closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Дмитро Мурашенко: "Бажання грати у Другій лізі є, але це питання до керівництва клубу"

Дмитро Мурашенко: "Бажання грати у Другій лізі є, але це питання до керівництва клубу"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
779
0

Столична ДЮСШ "Атлет" (Київ) добре відома завдяки підготовці гравців. Низка атлетівських вихованців, у числі яких – Олександр Кучер (захисник "Шахтаря" та збірної України), Андрій Пилявський (захисник/півзахисник "Зорі" та збірної України), Олександр Андрієвський ("Динамо"), Богдан Леднєв ("Динамо" та "Зоря") – зуміли пробитися в великий футбол. Нинішнє покоління прагне того ж, і навіть граючи в складній центральній групі з титулованими суперниками намагається змагатися за місце в п’ятірці.

Головний тренер "Атлета" Дмитро Мурашенко розповів нам про формування оновленої команди, досвід роботи з легіонерами та можливе посилення досвідченими вихованцями столичного футболу.

- Як проходила відпустка для представницької команди ФК "Атлет"? Як хлопці вийшли із святкового ритму та що за роботу плануєте?

- Так, була відпустка до 15 січня, потім почали збиратися. Втягуючий період був до 25 січня, потім вже у нас розпочався підготовчий період.

- Чи є в планах участь у зимових турнірах?

- Заявилися на Кубок Мунтяна, який проводить Федерація футболу міста Києва. І плануємо взяти участь у Меморіалі Кірсанова вже ближче до відновлення змагань у Чемпіонаті України серед дорослих аматорських команд.

- У якому складі працюєте? Наскільки буде відрізнятися ця команда від того складу, що ми бачили восени?

- Поки що, порівняно з першим колом, основу вдається зберегти. Тому сподіваюся, що змін буде небагато. Нам на сьогодні дуже важлива стабільність – на відміну від минулого сезону, коли в міжсезоння у нас відбулося 11 змін. Важкувато все заново будувати. Тому зараз більше націлені на те, щоб зберегти те, що було.

Зараз тренується в нашій обоймі 30 чоловік. В порівнянні з першим колом, у нас великих змін немає, всі в складі. Із молодих Андрущенко може піти на підвищення у команду Прем'єр-ліги Зоря U-21, але поки що це питання вирішується. А один із наших нападників теж зараз на фінішній прямій у перемовинах з клубом Національної дивізії чемпіонату Молдови. На жаль, закінчив з футболом Хоменко, хоча він і не був не гравцем основи в минулому чемпіонаті.

- Команда збереже свій задум як досить молода, де лише кілька гравців старші молодіжного віку?

- Так, це наша філософія. Може, підсилимося, адже є на перегляді досвідчений крайній захисник, але в нього теж є варіанти з Туреччини та Білорусі, тому поки він з нами тренується, але не впевнений, що буде грати навесні на аматорському рівні.

- Знаємо вашу команду як таку, що вміє відкривати зірок – прикладом цьому Твердохліб, який після "Атлета" зумів закріпитися відразу в Першій лізі ПФЛ. Чи бачите зараз у себе футболістів із такими даними у колективі? Хто із них може дорости до певного серйозного рівня?

- Зараз на високому рівні у нас Іван Гребенюк, він вже себе проявляв у професіональних змаганнях, навіть викликався в молодіжну збірну України. Вважаю, що він відповідає рівню Першої ліги, але є сімейні питання, тож він виступає за "Атлет" серед аматорів. Також себе гарно проявив у нас африканець Крістофер Мкпасі, але там теж проблеми – є певні фінансові вимоги. Мені здається, що за рівнем гри він відповідає Першій лізі, тож це логічно. Добре проявив себе в першому колі воротар Максим Комаренко, але він ще набирається досвіду. 17 років, може дорости до гарного рівня. Всі інші поки що намагаються розкритися, все в їхніх руках.

- Що з Липовим і Лукановим? Липовий повертався з "Діназу", і були сподівання, що стане стабільним основним гравцем, але у підсумку епізодично себе проявляв і не відзначився голами. А Луканов після травми так ніде й не з'явився.

- Луканов, на жаль, не переборов страх травмуватися знову. Тому він грає зовсім на глибокому любительському рівні – 7х7, 8х8, в своє задоволення. З нами він не тренується, мабуть, кар'єру вже остаточно припинив.

Липовий? Ішов від нас один гравець, впевнений в собі нападник з гольовим почуттям, а зараз сам виявляє якусь тягу більше грати з глибини, хоча я впевнений, що він повинен грати попереду. Тому є таке психологічне питання, поки що він не повернувся на той рівень, коли залишав нас.

- У чому причина такої великої кадрової мінливості вашої команди?

- Молодь ще не визначилася зі своїм майбутнім, тому є гравці, на яких ми мали надію, як Гаращенко, Шлапацький, Суханов (це все хлопці 2002 р.н.), але в якийсь момент вони переглянули своє майбутнє і вирішили закінчувати. Інша історія – це більш досвідчені хлопці. Приміром, наш воротар Сергій Русан вже завершив виступи, не бачить більше себе в футболі, Євген Колесник не готовий виконувати ту роботу, яка у нас пропонується на тренуваннях. Є багато травм - Бабич, Руснак, інші гравці. Через це є також проблеми з кадрами. Але головне, що у нас немає фінансової подушки, є мінімальні вливання в клуб. Футболісти обирають інші сфери діяльності, де будуть заробляти гроші.

- Команда бере участь у міських змаганнях. Це стосується лише підготовчого циклу чи доросла команда буде у вищій лізі чемпіонату Києва брати участь?

- Грає команда. Там вже закінчилося перше коло. Їх в основний склад аматорів ми навіть не підключали. Якщо людина не грала в основному складі, то їде на гру першості міста Києва. Зараз на друге коло може будемо експериментувати, грати спарені ігри. Намагаємося зараз це закласти, але побоюємося травматизму.

- Ваша група 2 досить складна. Враховуючи появу амбітних "Олімпії" і "Кудрівки", молодих команд, як вам рівень групи 2 аматорського чемпіонату?

- Цікаво, дуже цікаво. Навіть з командами вище рівня цікаво випробовувати свої сили, показувати молоді рівень, якого можна досягти. Також інші молоді команди - немає прохідних ігор. Всі з високим напруженням. Також "Лівий Берег" буде зовсім інша команда, тому для цього ми і з'явилися в аматорах - якщо буде супротив, то будуть прибавляти наші молоді футболісти.

- Матчі проти ЛНЗ (1:7) та "Вікторії" (0:9) із категорії тих, які хотілося б забути?

- Скоріш за все, так. Вони мало принесли нам корисного, як і суперникам, окрім трьох очок. Знову ж таки, дався взнаки наш вік, молодь легко опускає руки. Якщо не виходить – вони й не чинять спротиву. З "Олімпією" дві гри були зовсім іншого рівня, хоча я не можу сказати, що вони чимось поступаються тим же ЛНЗ чи "Вікторії" за класом. Десь щось у молодих гравців всередині спрацьовує – і вони не можуть себе пересилити. Нам не вистачає трішки досвіду, хотілося б 2-3 досвідчених виконавців, щоб могли всередині колективу тримати мотивацію.

- Стратегія розвитку "Атлету" змінилася чи зберігається бажання вийти в Другу лігу та мати професіональні контракти?

- Так, бажання є, але це питання більше до керівництва клубу. Ми подавали документи на атестацію, проходимо її, але я не володію питаннями фінансової складової, це не моя прерогатива. Ціль є, тому що ми хочемо зберігати нашу молодь, і щоб клуб був на певному дофінансуванні завдяки підготовці футболістів. На жаль, на аматорському рівні всі переходи відбуваються безкоштовно, гравці підходять до певного рівня готовності й ідуть далі. Ми ж вважаємо, що підготовка футболіста – це кропіткий процес, і ДЮСШ, які вкладають час і зусилля в те, щоб оснастити гравця знаннями й уміннями, заслуговують на повагу. У нас же, на жаль, користуються готовими гравцями, а про ті заклади, які допомогли їм вийти на певний рівень, забувають. Виходить, витрати спонсорів та президента йдуть, як у трубу. А хотілося б закріплювати футболістів якимось контрактами та зобов'язаннями, щоб у майбутньому щось від цього мати і команда далі розвивалася.

- Чи є перспективи у тих, хто підходить під першу атлетівську команду? Можливо, вже цієї зими ви "зачерпнули" когось із юнаків?

- Ні, поки що ми 2004 р.н. не чіпаємо. Вони грають в ДЮФЛУ, там свої завдання, але я цю команду добре знаю й розумію, хто може нам допомогти. Але це буде влітку, зараз хай концентруються на другому колі, там боротьба за виживання, і треба для гарної зміни утриматися в елітній лізі ДЮФЛ.

- Яким місцем за підсумками другого кола Чемпіонату України будете задоволені?

- Зараз націлюємося на боротьбу за 5-те місце. Перша четвірка "втекла" далеко, і вони об'єктивно сильніші за класом. Хоча я притримуюся думки, що всі команди рівні до початку гри. Треба змагатися з усіма, але будемо дивитися об'єктивно – 5-те місце буде гарним результатом.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →