closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Анатолій Чанцев: "Команди аматорського чемпіонату України, які борються за медалі, мають набагато кращий рівень, ніж деякі команди Другої ліги"

Анатолій Чанцев: "Команди аматорського чемпіонату України, які борються за медалі, мають набагато кращий рівень, ніж деякі команди Другої ліги"
Изменить размер a+ a-
1206
0

Провідний аматорський клуб Запорізької області – "Мотор" – привчив любителів футболу як до регулярних успіхів у обласному чемпіонаті, так і до серйозних амбіцій на всеукраїнському рівні. В минулому сезоні запорізький клуб став чвертьфіналістом Чемпіонату України серед аматорів 2019/20, поступившись лише майбутньому переможцеві турніру.

Якими є нинішні завдання та амбіції "Мотору"? До чого прагне запорізький клуб? Про це розповів його головний тренер Анатолій Чанцев.

- Почнемо зі снігопадів і їхнього впливу на футбол. Чи вдається виконати графік по запланованих контрольних зустрічах?

- Безумовно, погода внесла дуже серйозні корективи. Ми почали підготовку 15 січня і також не очікували таких морозів. Але, можна сказати, що все склалося гладко. В ці морозні дні ми присвятили ранкові заняття загальній витривалості, бігали кроси. Дні мінусової температури ми пройшли через кросову підготовку і тренажерну залу. Потім погода покращилася і дозволила вийти нам на вулицю, ми працювали вже там, а також чергували вечірні заняття з тренажерною та ігровою залами.

Потім у наших планах був турнір в Маріуполі. Ми кожен рік в ньому беремо участь, я хочу відзначити дуже класне штучне покриття та умови роботи цього турніру ("Мотор" увійшов у трійку кращих на Меморіалі Віктора Прокопенка 2021 року, – прим.авт.).

І ми вийшли на певний досить хороший рівень перед участю в турнірі в Дніпрі, який проводить місцева обласна федерація - Кубок Єдності. Приїхали на першу гру, але погода не дозволила її провести, адже хоч з поля сніг і прибрали, та температура була майже нульовою. Великі калюжі, багато води стояло на полі. Ми відмовилися від гри, здоров'я гравців на першому місці. Потім вже знову вдарили морози і ми почали чергувати заняття в ігровому залі із заняттями на вулиці, тож погода внесла дуже великі зміни в нашу підготовку. Але нічого, всі команди, що знаходяться в цій ситуації, якось викручуються.

- Наскільки зміниться кадровий склад "Мотора"? На які позиції шукаєте новачків? Хто вже прийшов чи пішов?

- Ми вже взяли молодих хлопців, на яких звернули увагу. Це півзахисники Денис Курелець і Сергій Керножицький та нападник Влад Сандрак-Вінницький. Я вважаю, що це наше вдале посилення. Молоді хлопці, амбіційні. У них є свої сильні якості, що необхідні для нашої команди, вони вже влилися в наш колектив. А з ким попрощалися? Ми подякували Павлу Рогацькому, Микиті Молодожону і Данилу Мацюті.

- Традиційно ваша команда мала надійний "кістяк" плюс-мінус однолітків, але в останні роки стало більше молодих. Це свідоме розширення кадрів?

- Звичайно, вік бере своє, але ми з великою повагою ставимося до наших ветеранів. Вони не дають сумнівів у своїй спроможності допомогти команді. Я б не сказав, що команда "Мотор" налаштована на омолодження, але ми переглядаємо потенційних новачків, слідкуємо за молоддю в нашому регіоні та розуміємо, що футбольне життя не вічне. Тому так вийшло і я дуже задоволений, що ми взяли цих гравців. До речі, один із них, Курелець, отримав серйозну травму в останній грі на турнірі, що присвячений Віктору Прокопенку, і тепер йому проведуть операцію. Але він такий хлопець, що швидко відновиться. Дуже рветься грати і чудово працює над своїм відновленням.

- "Мотор" бере участь у Чемпіонаті України серед аматорів кілька років, і при цьому весь час у вашу групу додаються нові й нові турнірні подразники. Відчувається, що прийшли не менш гідні колективи?

- Рівень команд для аматорського чемпіонату серйозний. Повернувся той самий "Скорук", який хоче зараз вже йти в Другу лігу. Додалася команда хороша СК "Полтава", ФК "Суми", які нас засмутили – ми програли 0:3. У нас з'являються цікаві команди, і особисто мене це радує, тому що з'явилася конкуренція, а в цих матчах нам потрібно грати в більш результативний футбол на перемогу. У цьому плані все нормально, мені подобається.

- У вашій команді розкриваються по-новому навіть досвідчені гравці. Чекали від Мелі такого зростання результативності? 7 голів і 4 асисти, причому абсолютно неймовірні удари з лівої ноги, в тому числі і з пристойної відстані. Вдається знайти щось нове в давно вже відомих футболістах?

- Що стосується Генрі, він дуже цікавий гравець, як і наш інший легіонер Рахмуні. Вони навчаються в медичному інституті і ми їх запросили пограти в нашу команду, про що я не жалкую. Але мені здається, що Генрі міг би підсилити будь-яку команду: в нього шалена техніка та набір інших якостей, які потрібні гравцям мінімум Першої ліги. Тому я радий, що вони обидва у нас у команді.

- У зв'язку із цим чи виходили на ваш клуб з пропозиціями з інших команд, чи намагалися перехопити футболістів?

- У нас є така джентльменська угода, коли ми збираємося на початку року і домовляємося, що будемо працювати на команду. Якщо будуть якісь пропозиції з команди мінімум Першої ліги, то ніхто не буде суперечити. Поки що хлопців влаштовують ті умови та порядок, що є в нашій команді. Поки ніхто особисто мені не казав, що хоче кудись піти. Може, хтось і виходив на них із інших клубів, але мені про це нічого не відомо, і на єдності нашого колективу однодумців це не позначилося.

- Відомо, що "Мотор" має підбір досвідчених гравців, а також амбітного спонсора. Яка ціль на даний сезон та загалом на найближчі роки?

- Я прекрасно розумію, що наше керівництво хоче, щоб ми вийшли на більш якісний рівень, піднялися в класі. Це чути в розмовах, коли ми спілкуємося з нашими керівниками. Наше велике підприємство заслуговує на таку команду, яка б відповідала рівню бренду "Мотор-Січ", який відомий не тільки в Україні, а і по всьому світу. Тому наше керівництво це розуміє. Були плани зробити ще й штучне поле, відкрити дитячу футбольну школу чи академію. Само собою, планується подальший розвиток першої клубної футбольної команди. Ми стараємося гідно представляти наше підприємство, чекаємо на це все і дуже цього хочемо.

- У вас у групі знову з'явилося дербі. Раніше це була "Таврія-Скіф", тепер це "Металург-2", де зібрані цікаві молоді футболісти. Вам є там на кого подивитися чи хай поки розвиваються своїм шляхом?

- Так, це дійсно цікава команда з молодими та перспективними гравцями, тому, звичайно, ми за ними стежимо. Я знаю, що ними цікавляться й інші команди Другої ліги, були такі розмови. Якщо будемо вважати за потрібне та встигнемо, то будемо звичайно звертатися до них. Зараз у нас команда укомплектована. Ми запросили тих, кого хотіли, підсилили позиції та створили конкуренцію. Тепер будемо вже догравати цей сезон і, звичайно, спостерігати за молоддю.

- Цього сезону також планується проведення повноцінного плей-офф. Що скажете по цих вирішальних зустрічах та як вони даються "Мотору", адже трапляються серйозні переїзди і це контраст після групового етапу?

- Ми це прекрасно розуміємо, що опинитися на стадії плей-офф для нас престижно і ми цього хочемо. У нас для цього є хороша можливість, буде цікаво себе перевірити на рівні інших команд. Нам доводилося з ними грати в минулому та позаминулому році, там ще більш сильні та цікаві команди, ще краще укомплектовані. І рівень гри значно вищий. Впевнено можу сказати, що ці команди аматорського чемпіонату України, які виходять у плей-офф і борються за медалі, мають набагато кращий рівень, ніж деякі команди Другої ліги.

- Ви багато років віддали роботі в запорізькому "Металурзі", очолювали луганську "Зорю", виховали чимало відомих футболістів. Є два погляди на роботу досвідченого тренера в аматорах: один – що це не те що дуже цікаво, і інший – що це більш складно, ніж у професіональному клубу, де налагоджена вся вертикаль і залишається тільки працювати.

- Я вам скажу, що в будь-якій команді варто прикладати всі зусилля. Скажу за себе, що на першому місці у нас повинна бути дисципліна. Нам роблять умови дуже високого рівня, які дозволяють працювати. Мені працювати цікаво, номінальний рівень змагань не важливий – важливо покращувати вміння гравців і підіймати рівень команди в цілому. Я вирішив сюди йти, тому повинен зробити все, що вмію та знаю, прикласти максимальні зусилля. Принаймні, трохи це виходить, хоча завжди собі кажеш, що десь недопрацьовуєш. Побачимо, що буде далі. У цьому плані керівництво ФК "Мотор" нам дуже допомагає в організації та проведенні як тренувального процесу, так і ігор. Гарне та якісне поле, є плани з розвитку інфраструктури, у всьому хочуть далі рухатися, зробити стадіон, індивідуальні крісла, табло. Тобто, доля команди їм небайдужа. Вони хочуть розвинути цей футбол саме на "Моторі". Мені це дуже подобається.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →