closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Сергій Зендран: "Керівництво оцінило виступи команди на трієчку"

Сергій Зендран: "Керівництво оцінило виступи команди на трієчку"
Изменить размер a+ a-
672
1

Великогаївський "Агрон" – одна з найбільш титулованих команд сучасного футболу Тернопільщини. І на всеукраїнському рівні колектив гучно заявив про себе, в двох попередніх сезонах перебуваючи серед лідерів західної групи й минулого літа будучи близьким до виходу в плей-офф чемпіонату. Проте поточний сезон позначився для команди, по-перше, втратою кількох провідних гравців – які підписали професіональні контракти й виступають нині на більш високому рівні, по-друге – тренерською зміною, коли Роман Курдупель завершив свою тривалу успішну роботу в "Агроні".

Нині "Агрон" – на шляху оновлення, виступивши в осінній частині Чемпіонату України серед аматорських команд сезону 2020/21 гірше очікуваного, клуб збирається плідно попрацювати під час зимового антракту і в новому році створити підґрунтя для майбутніх перемог. Про поточний момент і зміни в титулованій команді із Тернопільської області розповів голова ГО "ФК "Агрон" Сергій Зендран.

- Для стабільних клубів, які не так часто вдаються для зміни головного тренера, це хвилюючий момент. Є розуміння, що молодий граючий тренер Олег Лівіцький утвердився в новій для себе якості?

- На даний момент не можна сказати остаточно, чи Олег Лівіцький залишиться тренером і в наступному сезоні. Керівництво бачить, як він працює з командою і хлопцями, тому хоче продовжити співпрацю, але сам він має побоювання, що може не справитися з такою почесною місією. Тому на початку весняної частини "Агрон" ще може здивувати футбольну громадськість.

- Наразі збори проходять під керівництвом Лівіцького?

- Зараз дійсно керує командою Олег Лівіцький, але поки сказати, що команда вже конкретно вийшла з відпустки і приступила до повноцінних тренувань ми ще не можемо. На даний момент ми лише один раз на тиждень легенько збираємося, суто для підтримання фізичних кондицій. Фактично команда ще не приступила до підготовки до весняної частини. Плануємо стартувати найближчими днями чи максимум на наступному тижні.

- У Тернопільській області достатня кількість хороших спаринг-партнерів чи доведеться їздити в інші області на турніри?

- Із цим питанням важкувато. Звісно, що є багато команд, але так як ми плануємо готуватися по посиленій програмі, то гідних спаринг-партнерів для "Агрону" не так вже й багато. І тернопільська "Нива", яка завжди виявляла бажання зіграти з нами, зараз знаходиться на більш вищому рівні і має свої амбітні плани. Також і спаринг-партнерів (Теребовля). Будемо якось виходити із нашої ситуації. Звісно, що підготовку до сезону ми мусимо провести, зіграти певну кількість контрольних ігор. Сподіваємося, знайдуться команди, які будуть готові провести з нами товариські матчі.

- Чи аналізували причини не зовсім вдалого виступу команди в осінній частині, а також в дограванні минулого сезону?

- Все почалося фактично з весняної частини. Аналізували проблеми. Ряд гравців, які нас залишили, були більш впливовими в команді, ніж раніше думав тренерський штаб, і їхня відсутність болюче вдарила по нашій команді. І втрата того ж опорника Арсена Кривобедрого, який перейшов у "Епіцентр" ще в весняній частині, суттєво скоротила наші можливості в центрі поля. Також проблеми посилилися з відходом Червонецького і Процика в "Епіцентр" уже під Другу лігу, плюс після цього прийшла інша біда під назвою травми. У нас було близько 4-5 ігор, коли доводилося грати без номінальних нападників – самі розумієте, далеко не заїдеш без атаки. А запасні гравці, на яких ми розраховували, зіграли на своєму рівні, але вище голови не стрибнули – тож підсилення за рахунок внутрішніх резервів теж не вийшло.

- Кидалася в очі кадрова обмеженість команди: у багатьох іграх не було ким посилити гру, було малувато гравців на лаві запасних. Це пов'язано суто із травмами чи є бажання розширити коло резервних футболістів?

- Минулий рік починався доволі цікаво, команда вимальовувалася досить бойовою. Потім була пандемія коронавірусу, і ще з тодішнім головним тренером Романом Курдупелем ми планували зіграти перше коло чемпіонату області – на той час вирішили, що було достатньо 18 гравців, щоб спокійно закінчити цю частину. Але через відхід трьох гравців основного складу в дуже швидкому темпі шукали їм заміну, і хоч вона знайшлася, але виявилася не такою повноцінною, як ми думали.

Справді, був період, коли не вистачало гравців, але це було пов'язано тільки з травмами і червоними картками. Певний такий період, коли команди вже не витримували фізично, і кожної гри відходило в лазарет по одному гравцю. Це вплинуло і на результат у чемпіонаті нашої області, де ми зайняли тільки друге місце, і в аматорському чемпіонаті України. Тут ще тяжче, бо турнір ще вищого рівня помилок не прощає.

- Також склалося враження, що стала сильнішою Група 1. Тому що недавні середняки зараз запросили авторитетних гравців, у тому числі з досвідом Прем’єр-Ліги та збірної. Та й загалом здається, що ваша група вирівнялася, тож між першою і останньою командами не буде великої різниці.

- Якщо проаналізувати аматорський чемпіонат, то дійсно складається таке враження, що Група 1 є найбільш рівною. У групах 2 та 3 точно є команди, які можна називати прохідними, з якими можна відпочити та щось спробувати проекспериментувати зі складом. У нас таких матчів, на превеликий жаль, немає, і навіть якщо трішки розслабитися в грі з МФА, то отримаєте 0:3, будь ласка.

- Загалом ці три розгромні поразки ("Агрон" поступився 1:4 ОДЕКу та "Вотрансу", 0:3 МФА) трішки здивували, вашій команді це не притаманно. У кожної із цих поразок своя історія, чи є щось спільне, що можна вирішити за час зборів?

- Є одне спільне – це неузгодженість дій захисників. Парадокс у тому, що якщо взяти попередній чемпіонат, ми були командою, яка найменше пропускала, а зараз – найбільше (після "Варатика"). Ми шукаємо причини в психології і різних факторах. Захисна лінія практично не змінилася, і одна людина не могла настільки вплинути, щоб щось змінилося. Можливо, хтось недостатньо відповідально поставився до того чи іншого матчу, кожен десь недопрацював, а на такому рівні, як аматорський чемпіонат України, вже ніхто помилок не прощає.

- Зараз треба констатувати, що це команда, яку збирав Роман Курдупель, і в основному вона зберігає всі свої риси. Чи планується під час зимового антракту радикальне оновлення колективу? Чи є вже ті, хто в цьому році пішов чи прийшов?

- Цього року точно пішов тільки Олександр Павлусь. Також є ще один гравець, якого я не хочу називати, можливо, також піде, йдуть перемовини. Все залежить від іншої команди, яка буде чи не буде щось пропонувати в плані розвитку футболіста. Якщо вони залишаться на тому рівні, на якому є, то він також не хоче йти і залишиться. Якщо вони піднімуться в класі до Другої ліги, то планує піти.

Щодо приходу новачків поки нічого не можна сказати конкретно, тому що будуть переглядатися декілька потенційних новачків, які приїдуть на збори. На наступному тижні ми плануємо зібратися з керівництвом, президентом та тренером, де обговоримо пропозиції тренера і визначимося, що ми будемо робити в даній ситуації.

- Яке місце вас задовольнить за підсумками другого півріччя та чемпіонату в цілому?

- Ми – реалісти і розуміємо, що буде важко щось показати в боротьбі за дійсно хороші місця. Хотілося б заради вболівальників показати хороший футбол, тому що зараз з новими правилами обмеженого карантину трибуни можуть бути заповнені хоча б на 50%. Наша мета – щоб уболівальники були задоволені нашим виступом в другій частині, а далі вже будемо готуватися до наступного чемпіонату.

- Ваше обласне дербі з "Нивою" Теребовля поновилося не тільки на рівні обласних змагань, але й чемпіонату України. Поява земляків, які знову набрали досвідчений склад, це для вас добре чи погано?

- Ми не боїмося ніяких викликів, їх вже було багато. Я розумію, що на всеукраїнському аматорському рівні у нас дербі з Теребовлею, але на обласному рівні також вистачає гідних команд, які будуть боротися з нами від початку до кінця. Той самий Підволочиськ, Борщів, який на превеликий жаль не дограв. Але "Нива" також дуже гарна команда, ми її поважаємо і завжди з ними граємо красиві матчі з високим рівнем боротьби, вони подобаються вболівальникам. Є позитивні результати і в нас, і в них, тому це тільки загартовує футболістів, і вони стають на рівень вищими.

- Як керівництво клубу поставилося до вимушеного процесу перезавантаження команди, адже ціла епоха пішла? Було багато успіхів у цього складу і попереднього головного тренера.

- З розумінням. Звісно, що завдання на сезон команда не виконала, але навіть у тих складних умовах, з травмами, хворобами, хоча б один трофей ми здобули у важній боротьбі з Теребовлею, Суперкубок області забрали. Скажімо так, керівництво оцінило наші виступи на трієчку, сподівалися на краще. Першим ударом для керівництва стало те, що ми не пробилися у фінальну частину Чемпіонату України 2019/20, хоча були для цього всі умови. Таке життя. До того ж, через коронавірусний минулий рік складна ситуація із фінансами. Команда буде існувати, вона є, але можливо трішки переглянуться і плани, і амбіції.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →