорських команд.

Як дався перехід на всеукраїнський рівень і чого очікувати від незмінного чемпіона Львівщини надалі? Яким буде посилення команди та чи вдалося втримати своїх перспективних гравців, до яких був інтерес із Favbet Ліги? Про все це розповів головний тренер "Юності" Богдан Костик.

- Запитувати "зимового чемпіона", як йому рівень турніру в дебютному сезоні, це питання дещо риторичне. І все ж: Аматорський чемпіонат України виправдав сподівання чи є відчуття легшого, ніж здавалося, завдання?

- Звичайно, рівень досить непоганий. Так, від дебютанта, напевно, не чекають відразу лідерства, але тут зіграли свою роль об’єктивні фактори та наша власна серйозна підготовка. Ми планували свою роботу й свідомо йшли до того, щоб заявитися на Чемпіонат України серед аматорів. Комплектувалися відповідним чином – у нас грають футболісти, для яких всеукраїнський футбол – не новинка. Тож перед нами відразу стояло завдання, як мінімум, вийти з групи. Це по-перше. По-друге, на Львівщині зараз хороший змагальний рівень – після тамтешніх перипетій можна вийти на новий, кращий рівень.

Аматорські змагання всеукраїнського рівня – це крок вгору. Вони відповідають нашим сподіванням, тут цікаво й суперники не дають розслабитися. Це хороший турнір, і для нашого розвитку – це тільки плюс.

- Попри те, що ваша команда вже мала певний авторитет на всеукраїнському рівні та була грандом футболу Львівщини, "Юність" все одно приємно здивувала лідерством у своїй групі. Завдяки чому такі результати?

- Перед цим ми три роки брали участь в Кубку України серед аматорів, тому мали уявлення, що там за команди, якого рівня. У нас підібралася дуже хороша команда, ми над цим працюємо і завжди ставимо завдання перемагати – що в рідній області, що в Україні.

- Перемога 3:0 над ОДЕКом, власне, заклала фундамент переваги над найближчим переслідувачем. Завдяки чому вдалося перемогти старожила аматорського футболу, чи рахунок відображає те, що ми побачили?

- Я б не хотів говорити про рахунок: хоч, на перший погляд, він і виглядає розгромним, але, в першу чергу, ми дуже добре підготувалися до цієї гри. Розбирали суперника, тому що в попередні роки ми їх не могли пройти в Кубку України серед аматорів. Це також був психологічний момент, тому що хотіли довести собі, що ми команда, яка чогось варта, на фоні такого колективу, як ОДЕК. Це все разом і принесло такий результат.

- Початок сезону і єдина втрата очок на старті – це нічия з "Вотрансом". Що тут спрацювало: гучні імена в складі гостей, чи ваш внутрішній збіг обставин?

- Я б не сказав, що причина – гучні імена в складі суперника. І арбітри трішки "душили", але по самій грі в мене взагалі до хлопців не було претензій, ми дуже добре виглядали в цьому матчі. Перший матч і початок сезону – це і вплинуло на результат. Ми в цьому матчі заслуговували на перемогу, це визнав і суперник. Трішки не пощастило, але це, в першу чергу, був матч-адаптація, і після нього хлопці повірили, що можуть виступати на такому рівні.

- Окрема історія – виїзд на матч із "Довбушем". Не змогли пристосуватися до гри на штучному газоні, яка не є дуже поширеною на Львівщині?

- Я б так не сказав. Просто ми дали відпочити деяким футболістам, бо паралельно боролися за чемпіонство області і ключові гравці навіть не їздили на цю гру. Ми грали складом гравців, які отримували менше ігрової практики. Ця гра була між матчами в півфіналі чемпіонаті області. Результатом не задоволені, але, можна сказати, що ми цим матчем пожертвували. І заодно перевірили найближчу зміну.

- Загалом у "Юності" склалася серйозна бойова основа, але, що нетипово для команди, яка ставить найвищі завдання - у вас досить багато молодих гравців. Зокрема, була інформація про інтерес до декого з них з боку "Інгульця" – клубу Favbet Ліги. Як завершилися їхні перегляди та чи немає інших втрат?

- На сьогоднішній день у нас втрат основної обойми взагалі немає. Двоє футболістів їздили на перегляд в "Інгулець" - це плюс як для них, так і для нашого клубу. Цікавився нашими футболістами і ще один клуб УПЛ, і клуби Першої ліги, але я дуже радий, що всі в строю і вони знають, що у нас також серйозна команда. Але якщо буде якесь запрошення з вищої за рангом команди, то ми нікого не тримаємо і це всі розуміють. Наша думка: на даному етапі молодим іти ще рано, потрібно тут у нас окріпнути і стати стійкими психологічно. У них є все для того, щоб грати в серйозних командах професіонального рівня, але й зараз, в аматорському футболі, їм є чого повчитися, є ще виклики, які перед ними стоять, і вершини, ними не підкорені.

- Чи є на сьогоднішній день у "Юності" придбання, кого шукаєте та на які позиції?

- У нас є два новачки - це Богдан Іванченко з "Агробізнесу" та Віталій Теплий, котрий грав за "Кар'єр" і новостворені "Карпати", які планують іти в Другу лігу, і грають у нашій групі. Також ми переглядаємо людей, будемо дивитися, але якщо буде підсилення - це максимум ще один футболіст.

- Як просуваються справи у вашій зимовій підготовці? Чи снігопади не завадили в графіку?

- Ми розпочали свою підготовку 20 січня, перший етап провели дуже добре, без збоїв. Стартували з розгромних перемог на Меморіалі Юста (8:0 – "Богун" Підзвіринець, 9:0 – "Скала" Вільховець), зіграли хороший спаринг із першоліговою "Волинню". Далі ми хлопцям дали пару днів відпочити і почали другий етап підготовки, хоча снігопади внесли свої корективи – більше працювали в тренажерному залі. Провели низку контрольних матчів: "Колос" U-21 (Ковалівка) – 2:2, "Волинь" (Луцьк) Д2 – 2:2, ЛНЗ (Лебедин) ААФУ – 0:1, обіграли 8:0 "Сокіл" (Золочів) на турнірі пам’яті Ернеста Юста. На 13 березня у нас запланований товариський матч із лідером Першої ліги Чемпіонату України – "Агробізнесом", який недавно обіграв "Шахтар" і вийшов у півфінал Кубка України серед професіоналів. Паралельно ще будемо грати на Меморіалі Юста. Тож ігровою практикою забезпечені.

- Це ваша "Юність-2" грає на Меморіалі Юста?

- Так, наша. Ми заявилися двома командами, тому що в нас зараз багато людей - і на перегляді, і хлопці, які ще минулого року грали за "Юність-2". Тому ми так вирішили, щоб на даному етапі всі футболісти мали більше ігрової практики.

- Плани і перспективи на 2021 рік передбачають участь на обласних змаганнях чи будете зосереджуватися на всеукраїнському рівні?

- У першу чергу, буде поставлене завдання в Чемпіонаті України серед аматорів. Також є в планах участь в чемпіонаті області, але першочергове завдання - це Аматорський чемпіонат України.

- Чи входить в стратегію клубу здобуття професіонального статусу?

- Чесно скажу, про це вже стільки говорять… На сьогоднішній день команда повністю готова до професіонального футболу, але є деякі моменти, тож поки що таких завдань немає. Можливо, вони будуть через рік. Це вирішить керівництво нашого клубу. А наша справа – створити такий колектив, якому буде до снаги виконувати поставлені завдання навіть на більш високому рівні

- Кілька слів про клуб: як він розвивався та хто є його основними інвесторами?

- Наш президент Олександр Вікторович Ролько дуже любить футбол – це завдяки йому наш клуб і розвивається. "Юність" на сьогодні має вже достатньо титулів, на обласному рівні ми три роки поспіль в лідерах, тож логічним кроком був дебют у Чемпіонаті ААФУ. Багато всього робиться для розвитку команди. Я вважаю, що "Юність" розвивається в правильному напрямку, за це подяка нашому керівництву, адміністративному штату та команді.

- 2021 рік: яким він має бути для "Юності" на всіх рівнях?

- Перемога в кожному матчі та турнірі – інших завдань у нас бути не можна. Ми нічого не вигадуємо, в першу чергу, хочеться пройти, як можна, далі в аматорах, а якщо все буде добре, то й виграти чемпіонат. Це правильно та логічно – ставити завдання поступово та зростати від сезону до сезону, від турніру до турніру.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →