closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Марк Мартиненко: "Нива" (Бузова) сезон-2021 проведе у вищій лізі чемпіонату Київщини"

Марк Мартиненко: "Нива" (Бузова) сезон-2021 проведе у вищій лізі чемпіонату Київщини"
Изменить размер a+ a-
1635
0

Великі досягнення починаються з маленьких перемог. "Нива" (Бузова) – найкраща аматорська команда Києво-Святошинського району. Підопічні Марка Мартиненка випередивши на дев’ять очок "срібний" "Джуніорс" (Шпитьки) та на одинадцять – "бронзовий" SC "Гатне" вперше в своїй історії стали чемпіонами пристоличного регіону сезону-2020. Інший локальний успіх команди – вихід у чвертьфінал Кубка України серед аматорів. Тут ми наголосимо на слові "локальний", адже кубкові баталії завершаться навесні 2021 року, тоді можна буде й "курчат підрахувати".

Запорукою сьогоднішніх переможних результатів бузівчан є декілька складових: потужна фінансова підтримка з боку президента клубу Октая Ефендієва, тренерський хист 30-річного наставника та виконавська майстерність команди (наприклад, захисник Андрій Пилявський провів один матч у складі національної збірної України).

Головний тренер "Ниви" Марк Мартиненко в інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" розповів про нелегкий сезон, подальші турнірні плани та кадрові питання.

- Марку Станіславовичу, ваша думка щодо цьогорічного сезону. Те, що запланували, все виконали?

- Сезон почали виступами на традиційному, десятому за ліком, районному Меморіалі Чанових: дійшли до фіналу, в якому поступилися "Соколу" (Михайлівка-Рубежівка) 0:1. На обласній арені спробували свої сили у Кубку області: дісталися стадії 1/8 фіналу, де програли "Колосу" (Пустоварівка) 1:3.

Після цих поразок були зроблені серйозні висновки, команда отримала кадрове підсилення, провели роботу над помилками і в підсумку нам вдалося виконати основну задачу – виграти чемпіонат Києво-Святошинського району. Чемпіонство "Ниви" було солідним, зі значним очковим відривом від другого місця, думаю, що ця вікторія компенсувала невтішні результати на інших "фронтах".

- Ви ще не згадали про аматорський Кубок України. Навесні "Нива" зіграє у чвертьфіналі проти представника Львівщини – СКК "Демня-Фенікс" (Демня/Підмонастир).

- "Нива" стартувала у Кубку з попереднього раунду: за сумою двох матчів (4:2, 3:0) пройшли срібного призера чемпіонату Житомирської області – "Мал" (Коростень).

Марк Мартиненко: "Нива" (Бузова) сезон-2021 проведе у вищій лізі чемпіонату Київщини" - изображение 1

В 1/8 фіналу на нас очікував ще один представник Житомирщини – "Полісся" (Ставки). Цю команду тренує добре відомий на Київщині фахівець Сергій Карпенко (двічі приводив "Авангард" (Бзів) до золотих медалей чемпіонату Київської області, – авт.). Перший поєдинок у Бузовій завершися внічию 1:1. Матч-відповідь вийшов досить драматичним. Наприкінці першого тайму завдяки голу Анатолія Тарана "Нива" вийшла вперед. На 74 хвилині Сергій Панфілов зрівняв рахунок. Основний час завершився внічию (1:1), а в овертаймі господарі забили у власні ворота. Підсумковий рахунок 1:2, "Нива" (Бузова) виходить в 1/4 фіналу.

За цей гостьовий поєдинок окрема подяка нашим уболівальникам. Сімдесят найвіданніших приїхали підтримати нас у Ставки. Вони – найкращі! Це, до речі, підтвердила і районна федерація, відзначивши їх в особливій номінації. Так яскраво – кричалки, пісні, піротехнічні засоби, – напевно, не вболівають за жодний аматорський колектив Київщини. Фанатський рух "UBN" (Ultras Buzivchany Nyvy), в якому налічується від 80 до 100 осіб, було створено влітку цього року.

Марк Мартиненко: "Нива" (Бузова) сезон-2021 проведе у вищій лізі чемпіонату Київщини" - изображение 2

Що стосується чвертьфіналу проти "Демні-Фенікса", то суперник – серйозний та авторитетний, одна з найсильніших команд Львівщини.

- На який результат розраховуєте в аматорському Кубку?

- В кожному матчі налаштовуємо своїх підопічних на максимальний результат. Кубок України не є виключенням. Битимемось за перемогу!

- Цього сезону "Нива" підсилилася футболістами, котрі чимало пограли на професійному рівні: Сергій Сітало, Андрій Пилявський, Ярослав Захаревич, Денис Скепський Василь Коропецький. А кого ще з відомих гравців хотіли придбати під час трансферних кампаній?

- "Нива", вважаю, укомплектована на достатньому рівні. Але в процесі нашого розвитку активна селекційна робота проводитиметься і надалі. Для нас важливе значення мають особисті якості футболістів. Вони повинні бути тотожними клубній філософії "Ниви". Адже мікроклімат в нашому колективі просто чудовий, тому люди, які приходять в команду повинні відповідати певним критеріям. Багато що залежить від характеру гравця, його виховання, світогляду.

Марк Мартиненко: "Нива" (Бузова) сезон-2021 проведе у вищій лізі чемпіонату Київщини" - изображение 3

- Як вам загалом працюється з таким досвідченим колективом?

- В команді створений настільки чудовий мікроклімат, що жодних проблем в роботі з відомими та досвідченими гравцями в нас не виникає. Ці виконавці ще й допомагають нашим молодим футболістам в професійному зростанні. Я ж постійно знаходжуся в творчому процесі.

- Хто входить до вашого тренерського складу?

- Мені в роботі допомагають асистенти: Денис Васильович Мерзлюк та Олександр Віталійович Гаркавенко. Тренувальний процес має декілька напрямків і завдяки допомозі вищезгаданих висококваліфікованих тренерів нам вдається його добре проводити, до офіційних матчів команда завжди підходить в належному тонусі.

- На цей сезон ви були заявлені як тренер-гравець, але на полі майже не з`являлися, керували діями підопічних з тренерської лави.

- Провів за "Ниву" лише один матч. Давня травма, яку я отримав два роки тому, дається взнаки. Тоді вимушений був пропустити дев’ять місяців. Другу половину сезону-2019 відіграв за "Джуніорс". А цього сезону дійшов висновку, що надалі зосереджусь лише на тренерській роботі.

- У 2019-му "Джуніорс" (Шпитьки) здивував мегатрансфером Олександра Алієва. Поява гравців подібного калібру в складі "Ниви" можлива?

- А чом би й ні? Трансферна стратегія "Ниви" різновекторна: це можуть бути і вікові екс-профі, і перспективні гравці молодіжних команд професійних клубів, і вихованці дитячо-юнацьких шкіл. Як уже йшлося, головне, щоб вони відповідали нашим вимогам.

- До речі, як вам кандидатура Алієва для підсилення "Ниви" ? Чи зміг би він заграти у вашій команді ? Зараз Олександр нібито не пов'язаний з жодним клубом (професійним, аматорським).

- Олександра Алієва я знаю за спільним виступами в "Джуніорсі" (Шпитьки). Це професіонал найвищого рівня, який в змозі підсилити будь-яку команду. В тому числі й "Ниву". Втім потрібне бажання ще самого футболіста. А також, щоб він відповідав нашим критеріям.

- Чи шукатимете кадрове підсилення в аматорському футболі Київщини?

- Якщо гравець підходить нам, то неважливо, це команда першої ліги України чи першості району.

Марк Мартиненко: "Нива" (Бузова) сезон-2021 проведе у вищій лізі чемпіонату Київщини" - изображение 4

- Коли команда виходить з відпустки?

- Все залежатиме від епідеміологічної ситуації в країні. Перше тренування заплановане на 15 січня. Плануємо взяти участь у Меморіалі Макарова та можливо інших зимових турнірах на Київщині.

- "Нива" (Бузова) в сезоні-2021 в чемпіонат Київської області заявлятиметься?

- Так. Керівництвом клубу вирішено, що "Нива" (Бузова) сезон-2021 проведе у вищій лізі чемпіонату Київщини. Завдання в турнірі ставитимемо максимальне. До слова, виступ в обласному чемпіонаті для бузівчан не буде дебютним. У сезоні- 2008 "Нива" там вже виступала – здобула срібні медалі.

Водночас "Нива-2", яка цьогоріч стала переможцем у третій Києво-Святошинській лізі, продовжить виступи на районному рівні.

- Для становлення та розвитку "Ниви" президентом клубу Октаєм Ефендієвим зроблено чимало, зокрема побудовано надсучасну тренувальну базу та стадіон у Бузовій. Що можете сказати про цю людину?

- Октай Зіяєвич 24 години на добу живе "Нивою" та "Нивою-2". Для хлопців він став другим рідним батьком. Президент не пропустив жодного матчу обох наших команд! Октай Ефендієв дуже мудра та порядна людина.

- Чи входить в подальшу стратегію розвитку "Ниви" набуття професійного статусу?

- Ми віримо в це, адже є оптимістами. Однак все залежатиме від багатьох факторів, головні з яких – ситуація в країні та наші попередні результати.

До речі

Футболістам "Ниви" (Бузова) вручили золоті медалі.

11 грудня в ресторані "Солом’янська Броварня" відбулася церемонія нагородження чемпіона Києво-Святошинського району у вищій лізі – "Ниви" (Бузова). Окрім золотих медалей бузівчани отримали ще декілька переможних номінацій: "Кубок розвитку команди", "За найкращих уболівальників", "За вагомий внесок у розвиток футболу в районі", її вручили одному з фундаторів клубу Олександру Гаркавенку. Індивідуально відзначені: "Найкращий гравець чемпіонату" – Іван Сомов, "Найкращий півзахисник чемпіонату" – Євгеній Миколаюк, "Футбольний меценат року" – Октай Ефендієв. Нагородження провів голова Києво-Святошинської районної федерації футболу Валерій Чалий.

Довідка

Марк Станіславович Мартиненко народився 1 січня 1991 року. В дитинстві займався в академії "Динамо" (Київ) під керівництвом Валерія Миколайовича Краснощока. Вищу освіту здобув у Київському національному університеті технологій та дизайну (КНУТД). Грав за команду вишу у студентському чемпіонаті України. За твердженням самого Марка Станіславовича, саме в цьому колективі у нього відкрилося друге футбольне дихання. Цьому посприяв і тренер – Сергій Михайлович Черновський. Після цього Мартиненко успішно виступав (його ігрова позиція – центральний півзахисник) в аматорських чемпіонатах Київської та Чернігівської областей, Києво-Святошинського і Козелецького районів. Потім деякий час грав на любительському рівні в Польщі, в 2015-2017 роках тренував дітей (вікова категорія 2,5 - 7 років) в школі "FootyBall". В 2018 році фахівець відкрив власну дитячу футбольну школу "Football City" для дітей 2010-2015 років народження. Тренерська кар’єра Мартиненка почалася з дитячого футболу, а трансформувалася в дорослий. На початку цього року він увійшов до тренерського штабу "Ниви" (Бузова), а влітку очолив команду.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →