closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Сергій Мазур: "Не вистачає холоднокровності на останньому етапі, концентрації, уваги"

Сергій Мазур: "Не вистачає холоднокровності на останньому етапі, концентрації, уваги"
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
603
0

У місті Кривий Ріг – футбольний ажіотаж. У Другій лізі серед лідерів – "Кривбас", який презентували влітку й провели дебютний матч за присутності Володимира Зеленського. А в Чемпіонаті України серед аматорських команд сезону 2020/21 років заявлено резервний склад клубу, покликаний допомогти в переході на дорослий всеукраїнський рівень групі місцевих молодих гравців.

Про цілі та завдання "Кривбасу-2" розповів його старший тренер Сергій Мазур.

- Ви вже напевно знаєте, що відродився "Кривбас", – почав бесіду Сергій Миколайович. – Я цього дуже хотів, тому що грав тут, працював тренером. Але, створивши боєздатний колектив у Другій лізі, ми в клубі звернули увагу, що у нас немає дублюючого складу. При розмові з президентом клубу Костянтином Федоровичем Караманіцом ми підняли це питання, і в підсумку було прийняте рішення, що доцільно створити команду "Кривбас-2" із моїми вихованцями та гравцями академії "Гірника". Тому в цій команді гравці 18-20 років.

Як ми сприйняли аматорську лігу українського футболу? Це не дитячий чи обласний рівень, а вже більш серйозний етап нашого життя. Завдання виграти турнір у нас немає, треба виховувати гравців для першої команди. Щоб вони тут "обстрілювалися", тим більше, не секрет, що в аматорському футболі грають футболісти з досвідом виступів у Вищій, Першій, Другій лігах, хто дограє свою кар'єру та допомагає своїм нинішнім командам у вирішенні турнірних завдань. А для нас це урок на майбутнє. Команда "Кривбас-2" планує зайти в Другу лігу та стати дублюючим складом для першої команди "Кривбасу", якій ми всі бажаємо удачі в Чемпіонаті України, де наш клуб бореться за підвищення в класі.

Щодо аматорського чемпіонату, мені рівень сподобався. Приємно, що є й молоді команди, які, як і ми, розвивають підростаюче покоління. Чого хотілося б? Я хотів би поспілкуватися з асоціацією, з Костянтином Федоровичем, щоб у нас із першою командою була одна спільна заявка. Щоб гравець, який не відповідає вимогам першої команди, міг упродовж одного сезону опуститися класом нижче, і, відповідно, ті, хто зростають у другій команді, могли перейти в основний "Кривбас". Показав себе – тренери звернули увагу, через тур-два дали шанс. Або маєш проблеми з практикою в першій команді – пішов, відіграв за резерв, підтягнув себе. Це все впливає і на фінанси, і на майстерність.

- До речі, у вас і так було декілька досвідченіших футболістів, наприклад, узбецький воротар Смородін…

- Смородін у нас зараз тренер по воротарях. Він не стоїть у воротах (4 матчі в осінній частині сезону, – прим.авт.), а виховує воротарів, мене цілком задовольняє його робота, він чудово це робить. Я є старшим тренером команди, але пережив інсульти, тож у роботі ще допомагають мені відомі в футбольних колах Сергій Гвоздевич та Ігор Бука, які багато років грали за криворіжців на професіональному рівні. Вони мене цілком влаштовують, я спостерігаю за ними, підказую, а вони виконують основну роботу. Все у них виходить. Я не прихильник того, щоб втручатися, тренер сам повинен себе реалізувати, набивати "ґулі" та приймати рішення. Відповідно вони зі мною радяться, і ми одним цілим колективом виховуємо гравців для першої команди.

- У "Кривбасі-2" відразу декілька футболістів зуміли відзначитися кількома голами та зробили асисти. Чи є інтерес з боку першої команди, чи їй зараз не до адаптації молодих, враховуючи лідерські позиції в Другій лізі?

- Перша команда звертає увагу на ігри нашого молодого покоління. На даному етапі з ними поїхали декілька молодших гравців – Ваня Козак, Сергій Матко, інші хлопці із U-19 та резерву. Як ви розумієте, на наших гравців також звертають увагу, але команда, яка ставить перед собою високі цілі, на даному етапі не може сподіватися тільки на молодих футболістів, для виконання турнірного завдання потрібні більш досвідчені. Треба виконати задачу, а вже потім експериментувати.

- У вашій Групі 3 зібралися команди із підбором досить досвідчених гравців, ті ж "Вовчанськ", "Суми" та інші. Як ваші хлопці виглядають на фоні цих суперників, чи сподобався їхній рівень?

- На фоні цих гравців я побачив, у першу чергу, інтерес в очах наших молодих футболістів. Вони виходили і їм було цікаво, хоч ми й поступаємося цим командам в майстерності і класі. Але на цьому фоні вони зростають. Не вистачає холоднокровності на останньому етапі, концентрації, уваги.

Адже аматори - це практично Друга ліга. Мені дуже сподобалися команди, які я бачив тут. "Вовчанськ", "Суми", "Легіонер" із непоганими іноземцями. Дуже цікавий турнір.

- Відносно планів на зимову перерву. Як "Кривбас-2" її розпланував і чи є у планах участь у зимових турнірах?

- Ми зараз беремо участь у зимовій першості нашого міста, щоб не витрачати час на тривалі переїзди. У нас тут поруч – досить гідний підбір суперників. Ми обіграли більш досвідчених суперників, граючи нашими молодими хлопцями, і зараз ідемо в числі лідерів у своїй групі зимової першості Кривого Рога. Потім будуть стикові матчі між командами двох груп, де вже буде вирішуватися доля чемпіонства. Своїм футболістам я поставив конкретне завдання - виграти цей турнір. Поки що ми справляємося. Тож ігровою практикою ми забезпечені.

- Наскільки великі будуть зміни по кадрах? Чи є вже гравці які прийшли чи пішли з вашої команди?

- Багато хто йде, але й приходять з першої команди. У нас зараз грають Бука, Шмат, хороший хлопець до нас приїхав – Гевлич, потенційний новачок. Зараз багато дзвінків відбувається: "Доброго дня, можна до вас на перегляд?" І ваш дзвінок спершу сприйняв за один із таких запитів. Дуже багато футболістів просяться, але ми – команда поки що не дуже багата, без своєї бази та проживання, тому орієнтуємося на місцевих, була змога переглянути багато гравців. Під Другу лігу ми якраз це і робимо, але на даному етапі у нас завдання виховати футболістів, в той час як перша команда хоче вийти в Першу лігу і потім далі.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →