closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Дмитро Зубрицький: "Хай там що, а "сріблом" ми задоволені"

Дмитро Зубрицький: "Хай там що, а "сріблом" ми задоволені"
Изменить размер a+ a-
2121
0

Чемпіонат Дрогобицького району 2020 року, як і завжди, проходив у запеклій та інтригуючій боротьбі. Баталії відбувалися в двох лігах – Прем’єр і першій. У елітній районній першості, що стартувала у червні, змагалося вісім команд. Місцеві фахівці віддавали перевагу чемпіону -2019 – "Карпатам" (Залокоть). Проте на авансцену вийшли інші "Карпати" – з селища Доброгостів, які і завоювали золоті районні нагороди. У залокотських футболістів – срібні медалі.

В інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" граючий президент (ігрова позиція - центральний захисник) "Карпат" (Залокоть) Дмитро Зубрицький підсумував сезон-2020 і озвучив подальші плани.

- Дмитре, "Карпати" (Залокоть) не зуміли захистити чемпіонство, змінивши "золото" на "срібло". Яким буде ваш коментар щодо цього результату?

- Чемпіону ми поступилися трьома заліковими пунктами та настільки ж очок випередили бронзового призера "Арсенал" (Лішня). Зазначу, що вся турнірна битва була цікавою, з шикарно закрученим сюжетом. Чемпіонат відзначався стабільністю. Всі вісім колективів були приблизно одного рівні, мали у своїх складах сильних футболістів. Коронавірусна пандемія "залишила" в командах багатьох гравців, які за іншого розвитку подій опинилися б за кордоном на заробітках. Кожна з восьми команд, як на мене, мала шанси стати чемпіоном.

- Чим вас здивували чемпіони "Карпати" (Доброгостів)?

-Чогось надособливого в діях доброгостівців я не побачив. Можливо їм більше пощастило, натомість від нас фортуна відверталася. А ще у "Карпат" (Доброгостів) було більше бажання та наполегливості стати чемпіоном. Адже за останні сезони вони вперше одягли на себе золоті медалі. Щодо нашого результату? Хай там що, а "сріблом" ми задоволені. Другий рік поспіль завойовуємо високі місця, це – ознака класу команди.

- Підготовку до сезону розпочали?

- Так. Почали з занять в спортзалі. Через снігопади не мали змоги тренуватися на свіжому повітрі. Але заметілі вже пройшли, тож у планах – проведення товариських матчів, у тому числі з обласними командами.

Дмитро Зубрицький: "Хай там що, а "сріблом" ми задоволені" - изображение 1

- Не збираєтеся підвищуватися в класі – заявлятись в чемпіонат Львівської області?

- З року в рік про це можемо лише мріяти. А реалії такі, що фінансове становище не дає нам можливості заявитися на область. В іншому випадку – ми давно грали б в обласному чемпіонаті. До речі, восени хотіли спробувати свої сили у Лізі чемпіонів Львівщини, але через коронавірус турнір не розпочався. Є надія, що Ліга стартує навесні і "Карпати" (Залокоть) зможуть себе проявити в ній.

- З меценатами в селі туго?

- У команди немає якогось одного-єдиного потужного інвестора. Допомагають – чимала кількість сільських меценатів. Кожний виділяє потроху – так і живемо. Ми готові до співпраці зі всіма добродіями, готові розглядати різні пропозиції. "Карпати" (Залокоть) не є найзаможнішою командою в Дрогобицькому районі, але гравці за нас йдуть грати з великим задоволенням. Зокрема у минулому сезоні виступали футболісти з обласним досвідом – Василь Панас ("Тартак" (Підбуж), Андрій Мікльош ( "Тартак" (Підбуж), Сергій Биків ("Нафтовик" (Борислав), Любомир Цісельський ("Галичина" (Дрогобич), Роман Маланяк ("Галичина" (Дрогобич).

Річ у тім, що регламент передбачав у заявці команд двох гравців, які одночасно задіяні і в чемпіонаті області.

- У сезоні-2019 ваш брат Роман Зубрицький став найкращим бомбардиром чемпіонату. А якими були його успіхи в торішньому сезоні?

- Роман був дуже заклопотаний за місцем основної роботи. Йому не завжди вдавалося виходити на поле, тож найкращим бомбардиром двічі поспіль не став. Сподіваємося, що цей титул він знову завоює в сезоні -2021. Та й загалом "Карпати" (Залокоть) налаштовані повернути собі чемпіонський титул.

Мені хочеться, щоб в чемпіонаті району зростала кількість команд-учасниць. Адже ще якихось п’ять років тому першість Дрогобиччини проходила в трьох лігах, в яких виступало тридцять колективів. Нині цим показником можуть похвалитися Стрийський та Самбірський райони. Щоправда після реформування адміністративно-територіального устрою та утворення об’єднаних громад ще немає ясності в тому, як з цього сезону виглядатиме місцевий футбол, які чемпіонати проводитимуться. Наприклад, наше село увійшло до Східницької ОТГ, але залишилося в складі Дрогобицького району.

Довідка

"Карпати" (Залокоть) були створені в 1974 році Мирославом Кропивницьким – великим шанувальником гри мільйонів. У 1997 -му "Карпати" перемогли в першій лізі району. Загалом у районному чемпіонаті команда виступала лише в ті часові відрізки, коли їй дозволяло фінансове становище. Переломним став 2018 -ий рік. Саме тоді брати Зубрицькі задалися метою відродити "Карпати": зібрали команду та залучили меценатів. І наступного сезону залокотські футболісти стали чемпіонами Дрогобицького району.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →