closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Люксеон" (Одеса): провідна аматорська команда регіону, склад якої формують імениті виконавці

"Люксеон" (Одеса): провідна аматорська команда регіону, склад якої формують імениті виконавці
Изменить размер a+ a-
1153
0

Костянтин Балабанов, Олексій Антонов, Володимир Прийомов, Олександр Якименко, Ігор Силантьєв – цих гравців, окрім того, що вони у різний час виступали в одеському "Чорноморці", об’єднує ще один спільний аспект. Зараз всі ці футболісти захищають кольори "Люксеону" – аматорської команди з Південної Пальміри. Склад "люксеонівців", до слова, сформований з відомих виконавців: більшість з них пограли в Українській прем’єр -лізі (УПЛ), першому та другому вітчизняному дивізіонах, а дехто – і в національній збірній Україні.

"Люксеон" у 2008 році заснували дві відомі в одеському футболі постаті – Костянтин Красій та Андрій Пархоменко. Відтоді – це провідний колектив аматорського футболу Одеси.

У інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" президент і головний тренер "Люксеону" Костянтин Красій підбив підсумки минулих сезонів, розповів про подальші амбітні цілі команди та познайомив з футболістами.

- Костянтине Володимировичу, "Люксеон" виступає лише в міських чемпіонатах та кубках чи і в обласних?

- Переважно задіяні в чемпіонаті та Кубку міста, маємо значну кількість виграних трофеїв, а також у зимовій першості області. Втім і в обласному літньому чемпіонаті Одещини ми залишили свій "автограф". У сезоні- 2017 об’єднана команда "Олімп\ Люксеон" (Кирнички\Одеса) стала чемпіоном області у вищій лізі. То був взагалі "урожайний" рік, адже здобули "золотий дубль": у фіналі Кубка області розгромили "Локомотив" (Подільськ) з рахунком 7:1.

"Люксеон" (Одеса): провідна аматорська команда регіону, склад якої формують імениті виконавці - изображение 1

Значну фінансову допомогу нам надає логістична компанія "Євротермінал" – лідер у сфері логістики Одеського регіону. Матеріальне забезпечення команди – стабільне, створені всі умови для тренувального процесу та ігор. Крім того, хотів би подякувати Олександру Амаці, який багато років був президентом "Люксеона", допомагав фінансово. Завжди будемо раді бачити Олександра Сергійовича знову з нами.

- Що запам’яталося з минулорічного сезону?

- За п’ятибальною шкалою за сезон -2020 поставлю команді чотири бали. Не змогли виграти всі турніри, в яких брали участь. Зокрема вибороли срібні медалі у Аматорській футбольній лізі Одеської області (АФЛОО), що проводиться під егідою Одеської обласної футбольної асоціації (ООФА). Водночас маємо дві значущі звитяги. Стали зимовими чемпіонами сезону 2019/2020, у фіналі досить впевнено (3:0) перемогли "Сегедку". Через карантин вирішальний матч відбувся у червні. До речі, найкращим бомбардиром чемпіонату з п’ятнадцятьма забитими м’ячами став Володимир Прийомов.

Друга вікторія, що має важливе для нас значення, була у фіналі АФЛОО над чемпіоном Одещини сезонів-2018, 2019 ФК "Імені В.З. Тура" (Татарбунарська ОТГ). Це був драматичний поєдинок, з розряду тих, які обожнюють вболівальники. Вже на 11 хвилині вилучили нашого захисника Ігоря Силантьєва. А на 38 хвилині ми "горіли" 0:2. Але нічого, зібралися і в другому таймі видали фантастичну гру: на початку другої сорокап`ятихвилинки Володимир Прийомов скоротив відставання, а згодом Володимир Рудий вирівняв становище. "Люксеон" не зупинився на досягнутому і майже весь час, що залишився до фінального свистка намагався забити третій м`яч . І в компенсований час домігся права на пробиття пенальті. Але через протести суперника арбітр прийняв рішення припинити матч. Долю гри у підсумку вирішував КДК ООФА. І рішення було прийнято на користь "Люксеону", який став володарем Кубка АФЛОО.

"Люксеон" (Одеса): провідна аматорська команда регіону, склад якої формують імениті виконавці - изображение 2

- У вашій команді грає багато колишніх професіоналів.

- Знаєте, футбольна земля – кругла, а футбольне поле – квадратне. У одеських футбольних колах всі один одного знають. Завдяки особистим зв’язкам, власне, і вдалося зібрати в "Люксеоні" такий солідний колектив. Більшість наших гравців пройшли професійний футбол. Наприклад, донедавна у нас грав екс-форвард дніпропетровського "Дніпра", одеського "Чорноморця", та харківського "Металіста" Олексій Антонов, який провів два поєдинки у складі національної збірної України. У травні 2020-го він увійшов до тренерського штабу Сергія Ковальця в "Чорноморці" (Одеса) і наразі в нього не вистачає часу виступати за "Люксеон". Олексію, як тільки з’явиться в тебе трохи вільного часу – ласкаво просимо знову до нашої команди!

Продовжують свої виступи за "Люксеон" інші ветерани українського футболу: нападник Костянтин Балабанов (екс- "Чорноморець" (Одеса), "Дніпро" (Дніпропетровськ), "Кривбас" (Кривий Ріг), "Нафтовик" (Охтирка), ФК "Одеса", провів один матч за національну збірну України), атакувальний півзахисник Володимир Прийомов (екс- "Металург" (Донецьк), "Шахтар" (Донецьк), "Чорноморець" (Одеса), "Металіст" (Харків) та ін.), нападник Олександр Якименко, (екс-"Чорноморець" (Одеса), "Буковина" (Чернівці), ("Реал Фарма" (Одеса), захисник Ігор Силантьєв (екс- "Чорноморець" (Одеса), "Зірка" (Кропивницький), півзахисник Сергій Кучеренко (екс- МФК "Миколаїв", "Десна" (Чернігів), "Говерла -Закарпаття", "Оболонь" (Київ). Сергій, який у складі оболонців став автором забитого м’яча в історичному переможному матчі своєї команди на "Донбас Арені" над "Шахтарем", є капітаном "Люксеону". У нашому складі є також колишні футболісти "Реал-Фарми" (Одеса) – воротар Анатолій Георгіца, захисник Олександр Дубіна; "Балканів" (Зоря), "Дністра" (Овідіополь) та ФК "Одеса" – захисник Олександр Степанишин. Сашко, до речі, є вихованцем школи київського "Динамо", чимало відіграв за другу та третю команди уславленого клубу. Колектив у нас досвідчений, середній вік – 29 років. За "Люксеон" виступають виключно одесити – жодного футболіста з області та інших регіонів.

- Відомих футболістів у складі "Люксеону" дійсно багато, а кого можете назвати лідерами?

- Наша команда сильна колективними діями. Все працює, як єдиний монолітний механізм, чітко та стабільно. Тому когось конкретно назвати лідерами не можу. "Люксеон" багато років грає одним і тим же складом, футболісти притерлися один до одного. До речі, таким складом збираємось виступати і надалі. Зміни, якщо і будуть, то точкові. У нас єдиний дружний колектив. І це чудово! У вільний час ми можемо зібратися гуртом та поспілкуватися, окрім футбольних, на різноманітні теми.

"Люксеон" (Одеса): провідна аматорська команда регіону, склад якої формують імениті виконавці - изображение 3

- З таким солідним підбором виконавців "Люксеон" може спокійно себе почувати в другій лізі чемпіонату України, а можливо, і в першій?

- Аби грати на професійному рівні, та навіть в аматорському чемпіонаті країни, потрібно мати власний стадіон, відповідну інфраструктуру. У нас, на жаль, цього немає:матчі проводимо на НТБ "Отрада" та НТБ "Архітекторська". Якщо будуть зрушення у питанні інфраструктури, то обов’язково подумаємо про перехід рангом вище.

- Які задачі стоять перед командою у цьогорічному зимовому чемпіонаті Одеської області?

- Захистити титул зимового чемпіона, який ми здобули торік. Адже турнірний девіз "Люксеону": "Завжди перемагати"! Слід зауважити, що зимовий чемпіонат області проходить у двох підгрупах, де грають по вісім команд. Чотири кращі колективи з підгруп виходять у чвертьфінальну стадію.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →