closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Андрій Самолюк: "Команда лише на початку формування, великі перемоги – попереду"

Андрій Самолюк: "Команда лише на початку формування, великі перемоги – попереду"
Изменить размер a+ a-
593
0

Чемпіонат Волинської області представлений у двох лігах: вища та перша. За підсумками сезону-2020 у другому за значенням дивізіоні срібні медалі завоював ФК "Шацьке УДЛГ", який представляє село Піща Шацького району. Абревіатура УДЛГ розшифровується як "учбово-досвідне лісове господарства. Це зовсім молода футбольна дружина, яку згуртували місцеві симпатики гри на чолі з президентом клубу Андрієм Самолюком.

В інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" Андрій Олексійович розповів про те, як все починалося, охарактеризував сезон-2020, стан справ з кадровим ресурсом та дитячим футболом, зазирнув у завтрашній день.

- Відколи розпочав свій шлях ФК "Шацьке УДЛГ"?

- За ініціативи всіх небайдужих любителів футболу з Шацького наш колектив створено у 2019 році. Основний фінансовий тягар на утримання команди ліг на плечі моїх друзів та партнерів – хороших, позитивних людей, які дуже люблять футбол. Назва команди пішла від назви підприємства, яке я очолюю. Багато зусиль для створення футбольного колективу доклав працівник лісгоспу Сергій Сендер, який наразі є стрижневим виконавцем ФК "Шацьке УДЛГ". Мене з перших днів було обрано президентом клубу.

Андрій Самолюк: "Команда лише на початку формування, великі перемоги – попереду" - изображение 1

Вже маємо певні здобутки: переможці районного чемпіонату та володарі Кубка Шацького району, чемпіони і срібні призери першої ліги Волинської області 2019 та 2020 років відповідно. Такі от наші здобутки. До слова, село Піща має давні футбольні традиції.

- Окрім вас та ваших партнерів, хтось ще допомагає команді?

- Ні. Поки що обходимося власними силами. Однак, якщо знайдуться бажаючі приєднатися до ФК "Шацьке УДЛГ" будемо тільки раді.

- Раніше самі виходили на футбольне поле?

- Аякже. Ганяв шкіряного весь час: і в шкільні роки, і коли навчався у виші. Нині у футболі як меценат, надаю підтримку щиро, від всього серця. Прекрасно розумію, що в сучасному футболі окрім команди, власне, суттєве значення має інфраструктурна складова. Тож у планах – її розбудова.

- Як оцінюєте друге місце команди в чемпіонаті області 2020 року?

-Виступили, вважаю, добре, хоча порівняно з сезоном -2019 зробили крок назад. Нам є над чим працювати, чому вчитися. Команда лише на початку формування, великі перемоги – попереду. Наш нападник Ігор Кедик, до слова, посів друге місце у снайперській гонці. На його рахунку 18 забитих м’ячів, він на два влучних удари відстав від Олега Шахраюка (ФК "Олика").

Андрій Самолюк: "Команда лише на початку формування, великі перемоги – попереду" - изображение 2

- Якими в чемпіонаті є турнірні показники "Шацьке УДЛГ"?

- Чемпіону "Агропродукту" (Горохів) поступилися дев’ятьма очками. Зазначу, що "аграрії" вважалися беззаперечними фаворитами чемпіонату, команда давно переросла першу лігу області. Що цікаво, горохівських футболістів "Шацьке УДЛГ"двічі перемогло: на виїзді з рахунком 2:3, вдома 6:4. Бронзового призера "Олику" випередили на чотири очки. Взагалі слабких суперників у першій лізі я практично не побачив. Всі колективи були укомплектовані хорошими виконавцями і сповнені амбіцій перемагати. Чемпіонат проходив у безкомпромісній боротьбі.

- "Шацьке УДЛГ" паралельно бере участь і в чемпіонаті району?

- Так. Ми є одними з лідерів районного футболу. А загалом наша мета – закріпитися в аматорському футболі, здобути собі ім`я. Особисто я мрію, що колись виступатимемо в чемпіонаті та Кубку України серед аматорів.

- Хто є головним тренером ФК "Шацьке УДЛГ"?

- Вадим Корень - місцевий ентузіаст своєї справи. Охарактеризую цього граючого тренера лаконічно – людина, яка приносить переможні результати. Останніми сезонами команди, які очолює Вадим Михайлович незмінно посідають високі місця. З "Шацьке УДЛГ" він мріє постійно підкорювати футбольний Олімп.

- Чи є у вашій команді екс-професіонали?

- Ні, таких гравців не маємо. В нас переважно представлені молоді хлопці з Піщі та Шацького району. Формуванням складу я займаюся спільно з головним тренером. Молодь – перспективна, складає гарне враження і попри свій вік показує доволі непоганий рівень майстерності. Керівництво клубу та тренерський штаб вірить у хлопців.

Андрій Самолюк: "Команда лише на початку формування, великі перемоги – попереду" - изображение 3

- Хто є найвідомішим футболістом-уродженцем Шацька?

- Хороших вихованців шацького футболу вистачає, а виокремлю Василя Штандера. Цей талановитий півзахисник проходив ігровий вишкіл у академії донецького "Шахтаря", грав за третю команду "гірників", залучався до юнацьких збірних України. Потім в його кар’єрі були "Гірник-Спорт" (Горішні Плавні), "Маріуполь", аматорські – "Рочин" (Соснівка), "Калуш", "Малинськ". Зараз він грає за провідний аматорський клуб Волині – "Вотранс".

- Яка увага – дитячо-юнацькому футболу?

- Дитячий футбол в Шацьку завжди мав важливе значення. На жаль, торік через карантин не змогли сформувати дитячі групи. Тому у 2021 році плануємо повноцінно приступити до формування дитячих команд нашого клубу та проведення тренувань, оскільки маємо високі амбіції та кваліфікованих тренерів - ентузіастів. Ці люди не уявляють свого життя без щоденних занять та дитячого сміху. Дитячий тренер – це як перша вчителька в школі, дуже важлива професія, без якої не буде великого футболу. Не хотілося, щоб в цій складній пандемічній ситуації на тренування приходила б менша кількість діток. У сучасному світі назагал у дітей часто-густо з’являються інші захоплення, продовжують займатися футболом не всі. Це життя: у когось виходить і він грає у "вишці", першій лізі, хтось зупиняється на аматорах, а треті взагалі– завершують футбольну кар’єру на ранньому етапі, стають менеджерами з продажу, патрульними. Такі реалії бентежного XXI століття, у якому ми з вами живемо.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →