closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Cергій Сидоренко: "Футболу в Машівській ОТГ – бути!"

Cергій Сидоренко: "Футболу в Машівській ОТГ – бути!"
Изменить размер a+ a-
1214
0

У червні минулого року в інтерв’ю спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" президент "Базиля" (Базилівщина) Сергій Сидоренко сказав, що максимальна задача у сезоні-2020 – здобути золоті медалі першої ліги чемпіонату Полтавської області. І команда з Машівського району була близька до цього. Посівши у своїй групі друге місце (перше – у "Динамо" з Решетилівки) вона пробилася у фінальну частину, яка складалася із двох стикових півфіналів, матчу за третє місце та фіналу. В 1\2 фіналу підопічні Сергія Сидоренка та Руслана Ряднини зустрілися з переможцем іншої групи ФК "Пирятин". Основний та додатковий час сильнішого не виявив (0:0), тож довелося пробивати післяматчеві пенальті. У футбольній лотереї нерви були міцнішими у пирятинців – 5:3. Вони вийшли у фінал, в якому поступилися решетилівському "Динамо" з рахунком 1:5. А "Базиль" у матчі за "бронзу" зіграв із невдахою іншого півфіналу ФК "Миргород-2019". Поєдинок був видовищним, багатим на забиті м’ячі та гольові ситуації. Підсумок цього протистояння – бойова нічия 2:2, довелося знову пробивати пенальті. Цього разу фортуна посміхнулася "Базилю" - 4:3. Є перший виграний в історії команди комплект медалей в обласних чемпіонатах!

Наш кореспондент поспілкувався з президентом "Базиля" Сергієм Сидоренком, для якого 2020-й був переможним удвічі, адже окрім виграних бронзових нагород, його обрано головою Машівської селищної об`єднаної територіальної громади (ОТГ). Так що футбольного полку серед людей при владі прибуло!

- Сергію Івановичу, ви думали про обласне "золото" , а тут – "бронза". Що скажете про такий результат?

- Виступами у минулому сезоні я задоволений. І не лише я, а й тренер, футболісти та вболівальники. До успіху у обласному чемпіонаті ми йшли не одне десятиріччя. Так, у першості Машівського району титули здобували, а от на обласній арені – це перша гучна звитяга. Можливо не вдалося стабільно пройти всю турнірну дистанцію. Адже у першому колі взяли максимальну кількість очок: з великим рахунком обіграли ФК "Опішня" (4:0), юнацьку команду полтавської "Ворскли" (6:1), свого основного конкурента решетилівське "Динамо" (2:1). А от друга частина чемпіонату була дещо провалена. Чому? Перед другим колом нас залишили деякі ключові виконавці, це і відобразилося на результаті.

Cергій Сидоренко: "Футболу в Машівській ОТГ – бути!" - изображение 1

- Що найбільше запам’яталося з минулого сезону?

- Були потужні матчі, в яких команда показувала змістовний та результативний футбол. Зокрема відзначу першоколову перемогу "Базиля" над чемпіоном першої ліги "Динамо" (Решетилівка), який укомплектований багатьма відомими українськими футболістами. І, звісно, переповнювали позитивні емоції, коли завоювали бронзові медалі.

- Чи вдалося "Базилю" перед початком сезону-2020 підсилитися, запросивши тих гравців, яких хотіли?

- Були, вважаю, добре були укомплектовані. Більшість наших футболістів пройшли дитячу та юнацьку школи полтавської "Ворскли". Напередодні сезону суттєво підсилили склад вихованцем академії "Металіста" (Харків), воротарем Олегом Шварцем, польовими гравцями: Артемом Квашею, братами Олександром і Дмитром Тупіками. Артема на Полтавщині знають як заправського бомбардира. У сезоні -2019 у складі "Авангарду" (Яреськи) він виграв бомбардирські перегони першої обласної ліги. Дмитро і Олександр багато років відіграли у провідних аматорських командах Полтавщини. Олександр Тупік, до того ж, має досвід виступів за клуб другої ліги чемпіонату України "Поділля" (Хмельницький). Втім так склалися обставини, що після першого кола брати Тупіки нас залишили, а згодом і Шварц. Це аматорський футбол, кожен шукає, де краще. На місце тих, хто пішов прийшли нові гравці, але заграти на повну потужність вони не зуміли. Хоча до них немає жодних претензій: вони старалися, але виходило не все.

- За "Базиль" грало багато місцевих футболістів?

- Склад команди ділиться 50х50: вихованців футболу Машівщини та "легіонерів" порівну. Звісно, як патріоту свого краю та президенту клубу, мені хочеться, аби своїх було якомога більше. Але ми виходимо із сьогоднішніх реалій. А реалії такі – якщо хочемо бути на п’єдесталі – без "легіонерів" не обійтися.

- "Базиль" очолює місцевий фахівець Руслан Ряднина. Що можете сказати про цього тренера?

- Руслан Олександрович великого тренерського досвіду не має. Йому довірили посаду головного тренера, він привів команду до "бронзи". Проте нещодавно Ряднина залишив "Базиль". Наразі роздумуємо над тим, хто очолить команду. Час для цього є.

- Кого відзначите з гравців за підсумками сезону?

- Сильно зіграли наші голкіпери. У першому колі – Олег Шварц, у другому – 20-річний Олександр Колісник, який його замінив. Хлопці сповна довели, що воротар – це половина команди.

- Як команда готуватиметься до нового сезону?

- Підготовку уже розпочали. У нас все за традицією: як і у попередні роки беремо участь у зимовому міні-футбольному турнірі "Brooklyn Cup", що проходить у Полтаві. Наразі у восьми поєдинках маємо вісім перемог. У 2020-му "Базиль" виграв турнір, зараз також налаштовані на максимальний результат. Після закінчення локдауну, гадаю, вийдемо на велике поле, проведемо контрольні поєдинки.

- В якому обласному дивізіоні плануєте виступати у сезоні-2021?

- Імовірніше за все знову гратимемо, втретє поспіль, у першій лізі. Спочатку спробуємо перемогти у другому за значенням дивізіоні Полтавщини, а потім за спортивним принципом перейти у вищу лігу. Завжди прагну, щоб усе відбувалося прозоро і чесно. Бо інколи в нашому футболі буває так, що команди, маючи певні заощадження, забувають про спортивний принцип. Їм потрібно все й одразу.

Cергій Сидоренко: "Футболу в Машівській ОТГ – бути!" - изображение 2

- На обласній арені "Базиль" і надалі представлятиме село Базилівщину чи, можливо, Машівську селищну об`єднану територіальну громаду (ОТГ), головою якої вас обрали 25 жовтня 2020 року на місцевих виборах?

- Думаю, що в сезоні-2021 "Базиль", представлятиме Базилівщину. У цій команді гратимуть найкращі гравці Машівщини. Це буде збірна Машівської ОТГ.

- Якими будуть ваші кроки на посаді голови Машівської ОТГ у розвитку футболу в громаді?

- Футболу в Машівській ОТГ – бути! І я постараюся, щоб його було багато. Намагатимемось зоорганізувати конкурентний чемпіонат об’єднаної громади. Приділятимемо велику увагу дитячо-юнацькій грі, виховуватимемо власних чемпіонів. Я вірю, що вже найближчими сезонами наші юнаки складатимуть кістяк дорослої обласної команди. Після зняття карантинних обмежень проводитиметься робота з уболівальниками, щоби дванадцятий гравець повернувся на стадіон у сільській місцині.

І користуючись нагодою, хотів би привітати мешканців Машівської ОТГ з новорічно-різдвяними святами!

Довідка

Сергій Іванович Сидоренко народився 9 лютого 1985 року в селі Базилівщина, Машівського району Полтавської області. В 2000 році закінчив місцеву ЗОШ, потім продовжив навчання (до 2002 року) в Машівській спеціалізованій ЗОШ. Після здобуття середньої освіти в Базилівщинській та Машівській ЗОШ працював на Селещинський ХПП, різних будівельних об’єктах Полтавщини, ГПУ "Полтавагазвидобування". Депутат Базилівщинської сільської ради шостого скликання. У 2015 році обраний головою Базилівщинської сільської ради сьомого скликання. З листопада 2020 – голова Машівської селищної об`єднананої територіальної громади (ОТГ). Одружений, разом з дружиною виховує доньку.

Футбольне життя Сергія Івановича нерозривно пов’язане з базилівщинськими командами. Понад двадцять років він захищав честь сільського футболу: був півзахисником, воротарем. У 2019 році ФК "Базилівщина" змінив назву на "Базиль" та почав виступати у першій лізі чемпіонату Полтавської області. Сергій Сидоренко обіймає посаду президента цього клубу.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →