closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Андрій Захарків: "Самовіддачею гравців залишився задоволений, ставлю команді за сезон тверду четвірку"

Андрій Захарків: "Самовіддачею гравців залишився задоволений, ставлю команді за сезон тверду четвірку"
Изменить размер a+ a-
1570
0

ФК "Лісники" з однойменного села, що входить до Бережанської міської об’єднаної територіальної громади (ОТГ) Тернопільської області – один із місцевих футбольних грандів. Команда є багаторазовим районним чемпіоном та володарем кубка. А цьогоріч лісниківці відкрили для себе обласний футбол, зігравши у Лізі Тернопільщини. Спортивний директор та головний тренер "Лісників" Андрій Захарків знайомить читачів спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" зі своєю самобутньою командою.

- Андрію Миколайовичу, почнемо нашу розмову з інформації щодо витоків вашої команди. Відколи існує ФК "Лісники"?

- З 2003 року, тоді провели перший офіційний матч: у Кубку Бережанського району зіграли з командою села Шибалин. ФК "Лісники" переміг 6:1. Того сезону мої земляки зуміли дійти до фіналу, де поступилися "Декору" (Рогачин) з рахунком 2:3. Останні сімнадцять років наша команда є незмінним учасником Кубку району.

У районному чемпіонаті свої виступи також почали у 2003 році. Однак наступний сезон не дограли через фінансові проблеми. А з 2005-го і до 2020-го "Лісники" стабільно грають в чемпіонаті.

Андрій Захарків: "Самовіддачею гравців залишився задоволений, ставлю команді за сезон тверду четвірку" - изображение 1

Маю зауважити, що своїй появі завдячуємо трьом добродіям, лідерам, засновникам місцевого футбольного руху – Віталію Павлюку, Руслана Павлюку та Ростиславу Фанзі. Віталій і Ростислав згодом були капітанами ФК "Лісники".

Перші сезони "Лісники" грали у Бережанах, а з 2005 року, коли побудували власний стадіон, приймаємо суперників у Лісниках. На матчі приходить 200-250 глядачів. Для села – це гарний показник.

- Які титули завойовані за ці роки?

- Їх чимала кількість. Зокрема тричі були чемпіонами Бережанського району – 2009, 2010, 2014 роки. Шестиразові срібні призери (2002, 2008, 2012, 2013, 2015, 2020 роки) та п’ятиразові бронзові медалісти (2005, 2006, 2011, 2017, 2019 роки). Двічі перемагали у Кубку району та п’ять разів були фіналістами. Таких титулованих команд у районі небагато.

Андрій Захарків: "Самовіддачею гравців залишився задоволений, ставлю команді за сезон тверду четвірку" - изображение 2

- Ви поєднуєте одночасно декілька посад?

- З 2018 року тренувальним процесом, підбором гравців та організаційними моментами займаюся виключно я. Можна сказати, що в одній особі є і головним тренером, і спортивним директором, і менеджером. Дуже рідко виходжу на поле, як гравець. Період моїх активних виступів за "Лісники" – 2010-2013 роки, грав на позиції центрального захисника. Потім була травма, яка не дозволяє грати на повну потужність, хоча мені лише 25 років.

Фінансові питання "Лісників" у компетенції нашого президента, депутата Бережанської міської ради попереднього скликання Ігоря Синишина.

- Яким для "Лісників" був минулорічний сезон?

- Через карантин сезон був важким, якимось "розірваним". Чемпіонат району почався в середині липня, але Бережанщина знаходилася в "червоній зоні", тож турнір періодично призупинявся. Багато колективів відмовилися від участі. Відтак на старт вийшли чотири команди, які зіграли в три кола: "Лісники", "Куропатники", "Хатки ОТГ", "Надрічне". Основна боротьба за чемпіонство розгорнулася між "Лісниками" та "Куропатниками". У підсумку чемпіоном став наш суперник, який має досвідченіший склад, ми – другі, "Хатки ОТГ" – треті.

Всім зрозуміло, що чотири команди для такого футбольного регіону як Бережанщини, це замало.

Ще чотири-п'ять років тому було дві ліги, змагалися десять-дванадцять команд.

Ситуація погіршилася у 2018 році, коли люди почали масово їхати на заробітки за кордон. Команди припиняли існування, бо не було кому грати. Зараз із заробітчан Бережанського району, які виїхали до Польщі та Чехії, можна було би створити добротну командочку (посміхається).

Були розмови про об’єднання чемпіонатів Бережанського і Козівського районів, але з цього нічого не вийшло.

Андрій Захарків: "Самовіддачею гравців залишився задоволений, ставлю команді за сезон тверду четвірку" - изображение 3

Цього сезону у заявці "Лісників" аж тридцять три гравці, адже одні від’їжджають інші – повертаються. За останній рік склад суттєво омолодили: і треба сказати, що п’ятнадцятирічна юнь ні в чому не поступається дорослим дядькам. Ставку робимо на місцевих та вихованців Бережанської ДЮСШ. Середній вік команди – 21-22 роки. Маємо гарні перспективи. За декілька сезонів "Лісники" повинні бути найкращими у районі.

- Розкажіть про виступ команди у Лізі Тернопільщини?

- У цьому турнірі, що проводиться вдруге, беруть участь призери районних чемпіонатів. "Лісники" у Лізі зіграли вперше. І зіграли з іншими двома суперниками по групі в міру своїх можливостей. У "Івачева" вдома вигравали 2:0, але врешті поступилися 2:4. А у гостях івачівці перемогли нас з рахунком 3:1. Виїздний матч проти "Обрію" (Ланівці) пройшов за нашого домінування, але зазнали поразки (4:1). Ланівчани вдало зловили нас на контратаках. У повторній зустрічі нам треба було вигравати 3:0, або більше, і ми б виходили у чвертьфінал. Але перемогли 1:0, посівши третє місце припинили боротьбу у Лізі Тернопільщини.

- Ваші найприємніші цьогорічні футбольні спогади?

- Це наш дебют у Лізі Тернопільщини та перше в історії команди протистояння з представником іншої області – товариський поєдинок із ФК "Верхня Липиця" (Рогатинський район, Івано-Франківська область). У цій грі, яка відбулася на Рогатинщині, "Лісники" перемогли 1:2. Названі мною дві події в плані набуття досвіду для нашої молодої команди мають неабияке значення. Хлопці відчули інший рівень футболу.

Самовіддачею гравців залишився задоволений, ставлю команді за сезон тверду четвірку.

- Кого відзначите з футболісті за підсумками сезону?

-П ередусім 33-річного форварда Олега Білика, який в команді з 2005 року. Олег – найкращий бомбардир чемпіонату. А загалом він одинадцять сезонів вигравав гонку снайперів Бережанського району. За час виступів у "Лісниках" Білик в офіційних матчах провів 350 м’ячів. На належному рівні відіграли: згаданий мною засновник команди, 38-річний півзахисник Віталій Павлюк, його колеги за амплуа Ростислав Дубляниця та центральний захисник, капітан команди, Валентин Волков.

Великі надії покладаємо на двох 15-річних юнаків: воротаря Анатолія Лугового та вінгера Сергія Сипня. Анатолій зіграв у чотирьох матчах, в одному з них – тягнув все, що летіло. Думаю уже найближчим часом на талановитого голкіпера звернуть увагу обласні команди. Сергій навчається у футбольній школі Івано-Франківська і до старту ДЮФЛУ грав за "Лісники".

- Як команда готується до нового сезону?

- Наприкінці жовтня завершився чемпіонат району, 6 грудня – Ліга Тернопільщини. Тиждень відпочили і вийшли на паркет. До сезону готуємось через першість району з футзалу, яка проходить із суворим дотриманням санітарно- протиепідемічних правил і норм. Планується, що до початку локдауну турнір завершиться. Хотілося б в лютому вийти на велике поле, зіграти товариські зустрічі.

- Які завдання стоятиме перед командою наступного сезону?

- У чемпіонаті району максимальна задача – виграти "золото". У Лізі Тернопільщини – пройти якомога далі. Зараз всі наші думки пов’язані з бюджетом команди на 2020-ий рік. Сподіваємося на порозуміння та фінансову допомогу з боку Бережанської міської ОТГ. До слова, ми вдячні керівництву громади за можливість участі "Лісників" у Лізі Тернопільщини. А Бережанській районній федерації футболу – за наданий комплект ігрової форми. Також хочемо подякувати нашому постійному меценату Богдану Нагірному та всім, хто нас підтримує.

- Хтось із уродженців Лісників наразі виступає на професійному рівні?

- Ні. Втім, маю зазначити, що за "Лісники" у 2008 році грав Василь Чорний, якого вболівальники пам’ятають за виступами у ФК "Тернопіль" та "Ниві" (Тернопіль).

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →