closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Факел" (Колодязне): флагман футболу Дворічанщини

"Факел" (Колодязне): флагман футболу Дворічанщини
Изменить размер a+ a-
845
0

"Факел" (Колодязне) – найтитулованіша команда в Дворічанському районі (після адміністративно - територіальної реформи Куп’янський район - авт.) Харківської області. Сільські футболісти – 17-разові районні чемпіони, багаторазові срібні та бронзові призери, неодноразові володарі Кубка району та Суперкубка. А ще– тріумфатори престижних регіональних турнірів: кубка ім. О.Д. Гарькавого, кубка "Весни", кубка "Осені", кубка "Незалежність, кубка "Золотий колос", кубка "Срібне Джерело", кубка кубків, кубка Афганців (міні-футбол, м. Куп’янськ). Минулого сезону "Факел" тріумфував у Кубку чемпіонів серед переможців та призерів районних і міських чемпіонатів Харківщини.

В інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" головний тренер та керівник "Факела" Олександр Перепелиця розповів про успішний минулий сезон та цьогорічні турнірні плани.

- Олександре Васильовичу, як для команди складався виступ у Кубку чемпіонів серед переможців та призерів районних і міських чемпіонатів Харківщини?

- У Кубку змагалися вісім команд. Система плей-офф передбачала по два (вдома, на виїзді) поєдинки 1/4, 1 / 2 фіналу, a також фінал. Пройшовши чвертьфінальну та півфінальну стадії у вирішальному поєдинку "Факел" зустрівся з ФК "Балаклея". Перший матч провели в гостях. На жаль, наша заявка на гру складалася лише з десяти футболістів. Всі вони відіграли в повному часовому вимірі. Матч видався важким і напруженим. Менш ніж за 15 хвилин до закінчення гри ми поступалися 1:4, але зуміли відіграти три м’ячі, і завершили поєдинок внічию 4:4. У матчі-відповіді була зафіксована нічия 2:2. За рахунок більшої кількості забитих гостьових голів переможцем двобою, а з ним і володарем Кубка чемпіонів Харківщини, став "Факел" (Колодязне).

Слід зауважити, що цей турнір започаткований у 2017 році. Ми змагаємося в ньому з самого початку, у 2017 і 2018 роках були фіналістами, у 2019 – півфіналістами. І ось маємо найвище досягнення.

"Факел" (Колодязне): флагман футболу Дворічанщини - изображение 1

- Можна сказати, що завдання на сезон-2020 виконане?

- Авжеж. "Факел" на "відмінно" провів футбольний рік. Наші улюблені вболівальники залишилися задоволеними і результатом, і якістю гри.

- У обласному чемпіонаті "Факел" не задіяний?

- Ні, ми ще жодного разу не брали участі у чемпіонаті Харківської області, адже не маємо відповідного фінансового та кадрового ресурсу. Натомість нас добре знають у обласному футзалі та міні-футболі. "Факел" – дворазовий переможець Спартакіади області з футзалу. Влітку 2019 року посіли високе трете місце на представницькому турнірі "Металіст-Ліга". У змаганнях, що відбувалися в Харкові, брали участь десять команд, переважно з обласного центру. Переможцем став "Symbol", у складі якого виступали два колишні футболісти "Факела" – Сергій Комісаров та Василь Бурлака. Цікаво, що Василь відіграв у Колодязному аж дев’ять сезонів. У селі його люблять і поважають.

- Який нині загалом стан справ у дворічанському футболі? Районний чемпіонат останніми сезонами проходить?

- Раніше часи були веселіші (посміхається). Востаннє чемпіонат Дворічанського району проводився три роки тому. Починаючи з 2009 і до 2018 років, за виключенням сезону-2011, "Факел" дев’ять разів поспіль вигравав чемпіонат. А всього маємо сімнадцять районних чемпіонських титулів. Торік наша команда брала участь в різноманітних регіональних кубкових баталіях. Звісно, що хочеться, аби проводився повноцінний чемпіонат. Втім це непросте питання…

- Ви в одній особі є керівником і головним тренером?

- Так, причому вже досить давно. "Факел" - це моє життя, я віддав йому не один десяток років. Займаюся організаційними та ігровими питаннями. Тренувального процесу як такого не маємо, збираємося лише в день матчу. У нас стовідсотково любительська команда, всі хлопці працюють, на тренування банально не вистачає часу.

- Що очікує на "Факел" у новому сезоні?

- Знову змагатимемось у всеможливих кубках та турнірах локального масштабу. Можливо, зіграємо у чемпіонаті Куп’янського району, якщо він відбудеться. А головною подією для "Факела" буде чергова участь у Кубку чемпіонів серед переможців та призерів районних і міських чемпіонатів Харківщини. Завдання – захистити чемпіонське звання, завойоване минулого сезону.

"Факел" (Колодязне): флагман футболу Дворічанщини - изображение 2

- Які зміни сталися у команді в міжсезонні?

- Нам вдалося зберегти основну ігрову обойму, з команди не пішов жоден гравець. Вже багато років у нас стабільний склад: п’ятдесят відсотків футболістів - місцеві, інша частина – з сусідніх сіл та Куп’янська. Наша команда різновікова, попліч з молодими грають старші хлопці, яким за тридцять років. Найбільш вікові – 46 -річний центральний захисник Сергій Колісник та 43-річний воротар Ігор Бойко. Ключову роль в командних діях відіграє 40-річний Віталій Ткаченко. Він здатний об’єднати та згуртувати колектив. Багато забиває знаний на Харківщині форвард Олександр Холодков. Сашко, до слова, неодноразово ставав кращим бомбардиром чемпіонату Харківської області у вищій лізі. У сезоні 2010/11 він відіграв у другій лізі чемпіонату України за "Олком" (Мелітополь). Після чого захищав кольори провідних аматорських команд Харківщини.

- Хтось з вихованців місцевого сільського футболу заграв на високому рівні?

- Виокремлю гравця національної збірної України з футзалу Сергія Малишка, який нині виступає в Білорусі за "Сталіцу" (Мінськ).

У 2011-2017 роках Сергій грав за "Факел" (Колодязне) на великому полі. Його позиція – опорний півзахисник. З Сергієм Малишком ми постійно на телефонному зв’язку, він про нас не забуває, вдячний нашій команді за проведені роки. Дружні стосунки в мене і з його батьками. Підростає в команді ще один талановитий гравець – атакувальний півзахисник Владислав Ткаченко, 2005 року народження, який є сином нашого капітана Віталія Ткаченка. Влада викликають на тренувальні збори збірної України з футзалу U-17.

Наостанок, користуючись нагодою, хотів би подякувати депутатському корпусу, виконавчому комітету Колодязненської сільської ради, а також сільськогосподарському підприємству "Дворічанське - Агро". Без їхньої підтримки не було б наших високих результатів.

"Факел" (Колодязне): флагман футболу Дворічанщини - изображение 3

Історичний екскурс

В цьому році "Факел" (Колодязне) святкує 60-річний ювілей. А все розпочиналося ось із чого. Одного разу в сільський клуб привезли фільм "Воротар". Після перегляду цієї кінострічки у молоді виникло бажання створити і свою власну футбольну команду. Знайшлися й перші організатори, серед яких лідерами були Валентин Шутер та В’ячеслав Олійник. Обговоривши між собою питання – першочергово домовилися збудувати футбольне поле, на якому можливо було б проводити тренування, а згодом і футбольні баталії. Першого ж вихідного закипіла робота. І вже через декілька днів майданчик був готовий. Серед тих, хто розпочинав були: Шутер Валентин, Олійник В’ячеслав, Сало Леонід, Коваленко Олександр, Несміян Микола, Кіптілий Володимир, Своєволін Микола, Верхоламов Анатолій, Пугач Сергій, Походня Іван та інші. Першим суддею був Лубянко Микола Андрійович – палкий прихильник футболу. З початку грали розділяючись "порівну", згодом вже проводилися ігри "крайок на крайок". Команди називалися по вуличному – "Хрущівка", "Вовчанівка", "Сонівка", "Бульбівка"… І ось прийшов час проводити свою першу офіційну гру. Першим суперником була футбольна команда з села Рідкодуб, на той час одна з найкращих команд в районі. Колодязне поступилося " з тріском" - 1:10. Єдиний гол провів капітан команди В’ячеслав Олійник. З 1961 "Факел" (Колодязне) бере участь у першості Дворічанського району. У 1973 році команда вперше стала районним чемпіоном.

"Факел" (Колодязне): флагман футболу Дворічанщини - изображение 4

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →