closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Плотича": тріумфатор сезону на Тернопільщині

"Плотича": тріумфатор сезону на Тернопільщині
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
1897
0

ФК "Плотича" – чемпіон Тернопільського району сезону-2020. У вісімнадцяти матчах команда здобула шістнадцять перемог, одного разу зіграла внічию та в одному поєдинку поступилася. Забито в цих іграх сімдесят чотири м`ячі, пропущено – сімнадцять. У турнірній таблиці підопічні Олександра Ковальчука та Віталія Янка на вісім очок випередили "Поділля" (Велика Березовиця) та ФК "Івачів", відповідно срібних та бронзових призерів. Підсумки сезону – у розмові кореспондента спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" з президентом ФК "Плотича" Олександром Ковальчуком.

- Олександре Віталійовичу, цього сезону "Плотича" знов підтвердила, що є найсильнішою в чемпіонаті Тернопільського району. Яким буде ваше резюме щодо підсумків сезону?

- Це найкращий футбольний сезон в історії ФК "Плотича". Ми втретє за останні чотири сезони (другий рік поспіль) стали чемпіонами Тернопільського району та виграли Кубок району ім. Івана Вишневського. Окрім цього, перемогли у Лізі чемпіонів Тернопільської області та Суперкубку Ліги Тернопільщини. Тільки в фіналі за Суперкубок району ім. Івана Білоуса в серії пенальті програли срібному призеру районного чемпіонату "Поділля" з смт Велика Березовиця.

Такого відмінного результату "Плотича" досягла завдяки згуртованості футболістів, поєднанню молоді та досвіду ветеранів. На початку сезону попри проблеми з короновірусом нам вдалося дозаявити ряд молодих хлопців (Андрія Зіня, Олега Демчука) та досвідчених футболістів – Василя Чорного, Анатолія Гринченка, Петра Грабчака, Миколу Когута та Бернарда Аджея. Це додало команді хорошого імпульсу, наш тренер Віталій Янко зумів знайти для новобранців та старожилів нові футбольні мотивації, а для деяких гравців – нові ігрові позиції. Це й принесло плідний результат.

"Плотича": тріумфатор сезону на Тернопільщині - изображение 1

- На подібний виступ ви і націлювали своїх підопічних?

- Авжеж. Маючи солідний підбір виконавців завдання на цей сезон перед командою ставились лише максимальні – бути першими в районі та найкращими серед чемпіонів районів нашої області. Цього досягнути вдалося.

Головним конкурентом "Плотичі" в чемпіонаті був наш сусід – ФК "Івачів", який лідирував майже до фінішу. Лиш в трьох заключних матчах він не витримав заданого темпу і поступився, ставши таким чином бронзовим медалістом. "Поділля" (Велика Березовиця), яке бездоганно провело кінцівку чемпіонату, вигравши останню гру в гостях у "Івачіва" з рахунком 3:2, здобуло срібні нагороди.

Зауважу, що на перше місце "Плотичі" вдалося піднятися лише в кінцівці чемпіонату, після невдалих матчів конкурентів. Ми стали достороковими чемпіонами, за два тури до його закінчення.

Шкода, що не підкорився Суперкубок Тернопільського району пам’яті нашого товариша Івана Білоуса. Але потрібно віддати належне супернику – "Поділля", з ним "Плотича" конкурувала і в чемпіонаті, і в кубках. У вирішальний момент опонент зібрався і переміг нас.

- Розкажіть трохи детальніше про здобуття Кубка району ім. Івана Вишневського.

- У першій грі обіграли минулорічного володаря кубка "Говерлу" (Дубівці) 5:1. В чвертьфіналі перемогли представника першої районної ліги "Сокіл"(Велика Березовиця) 6:0. У півфіналі виграли у "Вікторії" (Великі Бірки) 5:2, а у фіналі з рахунком 3:1 здолали "Поділля" (Велика Березовиця).

- Які матчі вашій команді вдались найбільше?

- Насамперед – це загальна перемога в Лізі чемпіонів Тернопільщини сезону 2019/20, де грали усі чемпіони районів нашої області. У фіналі в напруженій боротьбі на стадіоні ФК "Поділля" (Васильківці, Гусятинського району) виграли у дворазових тріумфаторів даного турніру "Лісми" (Шляхтинці, Тернопільський район) – 3:2.

Героєм матчу став наш легіонер із Гани Бернард Аджей, який забив два голи. Хотів би загалом відзначити гру Бернарда, який взяв участь у всіх, тридцяти одному, поєдинках сезону та провів 28 м’ячів, ставши найкращим бомбардиром чемпіонату Тернопільського району.

Згадаю також вікторію "Плотичі" (5:1) у фіналі Суперкубка Ліги Тернопільщини над минулорічним переможцем обласної Ліги чемпіонів "Говерлою" (Дубівці, Тернопільський району).

В чемпіонаті району цікавими та напруженими були матчі з найближчими конкурентами у турнірній таблиці.

- Як "Плотичі" вдалося домовитися про перехід екс-гравця "Ниви" (Тернопіль), "Зорі" (Луганськ) та "Волині" (Луцьк) Андрія Гринченка?

- Андрій з радістю прийняв запрошення і вже понад п`ять сезонів є лідером "Плотичі" на полі, її капітаном. Він завжди приїжджає на матчі зі своєї дружиною. А його вівчарка Мартіна – наш талісман. Ми дуже вдячні Андрію Гринченку за те, що він погодився захищати кольори нашої команди. Загалом "Плотича" – це велика дружня сім’я, разом ми граємо багато років. Наші другі половинки та діти завжди відвідують футбольні матчі, вболівають. Вони, до слова, товаришують між собою В такій атмосфері приємо грати.

- Яка загалом відводиться роль Гринченку в команді?

- Андрій – справжній лідер! У "Плотичі" зазвичай він грав на позиції центрального захисника, але десь із другої половини сезону головний тренер вирішив спробувати його центральним півзахисником. Рішення себе виправдало, ми стали набагато краще контролювати центр поля. А в останньому турі, коли вже були в статусі чемпіонів, а наш основний воротар поїхав за кордон, а інший – захворів, Гринченко став у ворота і зіграв на "нуль". Як кажуть, коментарі тут зайві.

- Хто ще зі складу "Плотичі" пограв на професійному рівні?

- Футболістів, які свого часу грали в професійних командах України, а також Молдови, достатньо: Василь Рибак, Микола Вірковський, Віталій Гоцалюк, який цьогоріч став чемпіоном України серед ветеранів, Олександр Ждаха, 45- річний Віталій Коломієць.

А от 20-річний Андрій Зінь, який зіграв в цьому сезоні за "Плотичу" у вісімнадцяти матчах (забив десять голів) підписав професійний контракт з представником першої ліги чемпіонату України "Нива" (Тернопіль). Зазаначу, що наш наставник телефонував до тернопільських тренерів і просив, щоб переглянули цього талановитого хлопця.

- Олександр Ковальчук і футбол: чи виходили самі на поле, і як давно ви є президентом ФК "Плотича"?

- Ніколи не грав на професійному рівні, але дуже люблю футбол. Ми представляємо село Плотича, де пройшло моє дитинство та юність. Я грав за місцеву команду з 15- річного віку. На сьогодні програю конкуренцію молодшим та професійнішим партнерам по команді. Тому насолоджуюсь грою як вболівальник. А підтримую команду, напевне, з часу її відродження – 2007 року.

Спільно з іншими підприємцями, сільським головою вдалося реконструювати стадіон та футбольне поле. Цьогоріч ветеранська команда Тернопільського району – "Ветеран-ЗУКФ", за яку я маю честь грати, прийняла запрошення проводи свої домашні матчі у Плотичі.

- Які умови створені керівництвом команди для футболістів?

- Як такого чогось особливого, що є в професійних командах, ми не маємо. Головне в "Плотичі" – це тепла атмосфера та дружба. Для нас недільний матч – це можливість зустрітись сім’ями, поспілкуватись, пожартувати.

Звичайно, що на виїздні матчі Ліги чемпіонів Тернопільщини ми їдемо комфортабельним автобусом, щоб хлопці відпочили перед грою. Після завершення всіх турнірів всією командою їздили на відпочинок в Карпати. Приємно, що весь колектив був задоволений організацією та проведенням відпочинку. Вони це заслужили!

- Чи входить у найближчі плани "Плотичі" участь у чемпіонаті Тернопільської області?

- У планах на 2021-ий рік розглядається можливість участі у чемпіонаті Тернопільської області. Чекаємо на фінансову допомогу Білецької сільської ради, де наші інтереси відстоює депутат від села Плотича, віце-президент "Плотичі" Євгеній Грицишин. Також сподіваємося на підтримку місцевих підприємців та спонсорів.

До речі, "Плотича" бере участь в Лізі чемпіонів Тернопільщини сезону 2020/2021. Спробуємо захисти виграний титул. В проведених чотирьох іграх в нашій групі ми двічі перемогли чемпіона Бучацького району – ФК "Переволока" (6:2 на виїзді та 9:2 вдома), чемпіона Козівського району – ФК "Таурів" (6:2 вдома та 7:3 на виїзді) і вийшли до 1/4 фіналу. Подальші матчі відбудуться вже в 2021 році.

- До речі, як ви оцінюєте боєздатність своєї команди на обласному рівні? Чи під силу наразі "Плотичі" грати з обласними лідерами – "Нивою" (Теребовля) та "Агроном" (Великогаївська ОТГ)?

- Якщо буде остаточне рішення щодо обласних змагань, то починатимемо явно не з командами вищої ліги про які ви згадали. Хоча під час підготовки до наступного сезону цікаво спробувати свої сили в товариських матчах проти лідерів футболу Тернопільщини. Склад нашої команди – сильний, атмосфера в колективі – хороша. Цьогорічні результати показують, що "Плотича" готова виступати в чемпіонаті області. Потрібне лише кадрове підсилення на деякі позиції для ротації складу, здорової конкуренції та на випадок травм і хвороб.

Довідка

У цьому сезоні ФК "Плотича" зіграв у різних турнірах 31 гру: 28 перемог, 1 нічия, 2 поразки; 134 голів забито та 33 пропущено. За команду виступали: воротарі – Владислав Бритковський, Микола Вірковський; захисники – Тарас Біловус, Андрій Гринченко, Анатолій Гринченко, Віталій Городецький, Тарас Кормило, Семен Лебедєв, Петро Грабчак; півзахисники – Віталій Гоцалюк, Сергій Савка, Дмитро Марценюк, Володимир Лєма, Віталій Міщишин, Назарій Головко, Віталій Коломієць, Іван Кічула, Андій Зінь (перейшов в "Ниву" (Тернопіль), Василь Чорний (переїхав в Канаду), Олег Демчук, Олександ Ждаха; нападники – Бернард Аджей, Василь Рибак, Микола Когут , Ігор Панчук, Вікторт Дублянко (перейшов в фарм-клуб ФК "Чистилів- Плотича-2). Тренер команди– Віталій Янко;

адміністратор команди – Сергій Штаблавий.

Чемпіонат Тернопільського райнону. Голи ФК "Плотича". Всього забито - 74:

Аджей Бернард - 14,
Андрій Гринченко - 12,
Андрій Зінь - 8,
Анатолій Гринченко-5,
Василь Рибак - 5,
Віталій Гоцалюк - 5,
Назар Головко-5,
Микола Когут-3,
Ігор Панчук-3,
Петро Грабчак-3,
Олег Демчук - 2,
Володимир Лема - 2,
Тарас Кормило - 1,
Сергій Савка-1,
Дмитро Марценюк - 1,
Віктор Дублянко - 1,
Василь Чорний - 1,
Автоголи- 2.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →